Beşiktaşlıların anlamsız savunmasını beni şaşırtıyor. Her yıl şampiyonluğa oynayan üç takım vardır, FB, GS ve BJK. Bunlardan ikisi tarihinin en kötü sezonunu geçirince de doğal olarak üçüncü takım şampiyonluğu alıyor, bu kadar basit.

Fenerbahçe'nin ve Galatasaray'ın son yıllardaki şampiyonluklarına bakacak olursak, hep birbirleriyle çekişerek kupayı aldılar. GS'nin son haftaki mucize şampiyonluğu, bizim 100. yıl şampiyonluğumuz, GS'nin FB derbisini kazanıp ardından Sivasspor'u yenerek şampiyonluğu, bunlarda son haftaya kadar hep iki büyük takım çekişti ve biri şampiyon oldu.

Geçen seneye bakıyoruz, Beşiktaş rakibi olan iki büyük takımın en kötü geçirdikleri yılda ipi göğüsledi. FB ve GS'yi bir daha bu şekilde kötü bulabilir mi BJK, belki 10-20 yıl sonra. Dolayısıyla yukarıdaki yorumlara katılıyorum (GSli ve FBli arkadaşların yaptıkları). BJK'nin geçen sezonki şampiyonluğu rakiplerinin kötü olmasının doğurduğu avantajdandır. Söke söke şampiyonluk BJK'nin 2003'teki şampiyonluğu bana göre, geçen yılki değil.

Bu yıl FB veya GS şampiyon olacak bana göre, öyle görünüyor. Ve büyük ihtimal son haftaya kadar ikisi de başa baş götürecekler ve biri şampiyon olacak. Beşiktaş'ın durumu geçen yıl böyle değildi. Sadece tek bir derbi kazanıp şampiyon olundu. FB ve GS şampiyon olurken birbirlerini yenmeleri gerekiyordu mutlaka, BJK geçen yıl buna ihtiyaç duymadı.

Neyse, bu yıla bakarsak eğer BJK kötü başlangıç yaptı. Bence geçen yılın iki flaş takımı Sivasspor ve BJK bu yıl çok kötü durumdalar ve bir türlü kurtulamadılar. Takımın havasının değişmesi için hocanın kovulması gerekiyor. Zaten ocakta kongre var, orada da yönetim değişmeli.