Şimdi olaya şu açıdan bakmak lazım.Evet Cissé ya da Yolua gibi biri oynasaydı ofsayt taktiği yapılmazdı. Ama yok. Ve direkt maça çıkarken yapılmış bir şeyde değil verilen direktifle sonradan yapılmaya başlandı.Çünkü o tip aradan kayacak zekaya sahip bir ileri ucu yoktu Pana'nın. Bir yandan da düşünün Servet ve Gökhan Zan yok. Maça sürekli sakatlanan Emre Güngör ve 36 yaşı galiba Emre Aşık ile başlamışsınız. Stoperiniz sakatlanmış.Nereye koysanız oynarım diyen Hakan Balta'yı stopere koymuşsunuz.Ne kadar stoperlik deneyimi de olsa bile sol bekte oynamaya artık alışmış birisinin stoper oynaması zordur. Emre Aşık maç içinde sürekli Hakan Balta'ya bana bak dedi ve bir şekilde senkronu tutturdular. Tutturamasalardı zaten iki hata üst üste yapıldıktan sonra teknik heyet dönerdi.Sonra 2 fark oldu, sonraki hatalara da burdan maç verilmez diye bir şekilde göz yumuldu.Pana'nın kaçırdığı kadar GS'de kaçırdı çünkü. Maç hadi 3-1 bitmezdi de 5-3 biterdi.Stoperi olsa tabiki uygulamazlar ,risk alındı denendi. Uğur sol bek oynadı bundan bahsetmiyorum bile. Bir kişi daha sakatlansa Kewell'ı yine stoperde görecektik belki de Böyle bir mecburi defans kurgusu olan bir takıma da şöyle pozisyo verdi falan demek de çok gerçekçi olmuyor çünkü vermesi gereken kadar verdi. Gayet de iyi oynadılar ben daha fazla verirler diye bekliyordum.

Siz teknik direktör olsanız,elinizde böyle zorluk da olmasa gözünüzü kabatıp sağda Sabri solda Uğur ortada emeklilik vakti gelmiş ama yinede eski usul stoperliği iyi beceren Emre ve sol bekden yarı stoper takviyeli Hakan Balta ile çıkar mısınız? Ve çıkarsanız pozisyon vermem diyebilir misiniz?

Önce bunu düşünmek lazım.