1 ile 14 arası toplam 14 sonuç

Konu: Ümit Karandan açıklamalar

  1. #1

    Default Ümit Karandan açıklamalar

    Hagi, Çavuşesku gibi yönetmek istedi"

    Geçen sezon Hagi tarafından Ankaraspor'a gönderilen golcü futbolcu, bu sezon adeta yeniden doğdu. Oynadığı futbol ve attığı gollerle takımına büyük katkı yaptı. Golcülük ilhamını Van Basten ve Gerd Müller'den aldığını söyleyen Ümit Karan, Florya'da önemli açıklamalarda bulundu.
    Bu sezon kazanılan şampiyonluğun senin için özel bir anlamı var mı?
    Elbette benim için çok anlamlı. Çünkü geçen sene burada yoktum. Bu sezon kendimi gösterme fırsatı buldum. Bazılarına karşı bazı şeyleri göstermem gerekiyordu. Ortaya koyduğum başarılı performansla bazı şeylerin doğru adrese gittiğini zannediyorum. İkinci kez bu sevinci yaşıyorum. İlk yaşadığım şampiyonlukta 3. yıldız muhabbeti vardı. O zaman da F.Bahçe ile yine böyle kapışmıştık. Ancak bu şampiyonluğun manevî anlamı var.
    Manevi yönünü biraz açar mısın?
    Biz bu başarıyı takım olarak çok sıkıntılı bir sezondan sonra kazandık. Çoğu zaman yalnız kaldık. Etrafımızda kimseler yoktu. Yalnızlık içinde kazanılan bir şampiyonluk olduğu için manevi anlamı var benim için.
    Geçen sezon devre arasında Ankaraspor'a gidişin şampiyonluğun kaybedilmesinde etkili oldu mu?
    Kaybedilen şampiyonlukta bunun etkili olup olmadığını söyleyemem. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki kalsaydım takıma çok yararlı olabilirdim. Bazen öyle maçlar oldu ki ‘keşke bu maçta oynasaydım’ dediğim anlar oldu. Örneğin bir G.Birliği maçında Hagi, Hakan'ı çıkardı yerine genç Cafercan'ı aldı. Yani o maçta golcü olarak ben oyuna girebilirdim. Hagi de böyle bir değişiklik yapsaydı tepki almazdı.
    Hagi'nin gönderilmesinde senin Ankara'ya gönderilmen mi etkili oldu?
    Sırf ben ve Saidou konusunda değil, seyirciye karşı söylenen 'hırsız' kelimesi de çok ağırdı. Yönetime karşı da zamansız ve gereksiz açıklamalar yaptı. Hagi herkese yaptığı sert tavırlarla G.Saray'da diktatörlük kurmaya çalıştı. Ama artık diktatörlük diye bir şey kalmadı. O Romanya'da Çavuşevku dönemini çok yakından yaşadı. Bu yüzden altyapısında diktatörlük var herhalde. Galatasaray'da da bunu uygulamaya çalıştı.
    F.Bahçe'ye kaybedilen maçtan sonra 'Ben joker değilim' açıklamasındaki mesajın anlamı neydi?
    Ben o maçtan sonra biraz tedirgin oldum. Geçen sezon yaşadıklarımı mı yaşayacağım korkusu sardı içimi. İyi oynadığım ve goller attığım bir sezonda aynı şeylerin başıma gelmesini bu kez kaldıramazdım. Sezon başında Avrupa'dan çok cazip teklifler almama rağmen G.Saray'da kalmıştım. Hagi kalsaydı asla G.Saray'a dönmezdim. Yaşım 29 olduğu için artık psikolojik olarak yedekliği de fazla kaldıramıyorum. O aralar konuşma yasağı da vardı. Duygu doluluğumdan böyle bir konuşmayı yapmıştım.
    Kadroda dört kaliteli forvet bulunması aranızda kırgınlıkların yaşanmasına sebep oluyor mu?
    İnanın olmuyor. Çünkü formda olanlar takımda yer buluyor. Bu sezon hepimizde oynama şansı bulduk. Bu durumda aslında Gerets'in işi daha zor. Ama bu aynı zamanda Gerets için de büyük avantaj. Biz içimizde hiçbir zaman birbirimize karşı düşmanlık hissi ile bakmadık. Veya o başarısız olsun da ben oynayayım şeklinde düşünmedik. En azından ben böyle düşündüm. Arkadaşlarımın da böyle düşündüğünü zannediyorum.
    Hakan Şükür ile zaman zaman karşı karşıya getirildin. Sen sakatlandıktan sonra Hakan'ın sana yaptığı jesti nasıl buldun?
    Aslında biz sezon başından beri aramızda bir sorun olmadığını söylüyoruz. Ancak insanlar ısrarla bu konuyu deşmeye ve bir şeyler çıkartmaya çalışıyorlar. Ama biz hep hayır desek bile bu kadar konu gündeme getirilince ister istemez insanlar ‘Aklına acaba gerçekten bir sorun var mı?’ diye düşünebiliyorlar. Şimdi ben sana her gün sorsam ‘arkadaşınla aran kötü, niye kötü’ diye ertesi gün başka birisi sorsa ben dışardan gözlemlediğim kadarıyla ‘Allah Allah bunların arasında harbiden bir şey var mı?' derim. Yani polemik uyandırılmaya çalışılıyor.
    Ekonomik açıdan zor günler yaşadınız. Bu süreci nasıl atlattınız?
    Gerçekten zor günler yaşadık. Bu zor günlerin en güzel yanı neydi biliyor musunuz? Takım halinde hareket etmemizdi. Birimiz kadro dışı bırakılsaydık hepimiz kadro dışı kalacaktık. Antrenmana çıkmadığımız zaman çok insan yanlış yaptığımızı söyledi. Hatta bazı taraftarlar aleyhimize bile döndü. Ama biz çıktık ve süper bir futbolla Gaziantepspor'u 6-0 yendik. Bu sorunları çok iyi arkadaşlığımız sayesinde çözdük.
    Özel goller atmaya çalışıyorum
    Saha içinde her yerden kaleye vurmak nasıl bir güven duygusunun ürünü?
    Ben kendime çok güveniyorum. Futbolun güzel olmasını istiyorum. Antrenmanda çok çalıştığım farklı gol çalışmalarım var. Henüz onları maçlara yansıtamadım. Futbol bir şov oyunudur. Ben de bu şova katkıda bulunmak istiyorum. Bunun için böyle özel goller atmaya çalışıyorum.
    Vestel Manisaspor'a attığın gol bu çalışmaların bir eseri midir?
    Benim öyle gollerim var. Daha değişik farklı vuruşlarım da var. Küçükken de güzel goller attığımı hatırlıyorum. Ama bu tür gollerde topu dağlara taşlara da vurabilirsiniz. Eğer o golü Avrupa maçlarında atsaydım herhalde bütün dünya beni konuşurdu. Çünkü herkes hâlâ Van Basten'in Rusya'ya attığı golü konuşuyor. Bence aralarında çok fark yok. Benim attığım golde topun geliş açısı zor. Van Basten'in attığı golde ise açı biraz daha dar.
    Bugüne kadar çalıştığın teknik adamlar sende nasıl bir iz bıraktı?
    Hagi bende hiçbir iz bırakmadı. Diğer teknik adamları çok seviyorum. Lucescu'da çok farklı duygular yaşadım. Fatih Terim çok karakterli bir teknik adam. Gerets ise beni çok iyi anladı. Almanca bilmesi benim için büyük bir avantaj. Çünkü dertlerimi arada tercüman olmadan anlatabildim.
    Golcülük ilhamını kimden aldın?
    Ben Van Basten'i çok beğenirdim. Bir de Almanların ünlü bombacısı Gerd Müller. Gerd Müller ceza alanında katil gibiydi. Kolay kolay affetmiyordu. Bu yüzden Müller'e daha çok benziyorum. Çünkü benim de gol vuruşlarım iyi.
    Bir golcü olarak hangi özelliklerin seni ön plana çıkartıyor?
    Gol vuruşlarım. Sezgim de çok iyidir. Yani rakip ceza alanı içinde topun gelişini, defans oyuncusunun ne yapaca- ğını ve kalecinin hareketini çok iyi hissedirim. Bunlar golcü özellikleridir.
    Tümer'in F.Bahçe'yi tercih etmesi gayet normal
    Tümer'in Fenerbahçe'ye transferini nasıl değerlendiriyorsun?
    Tümer'in F.Bahçe'ye gitmesi gayet normal. Çünkü profesyonel futbolcular istediği takıma gider. Üstelik F.Bahçe'nin verdiği rakam futbolcuların kolay reddedemeyeceği bir rakam. Bu yüzden Tümer'in yaptığı da profesyonelce bir hareket. Buna benzer bir transferi belki ben de yapardım.
    Çok formda ve iyi goller attığın bir dönemde İsviçre ile oynanan play-off maçlarında Milli Takım'a davet edilmemek seni üzdü mü?
    Üzmez mi? Ben oynamadığım her maçta üzülürüm. Ne yapalım? Bir şey söyleme hakkımız yok. İnanın Milli Takım’a alınmayı o zaman çok beklemiştim. Hocanın kararına saygı duymaktan başka yapacak bir şeyimiz yok. Oynasaydım çok faydalı olabilirdim.

  2. #2
    Nesil
    2005
    Yer
    ev
    Yaş
    41
    Mesajlar
    671

    Default

    adam içindekileri olduğu gibi dökmüş yalnız şurası ilginç V.Manisa maçında attığı o güzel golden sonra spiker "o ne gol öyle Van Basten misin? Ümit!!!" demişti o da Van Basten'i seviyormuş ( Onu sevmeyen yoktur gerçi)

  3. #3

    Default

    o güzel golden sonra spiker "o ne gol öyle Van Basten misin? Ümit!!!" demişti o da Van Basten'i seviyormuş
    yanlış olmasın ama gliba ercan taner demişti...

  4. #4

    Default

    bak bu günkü açıklamasını beğendim adam gibi bişeyler söylemiş

  5. #5

    Default

    valla yaw o eskisi neydi yok bende gidebilirim falan...

  6. #6
    Nesil
    2005
    Yer
    ev
    Yaş
    41
    Mesajlar
    671

    Default

    Quote Originally Posted by mustafagungor
    valla yaw o eskisi neydi yok bende gidebilirim falan...
    bence adam onları profesyonel kimliğini öne çıkarmak için söyledi biraz saçmaladı
    bir de evet ercan taner di

  7. #7
    Nesil
    2005
    Yer
    BALIKESİR
    Mesajlar
    321

    Default

    ben öztürk pekin diye biliyorum ama neyse

  8. #8
    Nesil
    2005
    Yer
    ev
    Yaş
    41
    Mesajlar
    671

    Default

    hayır ercan golün kaydı vardı bende oradan biliyorum

  9. #9
    Nesil
    2005
    Yer
    istanbul
    Yaş
    40
    Mesajlar
    1,559

  10. #10

    Default

    Quote Originally Posted by Jesus_FB
    Ümit Karanda her gün açıklama yapıyor heralde
    valla çok medyatik

  11. #11
    Nesil
    2004
    Yer
    Jeddah to Ankara
    Yaş
    37
    Mesajlar
    218

    Default

    medya yönetimi (bölemiydi ya ne zamandir oynayamiyorum unuttum) 20 heralde

  12. #12
    Nesil
    2003
    Yer
    Yedi Tepeli Şehir
    Yaş
    35
    Mesajlar
    528

    Default

    Ben maçı Lig TV'den canlı izlemiştim, Öztürk Pekin'di o..

  13. #13

    Default

    valla ben maçtaydım ondan bilmiyorum

  14. #14
    Nesil
    2004
    Yer
    Jeddah to Ankara
    Yaş
    37
    Mesajlar
    218

    Default

    evt Öztürk Pekin isteyen gole oy verirken golun altinda linki var oraya tiklasinlar izlesinler.

Mesaj Yetkileri

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •