-
Türk hoca getirirlerse Fatih Terim ile yeniden sözleşme imzalasınlar. Çünkü Taktik olarak Fatih Terim tüm türk hocalar kadar biliyor, artı motive etme anlamındada 3 hocadan bir tanesidir. Türk gelecekse Terim gitmemeliydi.
Şimdi hoca değiştirilecekse şansımızı yabancıdan yana kullanmalıyız. Eğer Türk olacaksa saçmalık olur. Çünkü bir kaçı hariç Türk hocalar hep aynı. Birr kariyerleri tecrübeleri yok. Ama Avrupadan kariyerli kurt bir hoca getirirsen her şeyini verebilir takıma. Yılmaz Vural mazallah yenildikten sonra döver felan milli takımı bir daha toparlayamaz. Ben Vural gelirse Terim e hakaret olur diyorum. Çünkü Terim kötü bir performans gösterdi, hem Euro 2008 elemelerinde hem bu grupta. Ama futbolcularda ruh gibiydi. Yani hem yorgunluktan hemde sebebini bilemediğimiz başka şeylerden sanki mahalleden 3-5 adam çıkarsan daha ruhla, istekle oynar gibi bir haldeydiler. İş teknik direktörle bir yere kadar gidiyor. Bosna maçında taktik, motivasyon tamam ama Sercan ın kaçırdığı, yakalanan diğer pozisyonlar, bir çok küçük takıma karşı maçlarda harcadığımız net fırsatlarada hocanın yapabileceği birşey yok.
Bence iş alt yapıda biter. Teknik direktör sadece listedeki en formda oyuncuları harmanlayarak iyi bir taktikle maç kazanır ama sende bir yandan o milli takıma zidane, ronaldo gibi oyuncu çıkarmaya bakarsın, onu yapamadın, Robben, Vander Vaart gibi oyuncular çıkarırsın, onuda yapamadın Dzeko gibi bir forvet çıkarmak için uğraşırsın hocada onu koyar takım kazanır. Yani tam bir makina gibi bir dişlisi eksik olunca çalışmaz, tekler bir üretir iki üretir ama 5-6 kez kaçırır. Sonuç olarak üretilen 1-2 taneyle avunursun neyseki 1-2 ürettik diye. Yada abartırsın 5-6 kaçırdık ama 1-2 ürettik ki fıstık gibi ürettik diye buda komik olur, asıl amaç eksik üretim olmadan hepsini güzel üretmektir fakat sen üretemediklerini görmeden sadece 1-2 tane üretilleni görüp övünürsen dışarıdan çok abest bir durum olur...
Mesaj Yetkileri