Quote Originally Posted by perpetua View Post
1. Alex'i bu yıl oynadıği iki derbi maçı ile değerlendiriyorsak, evet kesinlikle daha yüksek bir important matches değerine sahip olmalı. Ya peki Twente?

Gayet mantikli. Ancak burada kimsenin Alex icin 8'in uygun oldugunu israr ettigini hatirlamiyorum. Hata olarak degil de bilincli yapilmis bir degerlendirme oldugu varsayimi esas sorun. Bir kisinin yukarida senin veya Batuhan'in yaptigina benzer degerlendirmeyi yapip, iyi ve kotu oynadigi maclari sayip sonucunda "Bence Alex'in important matches ozelligi X olmali" yazmasi yeterliydi bu konuda bir sonuca ulasmak icin.

iki farklı mesajınızdan yaptığım alıntılar.. ilk mesajda iki derbi ve twente maçlarını örnek verip alex.in bütün önemli maçlarda iyi olmadığını belirtmişsiniz ki ztn burda böyle bir iddiada bulunan olacağını sanmıyorum.. maradona bile 20 almamalıdır bnm fikrime göre.. ancak sadece şu kadarını belirtmek istiyorum ki ikinci alıntıda belirttiğiniz araştırmayı dahi yapmadan herkes alex'in bu özellikte 8 almaması gerektiğini bilebilir ki siz bu değerlendirmeleri yıllardır yapıyorsunuz.. ayrıca bir başkam mesajınızda dip not olarak belirtmişsiniz lincoln yerine alex düşürülmüş olabilir diye.. kusura bakmayın; ama bu da oyuna direk etki eden sizin gibi insanların yapmaması gerken bir hata..

Arda:

Hirvatistan (Kotu mac) Euro 2008
Cek Cumhuriyeti (Iyi mac) Euro 2008
Isvicre (Iyi mac) Euro 2008
Sivasspor (iyi mac) Sampiyonluk maci
Fenerbahce (kotu mac) Lig
Trabzonspor (iyi mac) Lig
Besiktas (iyi mac) Lig
Fenerbahce (iyi mac) Kupa
Fenerbahce (iyi mac) Kupa
Fenerbahce (kotu mac) Lig
Trabzonspor (kotu mac) Lig
Bosna Hersek (iyi mac) Eleme
Norvec (iyi mac) Eleme
Moldova (kotu mac) Eleme
Besiktas (iyi mac) Lig

2007/208 sezonu icin degerlendirme.
10 adet iyi mac
5 adet kotu mac

sizin değerlendirmede baz aldığınız maçlar üzerinden basit bir matematik hesaplaması yapacak olursak toplam 15 maçta 10 iyi 5 kötü maç.. yani 3te 2lik bir oran tutturmuş arda.. ancak oyunda 20 üzerinde 16 değerini almış; yani 5te 4lük bir oran.. bu hesaplamanın ve verilen değerin mantığını ben pek anlayamadım açıkcası...