-
“Fenerbahçe ciddi bir ayrıcalık”
Oyuncumuz Emre Belözoğlu "Beklentilerin çok yüksek olduğu bir kulüp" şeklinde tanımladığı Fenerbahçe'de futbol oynamanın ciddi bir ayrıcalık olduğunu söyledi. Fenercell'in 'Canlı caht'inde taraftarlarımızla sohbet etme imkanı bulan Emre, saha içindeki agresif yapısından takımın bu sezonki havasına, Takımımızın Lig, Avrupa ve Türkiye Kupası'ndaki hedeflerinden son Galatasaray maçına, Fenerbahçe'deki futbolcuların özelliklerinden Milli Takım teknik direktörlüğünü kadar bir çok konuda görüşlerini açıkladı.
Kulübümüzün GSM hattı Fenercell'in aboneleri için düzenlediği 'Canlı chat'in konuğu bu kez Emre Belözoğlu oldu. Emre'nin Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde taraftarlarla internet üzerinden yaptığı sohbet, www.fenercell.tv'den de canlı yayınlandı.
FENERBAHÇE GİBİ FENERCELL DE AYRICALIK
Sözlerine "Fenercell'e bizleri böyle bir imkan sağladığı için teşekkür ediyorum. Böylece taraftarlarımızla birebir konuşma fırsatı yakaladık" diyerek başlayan Emre, "Fenerbahçe'de futbol oynamanın ayrıcalıkları ve farkları neler?" şeklindeki bir soruya, "İki senedir bu kulüpteyim. Başka büyük kulüplerde de oynadım. Fenerbahçe'de oynamanın ayrıcalık olduğunu anladım bu sene özellikle. Beklentilerin en yüksek düzeyde olduğu bir kulüp Fenerbahçe. Bu anlamda çok ciddi bir ayrıcalık Fenerbahçe'de oynamak. Fenercell kullanmanın da ayrıcalıkları var tabii. Böylece tuttuğunuz takımın futbolcularıyla konuşabiliyorsunuz" diye cevap verdi.
AGRESİF OYNAYARAK TAKIMIMA KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUM
Saha içindeki agresif ve sinirli hareketleri hakkındaki soruları yanıtlandıran Emre, "Agresif olduğumu kabul ediyorum. Hakemlerin yanlış kararlar verdiğini değil, orada hatalı olanın ben olduğunu görüyorum. Tabii hakemler de insan ve hata yapabilir ancak genelde hatalı olarak ben kendimi görüyorum. Evet ben de bazen hatalarımın farkına varıyorum. Saha içinde daha agresif oynayarak takımıma daha fazla katkı sağlamak istiyorum. Bir yerde insan huyunu değiştiremiyor" diye konuştu.
HER MAÇA AYNI MOTİVASYONLA ÇIKIYORUM
Geçen seneye göre takımda daha olumlu bir havanın olduğunu kaydeden Emre,"Geçen seneye göre eğlenceli idmanlar yapıyoruz. Geçen sene neticelere yansıyan kötü bir hava vardı takımda. İdmanlarda da bunu hissetmiştim. Bu sene iyi neticelerle takımda iyi ve huzurlu bir ortam oluştu. İnşallah bu böyle devam eder" dedi. Emre Takımın Avrupa hedefleri hakkında ise, "Şu an UEFA Kupası'nda grupta lideriz ve çok önemli bir maçımız var. Son maçımızda da 3 puanla ayrılırsak gruptan çıkacağız. Her kulvarda olduğu gibi UEFA'da da gidilebilecek en son noktaya gideceğiz" diye konuştu. Emre, "Galatasaray maçlarına ekstra bir motivasyonla hazırlanıyor musunuz?' şeklindeki bir soruya ise, "Ben hiç ekstra bir motivasyonla hazırlanmıyorum. Her maça aynı konsantrasyonla çıkıyorum. Geçmişte Galatasaray'a da hizmetlerim oldu. Her maça aynı motivasyonla çıkıyorum" diye cevap verdi.
SAKATLANMAYA MÜSAİT BİR YAPIM VAR GALİBA
"Futbolcu olarak iyi günde alkışlandığımız gibi, kötü günde de destek bekliyoruz. Tepkiler elbette olacak ama bunlar ölçülü olmalı" diyen Emre, bu sezonki olumlu performansını ise, "İyi çalıştım bu sene ve sezon başı kampı yapma imkanı da buldum. Bunun da artılarını gördüm. Takım da iyi gidiyor. Geçen sene ben de Fenerbahçe de iyi bir performansa ulaşamamıştı" cümleleriyle özetledi. Emre, özellikle geçen sezon yaşadığı sakatlıklar konusunda ise,"Ben en son 1-1.5 sene öncesine kadar sakatlıklar yaşadım. Ama çok şükür bu sene sakatlık yaşamadım. Cezalı olduğumu maçlar hariç, her maçta oynadım. Geçmişte sakatlıklarım oluyordu. Yapım sakatlanmaya müsait galiba" diye konuştu.
TÜRKİYE KUPASI'NI KAZANACAĞIZ
Türkiye Kupası hedefi hakkında ise Emre, "Geçen sene kupaya çok yaklaşmıştık. Şanssız bir final oynadık ve çok üzüldük. Taraftarımızın bizden bunu istediğini biliyoruz. Her kulvarda olduğu gibi, bu kupayı da istiyoruz. Her kulvarda olduğu gibi en çok istediğimiz şeylerden biri de Türkiye Kupası'nı almak. Türkiye Kupası'nı kazanacağız" diye konuşan Emre, geçmişe göre daha çok olgunlaştığını belirterek, "Daha bir olgunlaştım ve tecrübelendim. Takımıma daha çok faydalı oluyorum" dedi.
HERKES FENERCELL'Lİ
Emre, "Sen de Fenercell mi kullanıyorsun? Ayrıca takımda kimler gerçekten Fenercell'le konuşuyor? Fenerbahçe Kart'ın var mı?" şeklindeki bir soruya ise, "Fenercell hattım var. Eşim de Fenercell kullanıyor. Takımda herkes Fenercell kullanıyor. Başkanımızın hediye ettiği bir Fenerbahçe Kart'ım da var" diyerek yanıt verdi. Futbol ortamında yaşanan kavgalar hakkında ise Emre, "Kavgaların bitmesi için herkese görev düşüyor yöneticilere, futbolculara ve medyaya. Herkes üzerine düşeni yaparsa kavga olmaz. Futbolcuların çok daha fazla dikkatli olması lazım. Benim de hatalarım olmuştur" diye konuştu.
EMRE'YE GÖRE FENERBAHÇELİ FUTBOLCULAR
Oynadığı her takımda, kendisinin kendisine kaç puan vereceği sorusuna "Oynadığım her takımda kendime 10 üzerinden 5 verirdim" diye cevap veren Emre, Türkiye ve Avrupa arasında futbol farkını ise, "Türkiye'de futbol seviliyor gibi görünse de aslında çok sevilmiyor. Avrupa'da ise çok seviliyor ve orada bir kültür olarak görülüyor. Arada futbol kültürü, oyuna bakış olarak farklar var" sözleriyle anlattı. "Daum, Avrupa'yı ikinci planda tuttuğunu ima eden açıklamalar yapıyor. Siz futbolcular olarak bu konuda neler düşünüyorsunuz?" şeklindeki bir soruya ise Emre, "Hocamızın söylediği şeyleri mutlaka kale alıyoruz. Burada kime sorarsanız sorun, herkes her kulvardaki amacımızın şampiyonluk olduğunu söyler. Hocamız da bunun böyle olduğunu biliyordur elbette. Ama bu sene Türkiye Liginin daha önemli olduğu aşikar. Ama ben yarıştığımız her kulvarda şampiyonluk hedeflediğimizi söyleyebilirim" diye cevap verdi. "Alex, Roberto Carlos, Güiza, Semih, Gökhan Gönül, Andre Santos, Uğur Boral, Lugano, Bilica ve Volkan'ın futbolcu özellikleri neler? Birer sözcük ile bunları tanımlamak isteseydin bunlar hangi sözcükler olurdu?" şeklindeki bir soruya ise Emre şu cevabı verdi:
"Alex: Profesör. Roberto Carlos: Çok büyük bir oyuncu. Güiza: Matador. Semih: Golcü. Gökhan Gönül: Cesur yürek. Andre Santos: Yetenek. Uğur Boral: Dost. Lugano: Takımı için her şeyini ortaya koyan. Bilica : Savaşçı. Volkan: Türkiye'nin en iyi kalecisi"
YA SEMİH YA GÜİZA GOL KRALI OLUR
"İnşallah şampiyon olacağız. Gelecek hakkında çok şeyler konuşmaktan yana değilim ama,herkesin beklediği bizim de istediğimiz en büyük şey şampiyonluk" diyen Emre, "Bu sene gol kralı Semih yada Güiza olur" dedi. Milli Takım teknik direktörlüğü hakkındaki görüşlerini de açıklayan Emre, "Başımızdaki insanlar bizden daha iyi düşünüyorlardır elbette. Ben de bir Türk hocanın başımızda olmasını isterim. Yabancı gelecekse de çok kariyerli ve Türk futboluna bir şeyler kalabilecek bir isim olsun" diye konuştu. Avrupa'da en çok beğendiği futbolcuları Messi ve Gerard, Türkiye'de ise Gökhan Gönül, Arda, Beşiktaş'tan İsmail Köybaşı olarak açıklayan Emre, Fenerbahçe'nin oynadığı sistem hakkında ise, "Teknik direktörlük lisansım var ama hiç düşünmedim. Bence hocamız takımı şu anda doğru sistemde oynatıyordur. Ben olsam ben de bu sistemde oynatırdım" diye konuştu.
GERÇEK FENERBAHÇELİ OLACAĞIM
"Futbolu Fenerbahçe'de bırakmak istiyorum" diyen Emre, "Takım içinde çok iyi arkadaşlarım var. Uğur Boral, Gökhan Gönül, Semih hepsi çok iyi arkadaşlarım. Oda arkadaşım Abdülkadir var. Şimdi tek bir isim söylersem yalan olur" dedi. Kariyerinde şimdiye kadar oynadığı en önemli maçı, "Milli Takımla 2002 Dünya Kupası'nda Brezilya ile oynadığımız yarı final maçı çok önemliydi" diye açıklayan Emre, santrfor oynayıp oynayamayacağı sorulduğunda ise, "Görev itibariyle defansif özelliklerim daha çok ortaya çıkıyor. Hocam görev verirse santrforda ne yapabileceğimi sahada görürüz" dedi. "İnşallah bir dahaki Galatasaray maçında gol atıp gerçek Fenerbahçeli olacağım" diyen Emre, "Son Galatasaray maçı bizim için çok önemli bir maçtı. Çok mutlu ve çok rahat bir şekilde gittim eve. Elbette sakatlıklara da üzüldüm" dedi. Evliliği hakkında "Evliliğimde her şey yolunda. Eşimin de kendine göre sıkıntıları var. Futbolcu eşi olmak kolay değil. Yine de memnunuz" diye konuşan Emre,"Fenercell'e bize böyle bir imkan sağladığı için teşekkür ediyorum. Fenerbahçe'de oynamak gibi Fenercell kullanmak da bir ayrıcalık" diyerek sözlerini tamamladı.
Fenerbahce.org
Mesaj Yetkileri