-
02.Haziran.2006, 21:07
"Hiçbir Türk oyuncu satılmayacak"
Trabzonspor' da Vahid Halilhodziç' ten boşalan teknik direktörlük görevine getirilen Sebastiao Lazaroni, bugün kendisini 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 3 yıllığına bordo - mavi renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. Lazaroni, Fatih ve Gökdeniz' in transferleriyle ilgili olarak da, "Başkan ve Asbaşkan bana söz verdi. Hiçbir yerli oyuncu satılmayacak" diye konuştu. Bugün öğle saatlerinde Asbaşkan Haşim Sayitoğlu ve yönetici Abdullah Beşer ile birlikte İstanbul' dan Trabzon' a gelen Sabastiao Lazaroni, ardından Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri' ne geçti. Burada tesisleri gezen ve bir süre dinlenerek takımla ilgili bilgi alan Lazaroni, saat 14.15' te de kendisini Trabzonspor' a bağlayan sözleşmeyi imzaladı. Sözleşme töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Lazaroni, Trabzonspor' un teklifinden onur duyduğunu belirterek, "Trabzonspor gibi büyük bir kulüpte görev yapacak olmam nedeniyle gurur doluyum. İnanıyorum ki burada çok iyi iş çıkaracağız. İlk amacım burada bir aile oluşturmak. Ama bu aile profesyonelliğin gereklerini yerine getiren bir aile olacak. Oyuncularımın davranışlarının profesyonelce olması benim için çok önemli" dedi.
HERŞEY HAYAL ETMEKLE BAŞLAR
Lazaroni, öncelikle düşünce ve davranış biçimi olarak kabuk değiştireceklerini ifade ederek, "İşe büyük düşünmekle başlayacağız. Çünkü her şey hayal etmekle başlar. Biraz önce istatistik hocasıyla birlikteydik. Takımla ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Kasetleri izleyeceğim. Takımın ve oyuncuların karakteristik özelliklerini, yapısını öğrenmeye çalışacağım" şeklinde konuştu.
YILDIZLARA VETO
Lazaroni, basın mensuplarının Fatih ve Gökdeniz' in transferlerinin gündemde olmasıyla ilgili sorularını cevaplandırırken de, "Asbaşkan' la dün akşam ve Başkan' la bu sabah yaptığım görüşmelerde bana verilen söz, takımın iyi oyucularının hiçbirinin önderilmeyeceği şeklindedir. Bu oyuncuları bırakmayı düşünmüyorlar. Mevcut kadroyu birkaç yabancı ile daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Tekrar söylüyorum, yerli oyuncuların hiçbiri gönderilmeyecek ve kaliteli oyuncularla da kadroyu takviye etmeye çalışacağız" ifadesini kullandı. Lazaroni, Trabzon' a getirmek istediği bazı oyuncular olduğunu ancak bunların isimlerini şu anda açıklayamayacağını ifade ederken, gazetecilerin, "Brezilyalı oyuncu mu istiyorsunuz?" şeklindeki sorularını, "Buraya büyük oyuncuların gelmesini istiyorum. Şu andaki kadroyu güçlendirmek istiyoruz. Ama benim için milliyeti önemli değil. Önemli olan iyi oyuncu olmasıdır. Ayrıca önemli olan da Türk oyuncularla başarılı bir takım yaratmak. Yabancı kontenjanı dolu. Ama Lee bizimle devam etmeyecek. Önümüzdeki gülerde başka kararlar da alacağız" diye yanıtladı.
TESİSLER SÜPER
Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri' ni harika olarak nitelendiren Lazaroni, "Tesisleri çok süper buldum. Oyuncuların rahatı için yemekhaneden, kondisyon salonuna kadar tüm kolaylıklar sağlanmış. İyi bir kamp dönemi geçirmek istiyoruz. Şu anda bir başarı sözü vermek oyuncularımın üzerine yük bindirir. Sadece çok çalışacağımızın sözünü vermek istiyorum. Bu yıl UEFA' yı çok önemseyeceğiz. Burada başarı için o zamana kadar tek yumruk olmamız gerekiyor. Tek amacımız bu sezon bütün kupaları kazanmak ve herkese keyifli futbol izletmek" dedi.
Lazaroni' ye daha sonra Asbaşkan Haşim Sayitoğlu tarafından isminin yazılı olduğu 61 numaralı Trabzonspor forması hediye edildi.
Mesaj Yetkileri