-
Tarafsız biri maçtan müthiş zevk almıştır ama Galatasaray taraftarı olarak ben öldüm öldüm dirildim.
İlk yarı tamamen oyunun hakimi olan Galatasaray. 2 gol haricinde Kewell ile 2, Gökhan Zan'ın çataldan dönen topu ile birlikte 3 net pozisyonumuz daha vardı. İlk yarıdan 3-4 farkı yakalayabilir, maçı bitirebilirdik. 44. dakikada şanssız bir gol ile rakibin 2. yarıya umutlu başlaması sağlandı. İlk yarıda rakibe 1 pozisyon bile vermeden gol yemiş olduk böylelikle.
2. yarıda beklenildiği gibi Trabzon baskısıyla başladı. Defansta Ayhan'dı sanırım 2 saat topla oynadı, sonucunda kaptırdı ve Colman eşitliği sağladı. Bu golden sonra Serkan'ın kaçırdığı bir gol var ki kırılma anı oldu şüphesiz.
Daha sonra Barış'ın oyuna girmesi ortasahaya bir dinamizm getirdi. Yüklenmeye başladık ve yinee sağ taraftan gelişen atakla Baros'un indirdiği topa Arda dokundu öne gectik. Yine tam ne oldu derken Sagdan gelişen atakta Barış iyi yere kesti Barosa dokunmak kaldı 4-2 oldu. Yine artık tam rahatladık, ohh derken. Solda Hakanın bomboş bıraktığı alana atılan uzun top golü yememizi sağladı. Uzatmalarla birlikte adrenalini yüksek 9 dakika izledik. O dakikada kornerde Tayfunun öndirekte kaçırdığı golde gidiyordum
Önemli bir 3 puandı, oyuncuların üzerinde stres, baskı olduğu apaçıktı; bu galibiyet o stresi üzerlerinden atmasını sağlayacaktır.
Bugün yine berbat 3 gol yedik. ilk gol hadi neyse, savunma hatası olarak adledilemez, şanssızlıktı; fakat 2. ve 3. gol tam bir faciaydı. 2. golde Ayhan topla o kadar oynadı ki, kaptıracağı belliydi. Özellikle 2-0 dan sonra bu şekilde gereksiz çok top tuttu ayagında Ayhan. Takımın kötülerindendi kesinlikle. 3. golde Hakan kanatını bomboş bıraktı. Hani maç berabere olsa gol aramak için ilerdesin falan, boşluk olmasını anlarım da 2 farkla öndesin, o boşluğun amacı ne orada. Hakan da bugün savunmada tek kelimeyle berbattı. Ayhan ile Hakan gollere sebebiyet veren oyunculardı.
Kewell'ın golü muhteşemdi gerçekten. Topu kontrolünde, vuruşunda klasını gösterdi birkez daha. Arda yine Trabzonu boş geçmedi. Baros bu maçta da gol attı Trabzona; aynı şekilde rakipte de Colman yine bizi boş geçmedi.
Keita sağda harikaydı. 4 golde oradan geldi. 3. golde Barosa topu kesen Keita, 2. golde şut-orta karışımı içeri topu yollayan keita. Bunların dışında Direkten dönen topta Zan'a ortayı yapan, maçın daha 1. dakikasında Kewell'a adrese teslim orta yapıp %100 pozisyona sokan Keita. Kesinlikle maçın adamıydı.
Bunun dışında Sabri iyiydi. Arda bu maçta daha iyiydi. Baros ilk yarıda hiç sahada yokken 2. yarı iyi bir oyun sergiledi. Barışta formayı özledigini, oyuna girdiğinde maçın kaderini değiştirerek gösterdi. Rijkaard'ın O'nu hatırlaması iyi oldu. Yenilen 3golde de Servet-Zan ikilisinin bir hatası olduğunu düşünmüyorum. Hakan ve Ayhan'ın hataları vardı. Özellikle Hakan beni çok şaşırttı. Maç boyunca çok kötüydü.
Herneyse, uzuuun bir yazı oldu. Önemli, kritik bir 3puan aldık. Tebrikler Galatasaray'ım.
Mesaj Yetkileri