Sahadaki oyunculardan, teknik ekipten ziyade ilk olarak taraftardan başlamak istiyorum. Maçın başından sonuna kadar stadı inleten, müthiş destek olan, adeta boğazını patlatan taraftarı tebrik ediyorum. Hepsinin ağzına sağlık. Muhteşemdiler.

Kazım her ne kadar oynadığı maçlarda gol atsa dahi işte bugün Mehmet'in yaptığını Kazım'ın yapması imkansız. Mehmet, Emre ve Cristian üçlüsü ortasahayı müthiş kapattılar. Yeri geldi hep beraber alan daralttılar, pres yapıp Gençlerbirliği'ni hataya zorladılar, yeri geldi beraber hücuma çıktılar. Emre'nin dönüşü ortasahaya tekrar çok büyük bir katkı yaptı. Ortasahada bu 3 isime ayak uyduramayan oyuncumuz maalesef Andre Santos'tu. Artık dinlendirilir mi sol beke mi çekilir bilemiyorum ama birgün Uğur'u bile arayacağım hiç aklıma gelmezdi. Yahu sen kariyerinin sonunda olan bir adam değilsin ki, hatta Turkcell Süper Lig'i basamak olarak kullanıp Avrupa'nın büyük kulüplerine gitme hedefi olan bir oyuncu olmalısın. Son maçlarda çok kötü.

İlker Yasin: Alex gibi topçun olsun dünyalar kadar borcun olsun. Alex'i hangi sözcüklerle öveceğimi bilemiyorum.

Gökhan bildiğimiz Gökhan değildi. Gökhan, Güiza, Vederson idare ettiler. Lugano-Bilica ikilisi birkaç pozisyonda iyidi. Volkan kalesinde gördüğü birkaç pozisyonu müthiş şekilde savuşturdu.

Maçtan önce Özer'in az da olsa forma giyeceğini tahmin ettiğimi söylemiştim ve yaklaşık 10-15 dakika oynadı. Yeşil sahalara tekrardan alışması için önemliydi. Semih konusunda Daum çok büyük ayıp etmiştir. Semih'i 85'te oyuna sokmak Semih'e hakarettir. Semih şu maçta daha erken oyuna girmeyi kesinlikle hakediyordu.

Fenerbahçe genel olarak kazanmasına rağmen oyun nedeniyle, tempo yapmaması nedeniyle eleştiriliyordu. Bugün sahada çok iyi mücadele ve iyi oyun vardı. Bugün daha farklı bir galibiyette olabilirdi.

Hakem ilk yarıda Lugano'ya sarı kart verdiği pozisyonda Lugano'yu atabilirdi. Maçın sonunda da Tozo'nun sarı kart gördüğü pozisyonda kırmızı verebilirdi. İlhan'a 2. sarıdan kırmızı kesinlikle gelmeliydi.

Umarım önümüzdeki haftalarda Kazım döndüğünde Daum, Kazım'ı Mehmet'in yerine değil ya Santos'un yerine oynatır ya da kulübede oturtur.

Kendi rekorumuzu kırdığımız için, koltuğu sağlamlaştırdığımız için, mücadele ve iyi oyun için tebrikler Fenerbahçe'm.