"YABANCILARDA YETKİ VE SÖZ KARDEMİR KARABÜKSPOR'DA"
Son haftalarda yıldızı parlayan siyahi oyuncu Emanuel Emenike'nin Süper Lig'de büyük takımlar tarafından takip edildiği ve istendiği konusunda kendisine direk intikal eden bir şey olmadığını da sözlerine ekleyen Karabükspor Kulüp Başkanı Ferudun Tankut şunları söyledi: "Dün gece kadromuzdaki yabancı oyuncuların menajeri olan Erdem ile görüştüm. 3-4 takımın bu oyuncular için devreye girdiğini söyledi. Ama hepsine de verdiğim cevap ' Oyuncuların yetki ve sözü Kardemir Karabükspor ve Kulüp Başkanı Hikmet Ferudun Tankut'tadır. Yaptığımız protokol ve sözleşme gereği tüm yetkilerin sizde olduğunu söyledim' dedi bana. Tabi bu oyuncuları isteyen mutlaka olacaktır ama biz her şeyden önce Süper Lig'e çıkmayı hedefliyoruz. Süper Lige çıktığımızda da bu oyuncular bize çok büyük faydalar sağlayacaktır. Biz bir takımız ve bütün oyuncularımız iyi bir uyum içinde. Sadece yabancıları değil hiçbir oyuncumuzu bizden ayırmak istemiyoruz. Diğer yandan son günlerde bu oyuncuların gerek sözleşmesi gerekse ücretleri hakkında bir çok şey çıktı. Kulüp Başkanı olarak ilk defa açıklıyorum. Emanuel ve Hassan için kulüplerine kiralık bedeli olarak 50'şer bin euro para verdik. Oyunculara ise 25'şer bin euro ve bunu da maç başına böldük. Bunların dışında diğer oyunculara verdiğimiz gibi prim veriyoruz. Bu oyuncularımızla 15 Mayıs 2010 tarihine kadar sözleşmemiz var. Ancak bu sözleşme bitmeden Emanuel için 300 bin euro yatırdığımız zaman bonservisi bize geçiyor. İkisi için ise 400 bin euro, eğer tek tek yatırırsak 200 bin euro Hassan'a, 300 bin euro Emanuel için yatırmış olacağız. Bugün bu parayı yatırdığımız takdirde yada 14 Mayıs'ta yatırsak bile bonservisler otomatik olarak bize geçecektir."

Ajansspor