arkadaşlar bu sene bi ilk olucakgs ve bjk türkiye süper kupası maçı yapıcak yani artık her sene şampiyon olan takım ve türkiye kupasını alan takım bu "süper kupa " maçını yapıcak
sizce kim kazanır bence galatasaray
arkadaşlar bu sene bi ilk olucakgs ve bjk türkiye süper kupası maçı yapıcak yani artık her sene şampiyon olan takım ve türkiye kupasını alan takım bu "süper kupa " maçını yapıcak
sizce kim kazanır bence galatasaray
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
bence de Gs kazanır. bu maçın tarihi ne zaman ve hangi stadda oynanacak..?Originally Posted by cifaaa
temmuz ayında oynanacak galiba.Yeri ise almanyada...bu maçın tarihi ne zaman ve hangi stadda oynanacak..?
30 Temmuz'da Frankfurt'ta..
"Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"
sağolun bilgilendirdiğiniz için...
benim fikrim bu kupanın isminin Atatürk Kupası olması. süper kupa ismi çok klasik bence. kendimize özgü bir ismi olmalı Atatürk Kupası.
kimin alacağına gelince bence ikisi de alamasınama bu imkansız olduğu için
gs alır diye düşünüyorum. çünkü kadrosu belli 1 2 transferle yeni sezona girecekler ama bjk daha sezon başı çok transfer var uyum sorunu olabilir......
"YÜCE ATATÜRK"
Atatürk Kupası uygulaması vardı daha önce.. Ama komikti..
Şöyle ki; eskiden lig ve kupa şampiyonu arasında Cumhurbaşkanlığı Kupası, lig ve Türkiye Kupası ikincisi arasında da Başbakanlık Kupası oynanırdı (Kaybedenlerin Kupası).. En nihayetinde bu hengameye Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanan ile Başbakanlık Kupası'nı kazanan arasında oynanacak Atatürk Kupası'nı eklediler (Ben bekledim, Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kaybedenle Başbakanlık Kupası'nı kaybeden arasında İnönü Kupası falan da yapılacak mı diye)..
İlk sene Beşiktaş'ı yenen Fenerbahçe aldı, iki takım da pek ilgilenmedi kupayla.. İkinci sene bu kupada oynayan Galatasaray ve Beşiktaş maça yedeklerle çıkınca kupa kaldırıldı..
Bu süper kupa teknik olarak Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın yeniden makyajlanmış hali..
Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın kaldırılışı da ayrı bir hikaye.. Tam olarak sebebi bu olmayabilir ama şimdi nakledeceğim olaydan sonra kaldırıldı: 95-96 sezonunda G.saray, Fenerbahçe'yi yenerek Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazandı, maçtaki bazı tartışmalı pozisyonlar yüzünden kupa töreni Fenerbahçe'li taraftarların protestosuyla geçti.. Fenerbahçe taraftarlarının yakınında yapılan kupa töreninde sahaya atılan su torbaları (O dönem şişe yasaklanmıştı) tam bir rezalete sebep oldu, hatta bir kaç tanesi Süleyman Demirel'e isabet etti.
Bundan sonraki iki kupaya S. Demirel katılmadı.. Artık Cumhurbaşkanı'nın elinden verilmeyen iki kupa sonrası da bu kupa ve Başbakanlık Kupası kaldırıldı..
(Çok uzun oldu yahu)
Hatta gs maçında Pascalın topukla attığı güzel bir gol vardı..
alemde tekiz, hepinize yeteriz..
öncelikle bizi bilgilendirdiğin için teşekkür ederim. günümüzde süper kupanın önemi o döneme göre daha fazla diye düşünüyorum. ayrıca avrupada oynanması ilgiyi de arttırır. aslında benim belirtmek istediğim adı Türkiye Süper Kupası olmasın. Atatürk Kupası veya daha başka sadece bize özgü adı olsun...
"YÜCE ATATÜRK"
Bu hususta haklısın.. Her yerde bu kupanın benzerlerinin adı Süper Kupa zaten..
Aslında adından sanından ziyade oynatılacağı tarih iyi ayarlanırsa ilgi artar bu kupaya.. Bir sezonun hemen bitimine, diğer sezonun başlamasından bir müddet önceye ya da iki sezonun arasına falan konuluyor genelde bu tür kupalar. Ders alınmalı ve tarih iyi ayarlanmalı.
Bir de iyi reklam yapılsa, para ödülü falan verilse..
GaLaTaSaRaY kazansın..
Süper Kupa oldukça mantıklı bence.Hiç olmamasından daha iyidir.30 Temmuz bana biraz erken geldi ama olsun.Maçın Almanya'da oynanacak olması güzel.Ordaki gurbetçilerimiz için iyi bir fırsat olacak.
Yanlız benim merak ettiğim birşey var.Diyelim ki bir takım hem ligi hem de kupayı kazandı.O zaman Süper Kupa finali oyananacak mı?
kupa finalistiyle oynar herhalde...
"YÜCE ATATÜRK"
Doğrudur.. Statü öyle diyor; lig şampiyonuyla kupa finalisti..
ooo meziyet agzindan bal damliyorOriginally Posted by Meziyet
insallah GS miz alir kupayi.. ben finale %90 gidecem
almanyada yapılması çok mantıklı ve güzel...oradaki vatandaşlarımızda takımları canlı canlı izleme şansını yakalamış olurlar..seneyede hollandada sonra belçikada falan yapsınlar bence![]()
Beşiktaş kazansın.
galatasaray kazanacak kesin
Originally Posted by FeYYaz1989
dostluk kazansınOriginally Posted by cureshot
![]()
gs alır kadrosu otrdu artk !!!!!!!!!!!!
galatasaray kazanır diorum ama belli olmaz
Tahminler üzerine, maça daha iki ay zaman olduğunu hatırlatmak ihtiyacı içerisindeyim..
şu transferler biran önce olsada ona göre tahmin yapsak
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
beşiktaş kazansın o zamana kadar transferler biter takım oturur bence...
Atatürk Kupası gibi olmasın da yıllarca sürsün
güzel bir uygulama. Almanyadada maça ilgi olur inş... frankfurt türklerin yoğunlukta olduğu bir bölge zaten..
ewet beyler maç bugün saat 20:00 de show TV de
bol gollü maç olur inş.
İnşallah izlemekten keyif alırız. Maç keşke ülkemizde olasaydı daha fazla gelir elde ederdik Almanyada olması ateşli taraftar sayısını daha aza indirecek.
inşallah hepsinide Beşiktaşım atarOriginally Posted by bursa_mc
![]()