Bursalı arkadaşların fazla hassasiyet gösterdiğini düşünüyorumçünkü bende medyada Bursa taraftarı ırkçıdır diye fazla haber görmedim, ırkçı kelimesini kimsenin kabullenememsinden bu konuda hassas olunmasını da anlıyorum.

Diğer taraftan baktığımızda gidilen her deplasmanda terör örgütünün adı kullanılarak dışarı diye bağırılan bir takımın başkanı mı hatalı yoksa o terör örgütü dışarı diye bağıran taraftarlar mı?

Tabi bir başka boyutu da, o bölgeden bir takımın ligde olması, o bölgede yaşayan insanlar için gerekli olduğu görüşüyle devletin zaman zaman Diyarbakırspor'a destek olduğu söylentileri (Gaffar Okkan'ın öldüğü sene olaylı şekilde Süper Lig'e çıkması) üzerine, üzerlerine yapışmış devlet destekli düşüncesinden kurtulma çabası.

Ama bir kulüp başkanının, böyle hassa bir konuda böyle açıklama yapması da çok çok büyük talihsizliktir. Bunun için suç duyurusunda bulunulmalı, ülkede etnik kökende ayrımcılık yapmaktadır, Diyarbakırspor Kulübü Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir kulübüdür, ve bu devlete vatandaşlık bağı ile bağlı Türk Milleti'nin kulübüdür.

Bu konunun açık kalması ile tartışma çıkacağına eminim. Çünkü en azından kendi fikirlerimizi söylediğimizde bile siyasete bulaşmış olacağız. Bu konular belki tartışılmalı sağduyulu şekilde ve bir orta yol bulunmalı, tartışılmadan rafa kaldırılsın demiyoruz ama sporda ayrımcılık yaratan fanatizm başımızı çokca ağrıtırsan, siyasetin de spora buşalmasıyda daha fazla ayrımcılık olmasına en azından bu sitede izin vermeyelim.

Bu konuda başkanın söylemiş olduğu söz elbette bana göre hatalıdır ama ona bu sözü söyletmek zorunda olan gelişmeler nedir, ben bunları da düşünüyorum. ya da Bursaspor'a ırkçı deniliyor, orada Bursaspor taraftarı hatalıdır diye düşünem Diyarbakırsporlular acaba neden böyle diyorlar diye kendi içlerinde bunu tartışıyorlar mı?

Hep suçu karşı tarafta arayarak bir çözüme ulaşamayız maalesef. Bu böyle olmuş ama acaba benim yaptığım şeylerin de bunda etkisi var mı diye düşünülmelidir.

Ve sakın ola ki sakın, bir genelleme yapılması, sırf o bölgede yaşıyor diye terörist gibi görünmesi bir kesimin bizi ayrılmaya doğru hızla götüren nokta olur ki, ülkenin bölünmez bütünlüğünde gözü olanların ekmeğine sağ sürmeyelim, zamanında sol-sağ kavgasını çıkarıp kardeşi kardeşe kırdıran zihniyetin yine oyunlarına gelmeyelim.

Spora siyaseti bulaştırmaya çabalayanlara karşı, bulaştırmamak içine elimizden geleni yapalım.

Bu nedenle bu konuda fikri olan ama konu kapatıldığı için yazamayan tüm herkesten özür dileyerek konuyu kapatıyorum.