Quote Originally Posted by ernusal
ben almanya doğumluyum ve almanyada yaşamış biriyim zannetme ki gs fb ....vs takım avrupada yenilince ordaki kişiler tek tek sokakta türk arayıp dalga geçsin adamların umrunda değil sadece ırkçılar yapıyor bunu örnek naziler bunlarda azınlık zaten...orda ki vatandaşlar takımların başarılı olmasını istiyor çünkü takımları avrupaya geldiğinde maça gitme fırsatı buluyor ve bir nevi gurbet özlemini gideriyorlar...takımların başarısız olmasını benim destek verip vermemem ile alakası yok türkiyede büyük bir altyapı sorunu var bu yüzden başarılar kısa süreli oluyor...olayı din boyutuna bile çekmişsin işte bizlerin sorunu bu bunların aşamadığımız zaman daha çok bekleriz başarılı olmayı biz futbolu spor olarak görmüyoruz savaş olarak görüyoruz ırkçı savaşı din savaşı ama avrupa bunu sadece spor olarak görüyor işte aramızdaki başarı farkı bu....
Su anda AVRUPA'da HRİSTİYAN MİLLİYETÇİLİĞİ HAT SAFHADA.Bunu AVRUPA'da yaşamış biri olarak senin daha iyi bilmen lazım.Sen olaya sadece ALMANYA Kısmından Bakmışsın bide Belçika Hollanda Danimarka hatta ve hatta İngiltere açısından bakmanı sana tawsiye ediyorum.

Çok yakın arkadaşlarım var İNGİLTERE'de GS CHELSEA'den 5 yiyince BJK LEEDS'den 6 yiyince aynı sekilde FB MANCHESTER'dan 6 yiyince cogu kolejde okuyan arkadaslarımızla ne tür muhabbetler cevrildigini ben biliyorum.Aynı Sekilde GS UEFA yı aldıgı zaman İNGİLTERE BJK'lisi FB'lisi GS'lisi sevinirken TÜRK Olarak seviniyor Takım olarak degil.

Olayı DİN Boyutuna Çekmedim ama Çekmemde Bence Normal Karşılanmalı.İstersen birkaç Holligan taraftar Grubuna Sahip Takımın Forumlarına Girip Onların Neler Düşündüğüne Bir Göz Atabilirsin.Hatırlarmısın bilmiyorum su PİM diye bir Hollandalı Yönetmen var Su Müslümanları asagılayıcı bir film cekdi ve Asırı Dindar Müslümanlar tarafından öldürüldü.Bu olaydan beri nasıl bir durumda MÜSLÜMAN'lar anlarsın.Özellikle'de BENELÜKS ülkelerinde.Ha tabi İNGİLTERE'deki PAKİSTAN'lılara yapılan olaylarıda unutmayalım bu satırların arasında.Dikkat edersen iyice Siyasi Konusmaya basladım ama sanmaki Siyaseti Spora ben karıştırıyorum bunu Saglayan Avrupalılar.MÜSLÜMAN'lar derken sadece TÜRKLERİ kastetmiyorum.Cezayirlisi , Faslısı , Arnavutu ve daha birçok ülkenin insanları AVRUPA'da ne zorluklarda bunuda Sen benden daha iyi bilmen lazım.O insanlara moral varsa bunuda ancak SPORTİF Alanlarda saglayabiliyoruz yalansa yalan de.

AVRUPA ile Hiçbir platformda yarısamıyoruz yarısamayacagızda bu gidişle.
En azından SPORTİF alanlarda onlardan eksik olmadığımızı MİLLİ TAKIM ve GS azda olsa bizlere gösterdi. Yani belki gereksiz ama EGOLARIMIZI sadece SPORTİF Alanlarda tatmin edebildigimizden dolayı FUTBOL bizim için önemli Dolayısıyla TAM DESTEK TÜM DESTEK'de önem farzediyor.Yani senin düşüncenle zıt .

Bu arada bu 2000.mesajım vay be ne günler geçirmisiz darısı 3000'lere 4000'lere insallah.