Premier Lig

14.HAFTA

Rakibi çok iyi kilitlemiştik ancak uzatmalarda çok şanssız bir gol yedik.

Bu maçta Moti'nin başıma iş açacağını tahmin etmiştim aslında. Sürekli adam kaçırıyordu ancak takım savunmamız iyiydi. Onun yerine Petre'yi savunmaya çekmeyi düşünüyordum ancak skor 0-0'dı ve rakip net pozisyona giremiyordu. Bu açıdan savunmanın dengesini bozmak istemedim. Fakat maalesef uzatma dakikalarında Moti'nin topu kaçırması göz göre göre nasıl bir hata yaptığımı gösterdi. Onu zamanında çıkarsaydım yenilmeyecektik belki.

Kaptanım Kilbane nerede görev verirsem vereyim görevini başarıyla yapıyor. Şu ana kadar sol bek, orta sahanın ortası ve solunda oynadı. Çok istikrarlı. Hem savunması iyi hemde hücuma çok iyi destek veriyor.

Rafael Carioca oyunun her iki yönünde de var. Top çalıyor, gollük paslar dağıtıyor, top sürüyor, şut atıyor. Bu maçta defansif yönünü ön plana çıkardı ve 11 top çaldı.

Bu maçta savunma anlamında iyi mücadele ettik, hücuma da iyi top taşıdık ancak gollük vuruşlar yapılabilecek pozisyonlar üretemedik.

15.HAFTA

Çok iyi ve akıllı oynadık ve çok önemli bir galibiyet aldık

Bu maçta pres taktiğimizle oynadık ancak rakibin çok hareketli ve yıpratıcı bir hücum hattı olduğunu biliyorduk. Bu yüzden Defoe, Kranjcar ve Tuncay'a özel önlemler aldık.

Üçlü savunma bloğumuzda Leo tek forvetleri Defoe'yi tuttu. Sarı kart görünce markaj görevini N'Koulou'ya verdim. Ancak oda sarı kart görünce top kapma talimatlarını düşürdüm. Moti ise gerek Defoe gerek sonradan oyuna giren Crouch'u marke edecek özelliklerde olmadığından alan markajı ile oynadı. Oyunun son bölümünde rakip 4 forvete geçince Heskey'i savunmaya çekip Crouch'u marke etme görevi verdim. Ön liberom 1.88'lik Petre'yede aynı görevi vererek ikili markaj uygulattım ve 2.01'lik Crouch'un hava toplarında üstünlük kurmasını engelledim.

Geçen maç savunmasıyla ön plana çıkan Rafael Carioca bu kezde ofansif yönüyle parladı ve müthiş paslar dağıttı. Orta alanın solunda oynattığım Kilbane ise 4 driblingle top taşıyan tek oyuncum oldu.

Tüm takım verdiğim talimatları çok iyi uyguladı ve rakibe top oynatmadık.
Ancak özellikle Heskey müthişti.

Portsmouth menajerinden takımımıza övgü.

Genç Kaplanlar Gelişiyor, Geliştikçe Değerleniyor

Hull menajeri Gabi Huri göreve geldiğinden bu yana kadroyu tamamen değiştirdi. Bir yandan takıma uzun vadede yarar sağlayacak ve ayrılmaları durumunda para kazandıracak olan genç yetenekleri, diğer yandanda hem bu genç oyuncuların gelişimine hemde takımın performansına katkıda bulunacak tecrübeli isimleri kadrosuna kattı.

Gençlere çok güvenen ancak bu zorlu ligde sadece onlarla başarıya ulaşmanın çok zor olduğunu bilen Hull menajeri, kadroda genç ve tecrübeli oyuncuları arasındaki dengeyi kurarak çok iyi bir kaynaşma sağladı.

Bu sezon özellikle kaptan Kilbane ile son haftalarda Heskey'in takıma sağladıkları katkı ve N'Koulou, Leo, Rafael Carioca, Bozaglo, Ched Evans gibi gençlerin yaptığı patlama bu kaynaşmanın en güzel kanıtı.

Hull ligde istediği konumda olmamasına karşın oyuncuların yüksek performansı ve takımın sergilediği futbol, kaplanların ilerleyen haftalarda çıkışa geçeceğinin sinyallerini veriyor. Sezon başında tamamen yenilenen ve 22 yeni oyuncunun takıma katıldığı bir kadro düşünülürse ligin ilk döneminde takımın henüz tam oturamamış olması normal karşılanabilir. Bu 22 oyuncunun henüz birbirlerine alışma devresinde ligin iki devi Chelsea ve Manchester United'ı deplasmanda devirmeleri uyum dönemi aşıldıktan sonra takımın neler yapabileceğini herkese gösterdi zaten.

Bu umut verici potansiyele karşın birde madalyonun öteki yüzü var. Geçen sezon tarihinde ilk kez Premier ligde mücadele eden Hull ligde ve Avrupada başarılara ulaşıp isim olarak bazı rakiplerini geride bırakmadığı sürece yıldızlaşan gençlerini kadrosunda tutmakta bir hayli zorlanacaktır. Sezon başında bu sıkıntıyı yaşayan ve çok önemli 3 genç yıldızını büyük takımlara kaptıran Hull, muhtemelen ara transfer dönemi ve gelecek sezon başında aynı sıkıntıları yaşayacak. Ara transfer dönemi yaklaşırken şimdiden bazı oyuncuları için transfer söylentileri çıktı bile. Sezon sonunda da özellikle N'Koulou ve Leo'ya büyük klüplerin talip olacağını düşünen Hull menajeri kara kara düşünüyor.

Genç menajer bu konudaki soruları "Bizim için sıkıntı bir oyuncunun gitmesi değil, her oyuncunun yeri bir şekilde dolar. Bunu bu sezon gösterdik zaten. Asıl sıkıntı her sezon yeniden yapılanmaya gitmek zorunda kalmak olur. Her sene takımı yeniden kurmak, kadro kaynaşmasını sağlamak hele ki böyle zorlu bir ligde bize oldukça pahalıya patlıyor." şeklinde cevaplandırdı.