Aynı zamanda pozisyon verme rekoruda kırdı ama.Tek başına Serdar en az 4-5 defa karşı karşıya yakaladı.Dünde bir sürü savunma arkasına atılan toptan pozisyon verdi G.Saray...
F.Terim'in her zaman dediği gibi ofsayt taktiği diye birşey yoktur.Yani olmamalıdır anlamında söyledi bunu,yapılmamalı bu taktik...
valla 12 maçtır aralıksız gol atan farklı kazanan bir takıma karşı bunları söylemek birazcık önyargı bence. bu takımın ofsayt taktiği yapmaması için bir sebep yok. leo franco, 2 ön liberö faktörü şu anda ilk aklıma gelenler. fatih terim halt etmiş diyeceğim ama ayıp olmasın geri alıyorum. pana maçında 3. gole kadar rakip takımın üstünlüğü dahi yoktu. sonradan değişik bazı şeyler oldu ve üstünlüğü ele geçirdiler. ve ofsayt taktiği ile pek ilgisi yoktu sanırım. neticede 70 dakika falan(yanılıyorsam düzeltin) sağ bekten bozma bir sol bek, sol bekten bozma bir stoper(hatta orta sahadan bozma sol bek en temelinde), ve 36 lık emre aşık, geri dönüşleri az olan bir sabri sarıoğlu. bu savunma hattı da bir zahmet biraz pozisyon yesin. bir de olaya şöyle bakmak lazım(kötü futbol denince), pana maça iyi hazırlanmış, hocalarının gözünden belli oluyordu. başka bir türk takımı olsaydı muhtemelen yenilecekti o deplasmanda. ve öyle olduğunda bize şöyle bir teklif sunulsaydı herhalde herkes havada kabul ederdi ; " x türk takımı yenildi bu maçta ama zamanı geri alıp size şöyle bir teklifimiz var. takım kötü oynayacak ama kazanacak" . böyle denseydi her yer bayram havasına dönerdi ama galatasaray kötü oynamamsına rağmen bu atılan nidaları ben hiç gerçekçi bulmuyorum. ha, bazı sıkıntılar olduğu gerçek, daha sezonun başındayız yahu, eylül ayındayız. her şey anında olmaz. hele böyle bir sistem böyle radikal bir ekip değişikliği. alışması kolay değil.
serdar özkan ın da o kadar pozisyonu olduğunu sanmıyorum, 1 tane vardı servet i çalımlayıp üstten çıkan. onun dışında bir de hakan balta nın sliding tackle ile topu kaptığı pozisyon. başka karşı karşıya yoktu galiba.
takımda hala eksikler var ama bu düzeltilemez demek değil, aksine bu sıkıntılar düzeltilmek için doğuyor. sistemde böyle aksaklıklar çok normal. kaldı ki bu maçta sistem aksaklığından çok başka bazı etkenler vardı. psikolojik diyelim, öyle kalsın.
ben rijkaard gibi bir hocayı hala ve hala bu şekilde eleştirmeyi(taktiksel-sistemsel konularda) doğru bulmuyorum. dünya üzerinde her maç süper oynayıp da kazanan bir takım yok . barça dahil. hem de 7-8 yıldır uygulamalarına rağmen bu sistemi. illa ki bir şeyler etkili olur, takım sekteye uğrayabilir. ama skora aldanmayın şans bal ciddi olmayan rakip vs vs bunları saçma buluyorum. söz meclisten dışarı.. saygılar ..