-
Nijerya'daki U-17 Dünya Şampiyonası'nda terleyen Milli Takımımız'ın golcü oyuncusu Bursasporlu Muhammet Demir'in FIFA.com'a verdiği "Türk Demir'in çifte hırsı" başlığıyla yayınlanan özel röportajı Ajansspor şöyle derledi :
Hırslı ve vahşi yetenekli Türkler, Nijerya'daki U-17 finallerinde gözlerini dünyayı fethetmeye dikerken bu zorlu hedefi başarmak istiyorlarsa bunu kendilerini yukarılara taşıyan gole aç santrforları Muhammet Demir sayesinde yapabilirler.
Güçlü ve komple bir santrfor olan genç 9 numara, Turkcell Süper Lig'deki ilk maçına üst sıraları zorlayan Bursaspor ile çıktı ve burada batı Afrika'da 2 maçta kaydettiği 2 golle turnuvanın en çok marke edilmesi gereken adamı haline getirdi. Her iyi forvette olduğu gibi Demir'in de aklında goller var.
Teknik direktör Abdullah Ercan'ın Burkina Faso ve Kosta Rika'dan alınan galibiyetlerin ardından liderliği garantilemesinden sonra diğer 3 ilk 11 oyuncusuyla birlikte Calabar'daki son D Grubu maçında dinlendirdiği genç yıldız FIFA.com'a "Maçı kulübeden seyretmek zordu. Burada Dünya Kupası'nı gol kralı olarak bitirmek istediğimi gizlemiyorum. Eğer bir santrfor bunu söylemiyorsa yalan söylüyor demektir." açıklamasını yaptı.
Kendisinden bir gol fazlası olan Alman Lennart Thy'ı kasteden başarılı oyuncu "Şu anda gol krallığı listesinde önümde bir Alman oyuncu var. Ama bu durum sorun değil. Bence takımımız sonuna kadar bu final yolculuğunda olacak ve daha fazla gol atmak için bir çok fırsatım olacak." şeklinde konuştu.
Yaratıcı oyuncu Engin Bekdemir ile arasındaki ikili oyun adeta Türk lokumu gibi olan başarılı golcü "Ben sadece kazanmak istiyorum. İstediğim tek şey bu. bence eğer bu şekilde üst düzeyde oynamaya devam edersek dünya şaampiyonu olabiliriz. Çok güçlü bir takımız ve herkesin kendi takımı hakkında biz sıkıca örülmüş bir grubuz dediğini biliyorum. Oyuncularımızın her biri, ilk 11 oyuncuları ya da kulübedekiler çok yüksek standardlarda oynuyorlar. Biz arkadaşız, biz takım arkadaşlarıyız ve biz bir aileyiz" ifadelerini kullandı.
http://www.fifa.com/u17worldcup/news...ouble+ambition
Ajansspor
Mesaj Yetkileri