"Benim oğlum Beşiktaşlı Tümer"
Fenerbahçe ile 3 yıllık sözleşme imzalayan milli futbolcu Tümer Metin'in babası Ali Metin, transferi gazetelerden öğrendiğini belirterek, "Oğlum 'Beşiktaşlı Tümer' diye tanındı. Ben orada bitirmesini isterdim. Bizim için transferi sürpriz oldu. Transferin Nobre'ye misilleme olduğunu zannetmiyorum" dedi.
Zonguldak'ın Kozlu Beldesi'ne bağlı Güney Mahallesi'nde oturen Tümer Metin'in annesi Semra ve babası Ali Metin, oğullarının Fenerbahçe'ye transfer olmasını sürpriz olarak nitelendirdiler.
Oğlunun aldığı her türlü karara saygılı olduğunu söyleyen Ali Metin, "Profesyonellikte normaldir. En iyisini o düşünür. Transferinden kesinlikle haberim yoktu. Bende herkes gibi basından öğrendim. Şaşırdım" dedi.
Beşiktaşlı yöneticilerin Tümer'e tepkisini normal karşıladığını belirten Metin, "Herkesin görüşüne saygılıyım. Beşiktaş yöneticileri ile Tümer'in arasındaki konu. Herkesin kendi fikri. Oğlumun en doğru kararı verdiğine inanıyorum. Tepkiler normaldir. Bir yerde hatalar var demekki. Sadece bunu Tümer'e bağlamamak gerekir" diye konuştu.
Tümer'in Fenerbahçe'ye transferinin Nobre transferine misilleme olarak algılanmaması gerektiğini söyleyen baba Metin, "Tümer'in kapasitesi ve kariyeri belli. Nobre'yle uzaktan yakından ilgisi olduğunu zannetmiyorum. Misilleme olacak diye bir insanın bu kadar dolarları sokağa atacak hali yok" dedi.
Oğlunun "Beşiktaşlı Tümer" olarak tanındığını belirten Ali Metin, "Beşiktaş sayesinde buralara geldi, kariyer sahibi oldu. Ben isterdimki bir baba olarak, Beşiktaşlı Tümer olarak bu işi bitirsin. Ama şartlar bunu getiriyor. Neden olduğunu, niçin Fenerbahçe'yi tercih ettiğini bilemiyorum" dedi.
Anne Semra Metin ise, oğlunun transferinin kendileri için sürpriz olduğunu belirterek, "Herşeyin hayırlısı. Beklemiyorduk ama oldu. Fenerbahçe camiasını kutluyorum. Hayırlı olsun diyorum. Oğlum içinde hayırlı olsun inşallah. Onun her yerde yapacağına inanıyorum. Bize de tamamen sürpriz oldu" dedi.