Hull City AFC - Personel (Teknik Kadro)
Hull City AFC - Bölgelere Göre Oyuncu Veritabanı Bilgisi
Hull City AFC - Gözlemci Atamaları
Takımımızda şuan 11 adet gözlemci (scout) var. Bunlardan 10 tanesi dünyanın çeşitli bölgelerinde araştırma görevlerine atanmış durumda. 1 tanesi ise bir sonraki maçımızda karşılaşacağımız takımları izleyip gerekli raporları sunuyor.
10 gözlemcimizden gelen raporları ve kendi araştırmalarımızı birleştirerek çok geniş bir oyuncu veritabanına sahip oluyoruz. Böylelikle dünyanın dört bir yanından özellikle gelecek vadeden genç yıldız adaylarını (regenler) keşfediyoruz.
Mesela Güney Avrupa araştırmasını sürdüren gözlemcimiz Mino Favini ile Turkiye araştırmasını tamamlayan gözlemcimiz Nihat Yakın'dan gelen raporlar doğrultusunda Fenerbahçe'den İlhan Koçyiğit ile Antalyaspor'dan Ömer Faruk Kurt isimli 2 genç yıldız adayını keşfettik. (Ömer Faruk daha önce Türk takımlarını incelerken benimde dikkatimi çekmişti). İlhan'ın potansiyeli için Nihat Yakın 7 yıldız verirken Mino Favini 6 yıldız verdi.
Orta Avrupa'da oyuncu araştırmalarını sürdüren gözlemcimiz Steve Martin'de şu an İtalya'da ve çok önemli genç yıldızlar keşfetti.
İşte bu şekilde, ekibimize çok kaliteli gözlemcileri katarak ve onları çeşitli bölgelere atayarak birbirinden kaliteli ve gelecek vadeden regenleri buluyoruz. Ayrıca dünyanın birçok bölgesi ile ilgili oyuncu veritabanımız genişlediğinden, oyuncu arama bölümünde çeşitli kriterlere göre oyuncu arattırdığımızda karşımıza çok daha fazla sonuç çıkıyor.
Ayrıca, gözlemcilerin dışında bende her sezon başında uzun bir zaman ayırarak özellikle Rusya, İsrail, Avustralya gibi ülkelerdeki klüpleri inceliyorum.
Daha sonra, bulduğumuz oyuncuları çeşitli kategorilere (kesin almak istediklerim, gelişimini takip ettiklerim, satış listesindekiler, sözleşmesi bitecek olanlar gibi..) ayırarak listeler oluşturuyorum. Transfer dönemlerinde takımımın finansal durumuna ve kadromun ihtiyacına göre de bu listelerden uygun oyuncuları daha rahat buluyorum.