birçok oyunda olan hata fm serilerinde de var. oyunu zorlaştırmak için başvurulan yöntem yanlış. yapay zekanın yetersiz kaldığı yerlerde oyun tamamen aptallaşıyor. yani oyunu zorlaştırırken mantıksız şeyler yapıyorlar.taktiğiniz mükemmel,uyum aynı şekilde,moral,kondisyon herşey tamam.çok kaliteli bi takımınız var. maça çıkıyorsunuz istemediğiniz kadar pozisyon buluyorsunuz.rakibin ne olduğu belli olmayan kalecisi 20 tane top çıkarıyor. maç sonunda bi bakıyorsunuz ki kaleyi bulan 20 şutunuz var ama gol yok. rakip ise 1 kez gelmiş ve maçı 1-0 kazanmış. gerçek hayatta da adı duyulmamış takımlar iyi takımları yeniyorlar ki bu gayet doğal ama hiç değilse maçı ona göre oynatsın oyun.ben birbirinden yetenekli oyuncularla rakibin yeteneksiz kalecisine 20 şut göndericem ve hiçbiri gol olmayacak adam hepsini çıkaracak, özeillikleri 3-5 olan rakip forvet 1 şut atacak ve maçı kaybedicem.kaybetmek sorun değil,çıkarsınız maça kötü oynarsınız,3-4 pozisyon bulur atamazsınız,rakip 1 kez gelir gol olur bu tamam. ama iyi oyuncuların attığı 20 şutun tamamını kötü bir kalecinin çıkarma olasılığı nedir ki... yıllardır çeşitli liglerin maçlarını izliyorum hiç denk gelmedim böyle olaylara.
oyunda hata minimum olsun, mantıklı olsun.detaylara daha fazla yer verilsin, gerçekten havaya soksun yeter. bi de spiker olsa hiç fena olmaz sanki ya. yazı yerine ses olsa..güzel olur yani.
bi de bi emeklilik olsun oyunda.oyun bitirilebilir olsun. ya da hiç değilse belli amaçlar olsun. onları gerçekleştirince ödüllendirelim. mesela kısa bi belgesel olabilir.kazandığımız başarılarla ilgili kısa bi slayt gösterisi gibi.bu zor bişey değil. işte başta imza törenini gösteren bi fotoğraf. arada gazete manşetleri..sonra takımın kupa kaldırdığı anlar vs.