Yıldıray: "Türkiye'ye Yalnız Galatasaray İçin Gelirim"

G.Saraylılığı ile bilinen eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, Albayrak ile birlikte Berlin'de Yıldıray ile görüştü. Transfer konusunda şu ilginç diyaloğ yaşandı!

Sarı-Kırmızılı camiada en çok sevilen isimler arasında yer alan Abdurrahim Albayrak, bundan yaklaşık 15 gün önce yakın dostu, sıkı Galatasaraylılığı ile bilinen eski başbakanlarımızdan Mesut Yılmaz ile birlikte Berlin'deydi.

İkili burada Yıldıray Baştürk'le görüştü. Daha önce yönetimde olmamasına rağmen Heinz'ın transferinde büyük rol oynayan Albayrak'nın yanı sıra Mesut Yılmaz da Yıldıray'ın Sarı-Kırmızılı formayı giymesini çok istiyordu.

Sohbet döndü dolaştı, Yıldıray'ın Galatasaray'a transfer olmasına geldi. Yılmaz ve Albayrak Yıldıray'ı ikna edemediler ancak, Türkiye'de sadece Cim Bom'da oynayacağına dair söz almayı başardılar. İşte buluşmada yaşanan dialoglar:

'EVET' DESİN, İŞİ BİTİRİRİZ

M.Y.: Ben seni yıllardır takip ediyorum. Her zaman Galatasaray'da forma giymeni istedim.

A.A.: Sayın Başbakanım, Yıldıray benim de hayallerimi süslüyor. Şimdi 'Evet' desin, hemen Başkanımız Özhan Canaydın'la görüşüp, işi bitiririz.

M.Y.: Var mısın Yıldıray?

Y.B.: Efendim, çok mutlu oldum, ilginize teşekkür ederim. Ancak ben Türkiye'de futbol oynamak istemiyorum.

M.Y.: Türkiye cennet gibidir. Galatasaray da çok iyi bir takım. Tecrübeli futbolcular var. Ayrıca Şampiyonlar Ligi'nde oynayacaksın.

A.A.: Parasal konuları da çözeriz.

ÜZERİNE FAZLA GİTMEYELİM

Y.B.: Galatasaray'daki bütün futbolcular benim ağabeylerim. Hiçbir sorun olmayacağını çok iyi biliyorum. Bir sürü teklif aldım. Bunun parayla pulla ilgisi yok. Bütün yüreğimle söylüyorum; Türkiye'ye gelirsem sadece Galatasaray'da oynarım. Size bu konuda söz veriyorum.

M.Y.: Abdurrahim, çocuğun üzerine daha fazla gitmeyelim. Galatasaray'a geleceğinin sözünü aldık.

Bu konuşmaların ardından sohbetin yönü değişti. Oldukça keyifli bir ortamdı. Ancak burukluk yaşayan birisi vardı. O da Abdurrahim Albayrak'ın ta kendisiydi... Çünkü onun Galatasaray aşkı bambaşkaydı. Maçlarda bir dakika bile yerinde duramayan, hop oturup, hop kalkan, hatta tribünde fenalık geçirip hastaneye kaldırılan, Galatasaray'ı her şeyin üstünde tutan bir insandı. Yıldıray gibi bir ismi Cim Bom'a kazandırmayı çok istiyordu. Gurbetçi futbolcuyu almak hem Cim Bom'u güçlendirecek, hem de onun peşinde olan diğer rakiplere esaslı bir çalım olacaktı. Albayrak'ın tek tesellisi ise Yıldıray'ın 'Türkiye'de sadece Galatasaray'da oynarım' sözleri oldu.

Kaynak: İnternetspor