La Liga'nın sözde değil özde resmen gol kralı alındı.
Bugün bazı sitelerde haberler gördüm. Fenerbahçe'nin başarısının sırrı ! Neymiş bir bakayım dedim ve okudum. Habere göre başarının sırrı: Fenerbahçe kadrosunun fazla bozulmaması, yani kadroda istikrar. Oysa ki Gençlerbirliği maçını kaybetmiş olsaydık, Fenerbahçe'nin başarısızlığının nedeni: Daum rotasyon uygulamıyor başlıkları görecektik. Yani diyeceğim odur ki, eğer başarılıysanız sezon sonunda 80 barajını geçtiğinizde kimse Daum'u genç oyuncu yetiştirmiyor diye eleştirmez. Hatta kimse bu tip bir eleştiriyi aklına dahi getirmez.
Şöyle bir hafızamı yokluyorum, Fenerbahçe'de geleceği çok parlak denilen oyuncular Fenerbahçe'den gittikten sonra ne yaptılar ? Benim hatırlayamadığım sizin hatırladığınız Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra patlama yapan oyuncu var mı ? En son örnek ben de dahil birçok kişinin umutlu olduğu Gürhan şuan Antalyaspor'da bile ilk 11'de çıkamıyor. Sağda fırtınalar estirir denilen Kerim Anadolu'da dolaşıyor. Yerli Carlos denilen Mahmut Hanefi aynı şekilde. Kemal Aslan Süper Lig'de bile tutunamadı. - Sakatlıkların kariyerinin tepetakla olmasında çok büyük etkisi vardır, kabul - İlhan Parlak Ankaraspor'da her ne kadar çok fazla maça çıkmasa da çok göze battı diyebilir miyiz ? Can Arat İBB'de forma giyebiliyor mu ?
Bu tip konularda sadece teknik direktör bu oyuncuyu harcadı diyerek kestirip atmamalıyız. Tüm boyutlarına bakmalıyız olayın.
Yazıda Daum'un yetiştirdiği oyuncular verilmiş. Aslında baya bilgilendirici, güzel bir yazı olmuş.