Madem boyle guzel bi baslik acildi bende hemen bi ornekleme yapiyim su anda basarili olan bir cok t. direktorun hocasi olan catenaccio nun efsanevi inter taktigi

1 - alan savunmasi yapan libero , onundeki 3 adam markaji uygulayan defans in arkasinda oynar

bunun amaci 3 adam savunmasi yapan defansin arkasina atilan toplari kesmekdir zaten o mevkinin ismide ingilizcede SWEEPER (supurucu) dur yani defans arkasina atilan toplari supurur

2 - Sol kanat oyuncusu ceza sahasi icine sarkar

3- ikinci forvet rakip defans ile orta sahasi arasina iner ve trequartistsa (three quarters) rolunu ustlenir

three quarters = 3. ceyrek anlamina gelir anlam olarak bu oyuncunun gorevi rakip defans ile orta sahasi arasindaki bosluga inerek bir AMC gorevi ustlenebilmesidir fakat forvet bolgesinde oynayip bu gorev verilirse her zaman daha tehlikeli olucakdir cunku yeri geldigi zaman bir forvet gibi gol atip , rakip defans bunalttigi zaman da defans la orta saha arasina inip top istiycekdir

4- asimetrik olan dizilis sol bek ve sag kanat oyuncusun hem defans hemde ofans oynamasini gerektirir

ewet benim cok saygi duydugum ve bana gore futbol da arrigo sacchi ile bir devrim yapmis olan catenaccio nun taktiginin genel hatlari bunlardir , eger benim gecen sezonki ve bu sezonku taktiklerimi incelediyseniz hep catenaccio ve arrigo sacchi nin dehasi uzerine yaptigim taktiklerdi , ilerleyen gunlerde bu konu bir proje haline donusurse seve seve bu taktigi ve arrigo sacchi nin taktigini oyuna yansitabilirim saygilar