Serkancım bende sana katılıyorum neticede Fenerbahçe 3 puan geride girse diğer Beşiktaş maçına ve dediğin gibi 2-0 kazansa belkide şampiyonluğu kaybedecek o verilsede verilmesede bir şey olmaz denen gol yüzünden.

Madalyonun diğer yüzünde ise olayların süregelme ihtimali etkisi vardır. Onu da biraz Disco açıklamış ona da katılıyorum o konuda. Çünkü maç 0-0'ken atıyorum Fenerbahçe penaltıdan gol atsa maç 3-1 bitmez hiç bir zaman,belki de Fener 2-0 falan kazanacak çünkü Fener'e gol attıktan sonra gol atmak zor. (Beşiktaşlı arkadaşlar kızmasınlar ilk pozisyonuda izledim , avantaj verilir eğer avantaj sonuçlandırılamazsa düdük çalınır,avantaj verilmesinin nedeni de penaltının kesin olmamasından kaynaklanır,gol olmazsa şansı penaltı ile mağdur durumdaki takıma sağlarlar)

bir diğer yandan da bunu bazen belirtiyorum hakem maça dışarıdan etki etmez hakemin etkisi maçın içindedir. Bunu böyle kabul ettiler ve o yüzden insanlarla maç yönetiliyor hala. O yüzden İrlanda Fransa sonuçsuz kaldı. Anca fair play adına olabilirdi ama Fransa federasyonu sessiz kalınca o ihtimal ortadan kalktı.

Hakem kararları maçın içindedir bu yüzden maça tesir etmiştir denilemez fakat burda önemli olan kararları en keskin olabilecek hakemlerle maç yönetmektir ki bu tür hatalar hiç bir taraftarın gözüne batmasın. Tutarlı,bilinçli ve tam eğitimli hakemlere sahip olduğumuz zaman taraftarın bakış açısıda değişir.

Örnek veriyorum İskoç bir hakem vardı ismini unuttum, taraftar onun için der ki bu adam böyle mücadeleye penaltı çalmaz,bu pozisyona faul çalmaz, birisi kasıtlı hareket etmediği sürece oynatır.O zaman örnek veriyorum sahaya bu tür bir hakem çıksa tam donanımlı her konuda, taraftar der ki penaltı pozisyonu olduğunda,penaltı bile demez hatta,bu adam bu pozisyonlara çalmaz,kendini atacağına kalksana der. Zaten sorun hakemlerimize olan güvensizlik, çünkü güvenilecek bir şey yapmadılar. Artık sözde tam profesyonellik değil de direkt tam profesyonellik mi getirirler hakemler için tam olarak meslek olur bu çözüm olur onu bilemem, ama en azından eğitimlerine sürekli bir şekilde ,seminerlerede sürekli bir şekilde kendilerini kanıtlamış yabancı hakemlerin getirilmesi gerekiyor. Çünkü yeni yetişen hakemlerede eğitimi bu hakemler veriyor o yüzden sonuçta hiç bir şey farketmiyor.Sıfıra sıfır elde var sıfır.