Anket Sonuçlarını Görüntüle: Kim Kazanır ?

Voters
45. You may not vote on this poll
  • Beşiktaş

23 51.11%
  • Berabere

2 4.44%
  • Fenerbahçe

20 44.44%
1 ile 30 arası toplam 196 sonuç

Konu: Beşiktaş - Fenerbahçe [13.Hafta]

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Ofsayt golünde şöyle bir durum var. Kahinlik üzerinden değil olasılıklar üzerinden konuşuyorum. Beşiktaş 3. golü atmasa bile maçın dönme olasılığı düşüktü. Ama ilk gol ofsayttan gelseydi bu durumun Beşiktaş ve Fenerbahçe üzerindeki etkisi farklı olurdu. Yoksa hakemin hata yaptığı ortada. Gerçi golün aynısı daha öncede yaşandı ama Uğur topa vuramamıştı. İkinci kez aynısından gol yenmesi çöküntüyü gösteriyor.

Tribünde olay çıkaranlarıda kamera ile tespit edip hemen müdahale etmişler. 2. yarıyı izleyememişler. Uygulama oturtulursa güzel olur.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by DisCo View Post
    Ofsayt golünde şöyle bir durum var. Kahinlik üzerinden değil olasılıklar üzerinden konuşuyorum. Beşiktaş 3. golü atmasa bile maçın dönme olasılığı düşüktü. Ama ilk gol ofsayttan gelseydi bu durumun Beşiktaş ve Fenerbahçe üzerindeki etkisi farklı olurdu. Yoksa hakemin hata yaptığı ortada. Gerçi golün aynısı daha öncede yaşandı ama Uğur topa vuramamıştı. İkinci kez aynısından gol yenmesi çöküntüyü gösteriyor.

Tribünde olay çıkaranlarıda kamera ile tespit edip hemen müdahale etmişler. 2. yarıyı izleyememişler. Uygulama oturtulursa güzel olur.
    İşte bende senin gibi yorum yapanlar yanlış düşünüyor diyorum, ofsayttan gol atıldıysa, etkisi aynıdır, ilk ya da son olması önemli değil. Olasılıklar diyorsun ya, bilemezsin, ofsayttan golü yiyen takım bir anda uyuşukluğu üzerinden atar, korkaklığı üzerinden atar ve saldırmaya başlar, bu da bir olasılık.

O nedenle yazdım, yoksa hata hatadır, ilk de olsa son da olsa, ofsayt golü varsa etkisi aynıdır, biri kısa vadede olur, biri uzun vadede ama olmamalıdır ikiside.

Yapacak da başka bir şey yok, eldeki malzeme böyle, bu hakemlerle bu lig devam edecek ve bu tür golleri, pozisyonları görmeye ve her maçtan sonra, kendimize göre yorumlamaya devam edeceğiz. Bir maçta savunduğumuz şeyi, diğer maçta tu-kaka edeceğiz, huyumuz bu, napalım...
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Futbolda yorum olarak aslında ilgisiz noktaları bir arada kullanıyoruz.

Hata vardır. Bunun tartışılacak yönü yok. Birde hatanın oyun üzerindeki etkisine bakılır. Yalnız bu etkiye bakılırken %kaç olduğuda yorumlanır. 0-0 giderken verilen bir hatalı karar ile 5-0'ken verilen bir yanlış kararın maç sonucuna etkisi aynı değildir.

Bariz bir gol atarsın veya bariz bir gol pozisyonun top ağlara gitmeden kesilir. İkisinde de hakem hatalı karar vermiştir. Ama biri meyveyi vermiş diğerinde ise meyve olasılığı %50'dir. Gol olunca yada gol olmadan kesilen karşı karşıya bir pozisyon arasındaki fark bu kadar büyüktür. Tabi buda benim yukarda yazdığım görüşün açılımı. Herkes katılmayabilir.

Mesaj Yetkileri