1 ile 30 arası toplam 46 sonuç

Konu: İsmail Köybaşı

Threaded View

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by koray_capello View Post

Bence:
    Decisions'un ve positioning'in yukselmesine pek gerek yok.

Right foot'un 12 olmasi icin de durum ayni.

Aklinizda olsun, Ismail daha 1 yil oncesine kadar sol bek degil, orta sahada oyun kurucu/forvet arkasi gibi oynuyordu. Sol bek mevkisindeki performansi tamamen dogaclama ve bu mevkiyi oynama bilgisinin idare eder seviyede bile olmadigi asikar. Ornek olarak karsilastirmak gerekirse, surekli pozisyon hatasi yapan Caner Erkin sol bek olarak Manisa'dan beri oynamasina ragmen positioning 7. Ismail ise Cander'den daha vahim pozisyon hatalari yapmakta.

Yukaridaki profil konsantrasyonunu dusurup, pozisyon alma'yi yukseltmis sanki. Ama benim simdiye kadar izledigim Ismail gayet konsantre, hep en iyisini yapmak isteyen ancak temel eksiklikleri (sol bek oynamayi hala ogreniyor olmasi) nedeniyle hata yapiyor. Bu nedenle pozisyon alma'nin 5 olmasi hic de garip degil bence.

Decisions icin de durum cok farkli degil bana kalirsa. 19 yasinda, en buyuk meziyeti sol tarafta cizgiden inip hizini kullanmak oldugunu gozlemledigimiz bir oyuncunun karar verme kapasitesini Turkiye icin ortalamanin ustu seviyede tutmak (ki 10 bu seviyedir) bence pek mantikli degil. Hatta biraz daha ileriye gidip, decisions 19 yasinda 10 olsa, bu adami sol bek degil oyun kurucu olarak devam ettirmek gerekirdi demek geliyor icimden. Herneyse, tabii ki izledikce daha cok fikir sahibi olacagiz. Ancak Toraman ve Nobre ile bu ozellik konusunda burun buruna olmasi bana cok yanlis geliyor. Decisions belki de tecrube'yi en fazla gosteren ozellik.
    Last edited by perpetua : 28.Ekim.2009 at 23:43

Mesaj Yetkileri