-
Bana göre Rıdvan Dilmen hoca olarak başarılı olamaz. Yorumculuk farklıdır sahada takım yönetmek çok farklıdır. Bu maradona ya benziyor. Tıpkı iyi bir futbolcunun iyi bir teknik adam olamaması gibi İyi bir yorumcudur hatta çok usta tespitler yapıyor ama onları sahadaki takımın üzerinde uygulamak bambaşka bir meziyet istiyor. Zaten Fenerbahçedede çok başarılı olamamıştı.. şans tanınsa olur mu belki olabilir ama yorumculuğu kimseyi aldatmamalı. Ben thomas Doll deyince kaldıramaz deniyorsa Rıdvan Dilmen hiç kaldıramaz. Çünkü Doll daha tecrübeli bir isim. Bence bu takımda en başarılı hoca Şenol Güneş ti. onuda harcadılar. O adam durmalıydı bu takımda. Ersun Yanal durmalıydı bu takımda. hep birilerini harcamak adet olmuş. Bence dediğim gibi bu takım çok çabuk yıpranabilen bir takım. Çok duygusal piskolojik açıdan biraz zayıf ve panik. sakin olamayan ve kapasitesini bir türlü istediği gibi kullanamayan bir takım. Kesinlikle kötü seviyesiz değiliz, ama çokda 1. sınıf bir takım değiliz. Ama potansiyelimiz var mı var. Bununda en açık örneği Genç takımlarda, Ronaldolu nani li dönemlerde bizim milli takımımızın o portekiz genç takımını iki maçtada yenmesi ve ardından Euro 2008de hemen hemen aynı oyuncular ile yenilmemizdir. futbolcu yetiştirmek sadece alt yapıda A2 takımları kurup oyunculara top oynatmak değil, onlara belli yaşa geldiğinde Ronaldo, Nani gibi futbol bilgilerini aşılamaktır. Ronaldo nani futbol bilgisi olarak hiç bir şey bilmezken yeniyorduk ama 23-24 yaşına geldiğinde yetiştirilmiş olduğunda aynı şekilde yenemedik. Çünkü genç takımdaykende aynı yenetek hız teknik vardı ama onu kullanabilecek bilgisi, taktiği yoktu. İş orasını öğretmekte. Bunu yapabilecek hocalar olmalı. Sadece milli takımımız için değil kulüp takımlarımız içinde. bizimkiler belkide Brezilyalı gençler ile aynı yetenekte ama ne yazıkki profesyonel anlamda aynı değil. Örnek yaşı küçükte olsa Bjk li muhammed Barça ya gitti bir demeç verdi diye vazgeçti deniyordu. Vermeyeceksin o demeci. uyacaksın kurallara. Futbol sahada bitmiyor. Evdede devam ediyor, sokaktada. biraz fazla konuya değindim ama içimdekileri dökmek istedim. Bunlar şahsi fikirlerimdir..
Mesaj Yetkileri