Yıldıray, kimin için geleceğini açıkladı
02 Haziran 2006 08:15



Fenerbahçe, Beşiktaş ve Bayern Münih’ten de teklif alan Hertha Berlinli futbolcu Yıldıray Baştürk, Türkiye'de formasını giyeceği tek takımı şu sözlerle açıkladı...



Galatasaray’da Yıldıray Baştürk sevdası bitmiyor... Sarı kırmızılı yöneticiler, uzun süredir istedikleri milli futbolcunun İranlı menajeri ile bir görüşme yaparak, tekliflerini yinelediler.

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Bayern Münih’ten de teklif alan Hertha Berlinli futbolcu, gelecek sezon hangi takımda forma giyeceğine bir hafta içinde karar vereceğini söyledi.

Yıldıray, telefonla konuştuğu sarı kırmızılı yöneticilere, "Şu an teklifleri değerlendiriyorum. Kararımı en kısa sürede vereceğim. Eğer Türkiye’ye gelirsem, yalnızca Galatasaray’da oynarım" dedi.

Galatasaraylı yöneticiler ile Yıldıray’ın hafta sonunda Almanya’da yüz yüze bir görüşme yapmaları bekleniyor.

Cimbom Yıldıray'da ısrarlı...
Fenerbahçe'nin 100. yılını kutlayacağı yeni sezonda da şampiyonluğu kimselere kaptırmak istemeyen Galatasaray, güçlü bir kadro oluşturmak için her yolu deniyor. Orta alana gerçek bir süper star transfer etmek isteyen Sarı-Kırmızılı yöneticiler, bunun için de Türk Milli Takımı ve Hertha Berlin'in yıldız oyuncusu Yıldıray Baştürk'ü transfer etmek istiyor. Türkiye'de tatilde bulunan gurbetçi futbolcuyla yapılan ilk görüşmeler olumlu geçti. Türkiye'de oynama fikrine artık sıcak baktığını belirten yıldız futbolcu, 'Öncelikle kulübümle görüşülmesi ve bonservisimin alınması gerekiyor' şeklinde konuştu.

4 MİLYONU BEĞENMEDİLER
Galatasaraylı yöneticiler, şu sıralarda Yıldıray Baştürk'ün 2007 yılına kadar sözleşmesi bulunduğu Hertha Berlin Kulübü'nü ikna etmeye çalışıyor. Kulübüne ilk etapta 4 milyon euro öneren ve olumsuz yanıt alan Sarı-Kırmızılı yöneticiler, tekliflerini 5 milyon euroya kadar çıkardı. Hertha Berlin'in bir hafta içerisinde Galatasaray'a yanıt vermesi bekleniyor.

------------------------------------------------------------------------------------

Gravesen, G.Saray ile ilgili konuştu...
02 Haziran 2006 07:15



Galatasaray'ın transfer etmek istediği Real Madrid'in Danimarkalı yıldız futbolcusu Thomas Gravesen, Sarı-Kırmızılı kulübe transferiyle ilgili sorulara şu yanıtı verdi...



Danimarkalı yıldız oyuncu, Türk futbolunu ve Türkiye'yi çok sevdiğini söyledi, "Elbette böyle bir kulüp ve o muhteşem taraftarın önünde sarı-kırmızılı formayı giymeyi arzu ederim. Ama Real Madrid'de şu anda belirsizlik var" dedi

Galatasaray'ın transfer etmek istediği Real Madrid'in Danimarkalı ön liberosu Thomas Gravesen, Türk futbolunu çok sevdiğini söyledi.
Fransa ile önceki akşam deplasmanda karşılaşan ve 2-0 mağlup olan Danimarka Milli Takımı'nın orta saha dinamosu Gravesen, transferiyle ilgili sorularını cevapladı.

Sarı-kırmızılı kulübün kendisini transfer etmek istediğini duyduğunu belirten yıldız oyuncu, "Bu konuda pek fazla konuşamam, Her şeyi menajerim John Sivebaek biliyor" dedi.

Israr ettik
Türk basınında son günlerde kendisi hakkında hergün bir şeyler yazıldığını duyunca gülmeye başlayan Gravesen, "Ben buna da karışamam, ama şu anda İstanbul'a gitmem söz konusu değil görüyorsun buradayım" ifadesini kullandı.

Israrlı sorular karşısında Gravesen, Galatasaray'ın teklifiyle ilgili suskunluğunu bozarak, şunları söyledi:

"Türk futbolunu çok seviyorum. Elbette böyle büyük bir kulüp ve o muhteşem ateşli taraftar önünde oynamak isterim. Fakat, Real Madrid'le iki yıl daha sözleşmem var. Kulübümde şu anda bir belirsizlik söz konusu... Eğer beni istemediklerini açıklarlarsa, o zaman menajerimle gelen teklifleri oturup değerlendiririz. Şimdilik kesin bir şey sözkonusu değil".

Resmi teklif yok
Gravesen'in menajeri John Sivebaek ise Galatasaray tarafından kendilerine resmi bir teklif gelmediğini belirtti. Sivebaek, Avrupa'daki birçok kulüp gibi, sarı-kırmızılı takımın da futbolcusunu istediğini bildiğini de ekledi.

Sivebaek konuyla ilgili olarak, "İki kulüp görüşmüşse, onu bilmem. Bana Real Madrid'den gelen herhangi bir şey yok. Bilindiği gibi Real'de, yönetim belirsizliği var. 2 Temmuz'da yeni başkan ve yönetim seçilecek. Ben bu tarihe kadar bir sonuç çıkacağını tahmin etmiyorum. Eğer, Real Madrid'den 'Gravesen'i satmak istiyoruz' haberi gelirse, o zaman oturur, gelen ciddi teklifleri değerlendiririz" diye konuştu.

Sivebaek, mevcut belirsizlikte Gravesen'in, İstanbul'a gelmesinin şimdilik sözkonusu olmadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Milliyet
Haber: İrfan Kurtulmuş