1 ile 30 arası toplam 1701 sonuç

Konu: FM 2010 Türkçe Yolda mı?

Hybrid View

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    O zaman da FM'i oynamayip, Turkce oynayabileceklerin onunu kapatmamaniz en dogrusu olur.
    Niye yahu belki fakirim alacak durumum yok olamaz mı ? FM oynamıycaz mı o zaman ? Saçma bi düşünce..

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ForeverFener View Post
    Niye yahu belki fakirim alacak durumum yok olamaz mı ? FM oynamıycaz mı o zaman ? Saçma bi düşünce..
    Fakirim araba alamiyorum deyip, sokakta gordugunuz arabayi caliyormusunuz?

Ya peki fakirim deyip arkadasinizin cuzdanindan para yurutuyormusunuz?

Eger oyle ise FM oynamak yerine zamaninizi gelir seviyenizi yukseltecek faaliyetlere harcamaniz daha dogru olmaz mi?

Fakirim araba alamiyorum deyip, sokakta gordugunuz arabayi caliyormusunuz?

Ya peki fakirim deyip arkadasinizin cuzdanindan para yurutuyormusunuz?

Eger oyle ise FM oynamak yerine zamaninizi gelir seviyenizi yukseltecek faaliyetlere harcamaniz daha dogru olmaz mi?
    Haklısınız ama kusura bakmayın da bu ülkede o zaman herkes hırsız konumunda.En azından mp3 indirmişliği var herkesin.Bir oyun oynamak için 90 milyon,5-10 şarkı dinlemek için 20 milyon verilirse bu o zaman korsan alanların ayıbı değildir,fiyatı belirleyenlerin ayıbıdır.Şu oyunu 10 milyon yapsalar ve korsanı yasaklasalar dediğiniz gibi Türkiye'den 10.000 kişi bu oyunu alır.Tüm dünyadan da alınan kişi başına 10 milyonla varın siz hesaplayın fiyatı.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Haklısınız ama kusura bakmayın da bu ülkede o zaman herkes hırsız konumunda.En azından mp3 indirmişliği var herkesin.Bir oyun oynamak için 90 milyon,5-10 şarkı dinlemek için 20 milyon verilirse bu o zaman korsan alanların ayıbı değildir,fiyatı belirleyenlerin ayıbıdır.Şu oyunu 10 milyon yapsalar ve korsanı yasaklasalar dediğiniz gibi Türkiye'den 10.000 kişi bu oyunu alır.Tüm dünyadan da alınan kişi başına 10 milyonla varın siz hesaplayın fiyatı.
    Tekrar söylüyorum, korsan kullanımı savunamazsınız.Turksportal kurallarını çiğniyorsunuz.

Oyunun değeri Avrupa değerlerinden farklı değil.Vergiler ve ülke ekonomisi nedeni ile size pahalı gelebilir ama Steam rakamı pahalı değil.Oyunlar her zaman belli ölçüde pahalıdır, 10$'a asla ve asla böyle bir oyun satın alamazsınız.Lütfen üstelemeyin, çünkü söylediğiniz tamamen anlamsız.

Bir ülke ekonomik krizde diye o ülkede özel fiyatlandırma yapılamaz, bu diğer ülkedeki insanlar adaletsizlik.Söylediğinizin hiç bir dayanağı yok.

Steam rakamları daha uygun, bir kaç arkadaş birleşerek çok makul fiyata satın alabilirsiniz.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Tekrar söylüyorum, korsan kullanımı savunamazsınız.Turksportal kurallarını çiğniyorsunuz.

Oyunun değeri Avrupa değerlerinden farklı değil.Vergiler ve ülke ekonomisi nedeni ile size pahalı gelebilir ama Steam rakamı pahalı değil.Oyunlar her zaman belli ölçüde pahalıdır, 10$'a asla ve asla böyle bir oyun satın alamazsınız.Lütfen üstelemeyin, çünkü söylediğiniz tamamen anlamsız.

Bir ülke ekonomik krizde diye o ülkede özel fiyatlandırma yapılamaz, bu diğer ülkedeki insanlar adaletsizlik.Söylediğinizin hiç bir dayanağı yok.

Steam rakamları daha uygun, bir kaç arkadaş birleşerek çok makul fiyata satın alabilirsiniz.
    İsteyen istedigini alır kardeşim benim kimseye lafım yok.Niye savunayım ben ? Sadece fiyatların pahalı olduğunu söylüyorum ben size.Kriz olayı dünyanın heryerinde var zaten Türkiye'de böyle olsun diyen kim ? 10 000 rakamına ulaşılsın diyor böyle birşeyin imkanı var mı yahu ? Başka dillerdede çevirisi varken bu oyunun niye Türkçeye 10 000 barajı konuluyor ? Söylediklerimin olmayacağını zaten biliyorum.Ama mantıklı olanın bu olduğuna hemfikir değil misiniz ?

İsteyen istedigini alır kardeşim benim kimseye lafım yok.Niye savunayım ben ? Sadece fiyatların pahalı olduğunu söylüyorum ben size.Kriz olayı dünyanın heryerinde var zaten Türkiye'de böyle olsun diyen kim ? 10 000 rakamına ulaşılsın diyor böyle birşeyin imkanı var mı yahu ? Başka dillerdede çevirisi varken bu oyunun niye Türkçeye 10 000 barajı konuluyor ? Söylediklerimin olmayacağını zaten biliyorum.Ama mantıklı olanın bu olduğuna hemfikir değil misiniz ?
    aslında katılmıyor değilim, adamlar lehçe, macarca koyuyorlar oyunlara türkçe yok, crysis geldiğinde makul fiyata hepimiz orjinal almaya çalışmadık mı ? çok da zevkini aldığım bir oyundu.
    40 T.L. ödedik hemde yılın oyununa. 80 T.L. fm için çok.

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Quote Originally Posted by Afoisi View Post
    aslında katılmıyor değilim, adamlar lehçe, macarca koyuyorlar oyunlara türkçe yok, crysis geldiğinde makul fiyata hepimiz orjinal almaya çalışmadık mı ? çok da zevkini aldığım bir oyundu.
    40 T.L. ödedik hemde yılın oyununa. 80 T.L. fm için çok.
    Steam'dan 60 lira'ya çeşitli yabancı kaynaklı sitelerden araştırarak daha ucuza bulabilirsin..

Nesil
    2003

Haklısınız ama kusura bakmayın da bu ülkede o zaman herkes hırsız konumunda.En azından mp3 indirmişliği var herkesin. Bir oyun oynamak için 90 milyon,5-10 şarkı dinlemek için 20 milyon verilirse bu o zaman korsan alanların ayıbı değildir,fiyatı belirleyenlerin ayıbıdır.Şu oyunu 10 milyon yapsalar ve korsanı yasaklasalar dediğiniz gibi Türkiye'den 10.000 kişi bu oyunu alır.Tüm dünyadan da alınan kişi başına 10 milyonla varın siz hesaplayın fiyatı.
    Yumurta mi once geldi, yoksa tavuk mu once geldi?

Korsan bu kadar cok kullanilmazsa, satis fiyatlari 90 TL olmaz.

Fiyatlar 90 TL olmasa bu kadar cok korsan olmaz.

Herkez kendi acisindan bakiyor olaya. Sonucta satici onlar. Yasa disi isi yapan da korsan kullananlar. Kim hakli?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Gayrettepe

Herkez kendi acisindan bakiyor olaya. Sonucta satici onlar. Yasa disi isi yapan da korsan kullananlar. Kim hakli?
    Sonuçta satıcı diyorsun; Eidos satıcı değil mi? Onlar neden 25 TL yaptılar ayrıca Türkçe dil desteği getirdiler. Onlar gerizekalı mı?
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    10000 satış yapıldığında yamuk yapma şansları yok, Türkçe çıkar. Ayrıca oyun 90-100 TL değil, Steam üzerinden satılacak ve 60 liradan fazla olmaz.

CM ile karşılaştırmamak gerekir, CM bu sene yeniden adını duyurmak istiyor ve kar peşinde değiller. Seneye 45-50 civarı olacaktır CM muhtemelen, seneye de 25 lira olacağını sanmıyorum. FM bu nedenle riske girip, zaten çok kazanmadığı bir pazarda zararına satış yapmaz.

Hep diyoruz, 90 liradan 1 kişiye satıp kazanacağı karı, 25 liradan satıp 4 kişiden kazansa diye ama ya maliyet 25 liradan fazlaysa? Bu durumda her satılan oyunda zarar ederler, sürümden kazanmak bu değildir. CM nasıl yapıyor o zaman diyen olursa yineleyeyim, onlar için bu sene para kazanmak ilk planda değil, seneye de 25 liradan satsınlar, işte asıl o zaman daha çok takdir ederim ve FM'yi bırakırım.
    CM'nin bu atağını görüp FM'nin de kendi hayranlarını kaybetmemek amaçlı bir çalışma yürütmesi gerekiyor. FM eğer Türkçe pazarında istediği şeyi elde etmek istiyorsa biraz kar güdüsünden fedakarlık göstermeli. En azından 45 liraya satılabilir. Eğer bu şekilde olursa hem daha fazla kar ederler. 45-50 bile olsa alırdım CM'yi. Adını tekrar duyururken FM'yi de geçmesin satışları dikkat edin!
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Sırf kendi açınızdan bakmayın CM Türkçe olup FM'yle aynı fiyatta olsaydı bile yine FM'den çok satardı.
    Last edited by can777 : 19.Eylül.2009 at 17:12 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Quote Originally Posted by can777 View Post

CM'nin bu atağını görüp FM'nin de kendi hayranlarını kaybetmemek amaçlı bir çalışma yürütmesi gerekiyor. FM eğer Türkçe pazarında istediği şeyi elde etmek istiyorsa biraz kar güdüsünden fedakarlık göstermeli. En azından 45 liraya satılabilir. Eğer bu şekilde olursa hem daha fazla kar ederler. 45-50 bile olsa alırdım CM'yi. Adını tekrar duyururken FM'yi de geçmesin satışları dikkat edin!

Sırf kendi açınızdan bakmayın CM Türkçe olup FM'yle aynı fiyatta olsaydı bile yine FM'den çok satardı.
    Asıl siz kendi açınızdan bakıyorsunuz.. Bu oyun türkçe olunca bu insanların kazanacağı birşey mi var?

Sonuçta satıcı diyorsun; Eidos satıcı değil mi? Onlar neden 25 TL yaptılar ayrıca Türkçe dil desteği getirdiler. Onlar gerizekalı mı?
    Biraz üslubunuzu düzeltmenizi tavsiye ederim.Malum forum kuralları. Bu soruya karşılık önceki sayfaları incelerseniz cevap bulabilirsiniz.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Gayrettepe

Quote Originally Posted by Oghuse View Post
    Asıl siz kendi açınızdan bakıyorsunuz.. Bu oyun türkçe olunca bu insanların kazanacağı birşey mi var?

Biraz üslubunuzu düzeltmenizi tavsiye ederim.Malum forum kuralları. Bu soruya karşılık önceki sayfaları incelerseniz cevap bulabilirsiniz.
    Öncelikle teşekkürler,

Bu oyun Türkçe olunca -kendilerinin de dediği gibi- büyük bir pazardan uzun vadede önemli bir kar edebilirler.

Eleştirin için teşekkürler ancak burada herhangi birine hakaret etmedim meselenin daha iyi anlaşılabilmesi için kullandığım mecazi anlam içeren bir kelime zaten. Yani orada kastedilen onların gerizekalı olmadığıdır zaten. Açık aramayı bırakalım!
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Ayrıca önceki sayfaları da inceleyip cevap verdim...
    Last edited by can777 : 19.Eylül.2009 at 17:26 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by can777 View Post
    Tabii daha once yazilanlara bakmadan sondan girince boyle oluyor.

Eidos pazar lideri degil. Pazardan pay calmak zorunda. Bunu da oyununun kalitesi ile yapamiyor, mecburen fiyati dusuk tutarak yapiyor.

FM ise zaten 200 bin kisi tarafindan oynaniyor Turkiye'de. Bunlardan bir kisminin (%5) para verip oyunu satin almasi, Turkce'nin eklenmesi icin on kosul. Bu kadar basit.

Yasa dışı iş yapan korsanlar namıdeğer yumurtalar fiyatlar böyle olmasa çıkmaz ama.O yüzden bunun yumurta-tavuk ilişkisiyle pek bir alakası yok.Denersin 1-2 sene şu fiyatta ha olmadıysa çok fazla bir zararın olmaz zaten senin.Daha çok kârın bile olur yani.Olmazsa da çıkar yeniden fiyatları.Ben zannetmiyorum ki uygun fiyata korsan kullanımı daha çok olur.

Nesil
    2003

Yasa dışı iş yapan korsanlar namıdeğer yumurtalar fiyatlar böyle olmasa çıkmaz ama.O yüzden bunun yumurta-tavuk ilişkisiyle pek bir alakası yok.Denersin 1-2 sene şu fiyatta ha olmadıysa çok fazla bir zararın olmaz zaten senin.Daha çok kârın bile olur yani.Olmazsa da çıkar yeniden fiyatları.Ben zannetmiyorum ki uygun fiyata korsan kullanımı daha çok olur.
    Sekopej kisa yaniti vermis yukarida.

Malin fiyati belli. Alabiliyorsaniz satin amak sizin karariniz. Pazarlik yapmak istiyorsaniz, Miles'in e-posta adresi sigames.com sitesinde mevcut. Veya community.sigames.com'dan ozel mesaj gonderebilirsiniz.

Mesaj Yetkileri