1 ile 13 arası toplam 13 sonuç

Konu: Ulusal medyanın çok değerli (!) isimlerine soruyoruz...

  1. #1

    Default Ulusal medyanın çok değerli (!) isimlerine soruyoruz...

    Tarih: 28.09.2009

    Federasyonun İstinye’deki binasında Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ile görüştükten sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sümer, Diyarbakırspor’a gösterilen tepkilere anlam veremediğini belirterek, "Bursaspor ile oynadığımız maçta taraftarlarımızın yaşadığı olaylar bizi çok üzdü. Bu konuyla ilgili rahatsızlığımızı Futbol Federasyonu Başkanını ziyaret ederek dile getirdik. Netice itibariyle Diyarbakırspor Türkiye’nin bir kulübüdür. Bu takım üzerinden siyaset yapmak isteyenlerin emellerine ulaşmamaları maksadındaki düşüncelerimizi paylaştık.

    Diyarbakırspor’nu bir Türk takımı olduğunu hatırlatarak
    , "Diyarbakırspor Uganda veya Ermenistan’dan gelen bir takım değil. Türkiye’nin bir parçası Türkiye’nin bir mozaiği. Şehitlerimiz hepimizin şehitleri, bunun içinde barış ve kardeşlik içinde olmalıyız. Bursaspor maçında Bursasporlu taraftarlar ’Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’ sloganı attılar. Bizim taraftarlarımız da aynı sloganı atıyorlar. Burada farklı amacı olanlar amaçlarına ulaşamayacaklardır. Bizde Diyarbakır veya Güneydoğu Anadolu’nun takımını çekemeyeceklerse bizden ligden çekiliriz dedik. Biz bunlara pabuç bırakacak takım değiliz.

    Tarih: 07.10.2009
    DHA/Ferit aslan (Milliyet.com.tr)


    20 milyon Kürdün Diyarbakırspor'u desteklemesi gerektiğini söyleyen Çetin, "Biz Devletten yardım isteyemiyoruz. İstediğimiz zaman bize Devlet takımı diyorlar. Biz Devlet takımı değiliz,Diyarbakır'ın ve Kürt Milleti'nin takımıyız" dedi
    .Amerika'nın Sesi Radyosu'nda yayımlanan bir programa telefon bağlantısı ile katılan ve Kürtçe konuşan Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer, Bursa'da oynanan Bursaspor - Diyarbakırspor maçında kendilerine büyük hakaretler yapıldığını belirterek, "Bizim Kürt olduğumuzu biliyorlar. Siyasi ve kötü sloganlar attılar. Diyarbakır'dan gelen seyircilerimizi taşladılar. Kimse bize bu zulmü yapamaz. Bizde çıkıp takımı ligden çekeceğimizi federasyona söyledik. Bundan dolayı Türk basını da olaya çok fazla yer verdi. Çünkü, gördüğümüz zulüm ve mağduriyet ortadaydı" diye konuştu.

    Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Sümer, Bursa'ya gittiklerinde maç öncesi sporun kardeşlik olduğunu, sporda siyasetin yerinin olmadığı yönünde beyanlar ve açıklamalar yaptıklarını ifade ederek, "Fakat, onlar organizeli bir şekilde üzerimize geldiler. Türk bayrağını açtılar. Sanki biz başka bir milletten ve başka bir ülkeden gelmişiz. Bize büyük bir zulüm yaptılar" şeklinde konuştu.Maçtan sonra AKP'nin üst düzey yöneticilerinin kendilerini aradığını da söyleyen Sümer, "AKP'li yetkililer, meydana gelen olayı tasvip etmediklerini, yanımızda ve Diyarbakırsporlu olduklarını söylediler" dedi.
    Hem bilgi, hem fikir sahibi olan ulusal medyanın çok değerli (!) isimlerine soruyoruz...


    1) Hani Türkiye’nin takımıydılar?

    2) Hani Türkiye 70 milyondu?

    3) Diyarbakır’da yaşayan bir Türk, Diyarbakırspor’u tutamaz mı?

    4) Hani bizler ayrımcılık yapıyorduk?

    5) Atılan koltukların Bursaspor taraftarına ait olmadığını fotoğraflarla kanıtladığımızda ne düşündünüz?

    6) Hiç gitmediğiniz maçlar için yorum yapmaya devam edecek misiniz?

    7) Yayıncı kuruluşun verdiği görüntülere bakma gereği duydunuz mu?

    8) Her maç Türk Bayrakları ile gelen binlerce Bursalı'yı ırkçı gibi gösterip, bizlere neden haksızlık ediyorsunuz?

    Soruyoruz ve cevap bekliyoruz artık.


    Biz "Bu vatan uğruna hazırız ölmeye" derken, Mardin’i, Diyarbakır’ı Edirne'yi hiç ayırmadık ki... Biz "Bu vatan" dedik. Vatan... Verdik hiç düşünmeden canımızı...

    Bursasporum.com
    ------------------------------------------------------------------------------------

    Turksportal ailesindeki görevli kişiler bu olay ile ilgili başlıkları yanlış yöne çekilebileceği için kapattılar. Ancak Bursaspor camiası ulusal medya tarafından yanlış bir şekilde lanse edildi. Ben bu yanlış anlaşılmanın ortadan kaldırılması için Bursaspor camiasının önde gelen sitelerinden Bursasporum.com'un haberini burada paylaşıyorum. Görevlileri arkadaşlarımızdan ricam konuyu kapatmamaları.

    Saygılar. . .

  2. #2
    Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    1,029

    Default

    Diyarbakır başkanının yaptığı açıklama resmen ırkçılık Turkcell Süper Ligte oynayan her takım ''Türkiye'nin takımıdır'' bunun başkada açıklaması yoktur bana göre..

  3. #3
    Nesil
    2006
    Yer
    #20-#34
    Yaş
    32
    Mesajlar
    3,543

    Default

    Bu uçurum beni çok korkutmaya başladı :/

  4. #4
    Nesil
    2006
    Yer
    Bursa
    Yaş
    34
    Mesajlar
    1,974

    Default

    Bütün ulusal medya Bursaspor'u ırkçılıkla suçlayıp,Diyarbakırspor'u mağdurmuş gibi gösterdi.Diyarbakırspor başkanı kendilerini haklı duruma getirmek için orda burda basın üzerinden insanları Bursaspor'a karşı kışkırttı.Şimdi bu açıklamalardan sonra kim ırkçıymış görüyoruz..Kürt milletinin takımıyız diyor.Devlet olmadan millet asla olamaz.''Bu devleti beğenmiyorlarsa,Türk bayrağı açıldığında rahatsızlık duyuyorlarsa defolsun gitsinler.''Bu sözlere de ırkçılık diyebilirsiniz.

  5. #5
    Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar
    Yaş
    44
    Mesajlar
    21,748

    Default

    Afedersibiz ama bazı kendini bilmezler yüzünden ortalık bulanıyor...Ama hepsi bu...Daha ötesi olmadı,olmaz da Kimse merak etmesin..Türkiye'de yaşayan her insan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak yaşamaya devam edecek..Bu tür saçma tartışmalarla ortalık bulandıran insanlar sadece çabalamalarıyla kalacaklar...
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

    Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

    http://www.twitch.tv/nannar_hhc

  6. #6
    Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    8,046

    Default

    Gittiği her stadda pkk dışarı sloganıyla karşılaşan bir takımdan başka bir açıklama bekleyemezsiniz .. Ama yine de Diyarbakırsporun bu tuzağa düşmemesi gerekiyordu .. Futbol da bu işe bulaştı ya ne diyelim

  7. #7
    Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun
    Yaş
    33
    Mesajlar
    11,543

    Default

    Sen Kendi stadında İstiklal marşını ıslıklatırsan tabiki sana karşı Türk bayraklı protesto olacak. Madem ıslıklıyorlar İstiklal marşının sesini yükseltirsin.
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

    Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

  8. #8
    Nesil
    2006
    Yaş
    35
    Mesajlar
    6,844

    Default

    Bu konu yüzünden çok şaçma bir ceza almıştım. Bu yüzden girmiyorum.

    Ben Diyarbakır'da doğsam, Diyarbakır'ı tutardım. Kadıköy'de doğdum Fenerbahçe'yi tutuyorum.

    Futbol'un içine siyaseti karıştırmayalım diye söylenip duruyoruz ya, bence boşuna. Çünkü; çoktan karışmış.

    Bu arada bu sitede üç yıllık üyeyim. Tecrübeme dayanarak söylüyorum. Bu konu kilitlenir. Bence yazdıklarını beş altı defa okuyun. Ceza almaya eğimli bir konu.

  9. #9
    Nesil
    2007
    Yer
    Ankara
    Yaş
    35
    Mesajlar
    9,473

    Default

    Biz ligimizde gollerden, maçlardan, yeni transferlerden bahsetmek istiyoruz. Bu sözleri mecliste söyleyenler var. Bırakında futbolumuza siyasi olayları karıştırmayın. Buna müsade edemeyiz. Futbola siyasi eller dokunamaz. Dokunmamalı.

    Ne gereği vardı Biz kürtleri temsil ediyoruz bizim taraftarlarımız onlar demeye. Bugün kürtlükle alakası olmayan ama D.Bakır ı tutan birisi demezmi bu takım böyle diyor ben neden tutayım o zaman diye. Kendi kendilerini ateşe atıyorlar, zaten bu ortamda iyice olayları karıştırıyorlar. Yazık

  10. #10
    Sheriff Misafir

    Default

    Konuda hakaret ve genelleme olmadığı sürece tartışmaya devam edilmesine izin vereceğim. Ama Batuhan'ın dediği gibi yazdıklarınızı iki kere okuyup gönderin. Herhangi bir genelleme, hakaret, küfür vb. birşey gördüğümüzde gereği yapılır..

    Konuyla ilgili yorumuma gelince. Diyarbakırspor Türkiye'nin takımıdır. Başındakiler kabul etsede etmesede. Sürekli provakasyonlarla karşı karşıya kalıyorlar, bağzı kesimler tarafından kullanılıyorlar. Ama ülkemin takımıdır, Diyarbakır'da benim ülkemin bir parçasıdır ve Diyarbakırspor'da bir Türk takımıdır. Farkında olmayanlar var sanırım, hem içlerinde hem dışlarında..

  11. #11
    Del Piero_10 Misafir

    Default

    Bu konuda iki tarafında düzeltmesi gereken yönleri var. Kimse tamamen haklı kimse tamamen haksız değil.

  12. #12
    Nesil
    2006
    Yer
    Izmir
    Yaş
    40
    Mesajlar
    0

    Default

    bursaspor yok bizi ırkçı gösterdiler vs. diyorlarda durum tersi olsaydı diyarbakır bursaspora ırkçı davranışlarda bulunsaydı bu maçın medyadaki yankısı çok daha büyük olurdu.

    örnegin diyarbakır fenerbahçe maçı. maçı canlı seyretmedim. ama internette araştırdım. bilindiği gibi sözlükler futbol siteleri vs. var. bu platformlarda maçlarda olanlar an be an yazılır. başlama vuruşundan önce dakika dakika neler olduğu yazılır. bakıtım sözlüklere futbol sitelerine buraya hiçbir sitede sözlükte maç başında ıslıklama olayı ile ilgili birşey denmiyor. her türlü şeyin yazıldığı heleki maçlar konusunda herşeyin dakikası dakikası yazıldığı ortamlarda maç başında ıslıklanma ile ilgili bir olay yok. ne zaman maç bitiyor. bir anda biri ortaya çıkıyor ıslıklandı diyor bir anda ıslıklandı olup bitiyor(maçı canlı seyretmedim, internetten baktığım kadarıyla durum bu)

    bursa diyarbakır maçının medyada öyle aman aman bir yer edindiğini düşünmüyorum. özellikle diyarbakır başkanı çıkıp çekileceğiz tarzı açıklamalarda bulunmasaydı yer edineceğini hiç zannetmiyorum

  13. #13
    Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½
    Yaş
    39
    Mesajlar
    8,683

    Default

    Bursalı arkadaşların fazla hassasiyet gösterdiğini düşünüyorumçünkü bende medyada Bursa taraftarı ırkçıdır diye fazla haber görmedim, ırkçı kelimesini kimsenin kabullenememsinden bu konuda hassas olunmasını da anlıyorum.

    Diğer taraftan baktığımızda gidilen her deplasmanda terör örgütünün adı kullanılarak dışarı diye bağırılan bir takımın başkanı mı hatalı yoksa o terör örgütü dışarı diye bağıran taraftarlar mı?

    Tabi bir başka boyutu da, o bölgeden bir takımın ligde olması, o bölgede yaşayan insanlar için gerekli olduğu görüşüyle devletin zaman zaman Diyarbakırspor'a destek olduğu söylentileri (Gaffar Okkan'ın öldüğü sene olaylı şekilde Süper Lig'e çıkması) üzerine, üzerlerine yapışmış devlet destekli düşüncesinden kurtulma çabası.

    Ama bir kulüp başkanının, böyle hassa bir konuda böyle açıklama yapması da çok çok büyük talihsizliktir. Bunun için suç duyurusunda bulunulmalı, ülkede etnik kökende ayrımcılık yapmaktadır, Diyarbakırspor Kulübü Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir kulübüdür, ve bu devlete vatandaşlık bağı ile bağlı Türk Milleti'nin kulübüdür.

    Bu konunun açık kalması ile tartışma çıkacağına eminim. Çünkü en azından kendi fikirlerimizi söylediğimizde bile siyasete bulaşmış olacağız. Bu konular belki tartışılmalı sağduyulu şekilde ve bir orta yol bulunmalı, tartışılmadan rafa kaldırılsın demiyoruz ama sporda ayrımcılık yaratan fanatizm başımızı çokca ağrıtırsan, siyasetin de spora buşalmasıyda daha fazla ayrımcılık olmasına en azından bu sitede izin vermeyelim.

    Bu konuda başkanın söylemiş olduğu söz elbette bana göre hatalıdır ama ona bu sözü söyletmek zorunda olan gelişmeler nedir, ben bunları da düşünüyorum. ya da Bursaspor'a ırkçı deniliyor, orada Bursaspor taraftarı hatalıdır diye düşünem Diyarbakırsporlular acaba neden böyle diyorlar diye kendi içlerinde bunu tartışıyorlar mı?

    Hep suçu karşı tarafta arayarak bir çözüme ulaşamayız maalesef. Bu böyle olmuş ama acaba benim yaptığım şeylerin de bunda etkisi var mı diye düşünülmelidir.

    Ve sakın ola ki sakın, bir genelleme yapılması, sırf o bölgede yaşıyor diye terörist gibi görünmesi bir kesimin bizi ayrılmaya doğru hızla götüren nokta olur ki, ülkenin bölünmez bütünlüğünde gözü olanların ekmeğine sağ sürmeyelim, zamanında sol-sağ kavgasını çıkarıp kardeşi kardeşe kırdıran zihniyetin yine oyunlarına gelmeyelim.

    Spora siyaseti bulaştırmaya çabalayanlara karşı, bulaştırmamak içine elimizden geleni yapalım.

    Bu nedenle bu konuda fikri olan ama konu kapatıldığı için yazamayan tüm herkesten özür dileyerek konuyu kapatıyorum.
    "YÜCE ATATÜRK"

Mesaj Yetkileri

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •