Şimdi şöyle, crash dumps konusunu ayrı tutarak bu konuya değinelim.

master_ozzy diyor zaten 2009'da da yaşadım bunu diye, yani sorunun sistem kaynaklı olduğuna dair bir ipucu ortaya çıkıyor. Resmi yamaları kurdum geçti diyor, burada da oyun ile sistem arasında bir uyumsuzluk olduğu ortaya çıkıyor.

Buradan sonra söyleyeceklerimin garantisi yoktur, tamamen deneme yanılma yoluyla yapılabilir.

Sistemi tamamen temiz hale getirmek gerekli diye düşünüyorum. Ama sanırım sen zaten temiz bir makinada denemişsin ve yine aynı hata olmuş. O zaman da arkaplanda çalışan programlar arasında çakışanlar olmuş olabilir diye düşünüyorum.

Ancak, tüm bunları bir kenara bırakıp direkt şöyle de yapabiliriz.

İlk olarak bodoslama dalabileceğimiz oyun orjinal mi değil mi diye sorabiliriz? Orjinal değilse zaten sorun ondan kaynaklı diyebiliriz. Sonuçta hatalı bir sürüme sahipsen bunu yaşamış olabilirsin.

En son olarak da donanım yetersiz kalıyor olabilir, gerçi sistem hiç de kötü değil ama yinede oyun kendi içinde böyle bir yargıda bulunmuş olabilir. Sistemi tamamiyle temiz hale getirip tüm güncellemeleri kurup öyle denemekte fayda var.

Crash Dumps konusuna gelirsek, kendi adıma söylüyorum bu hatayı hiç almadım. Ve bir sürü tema, logo paketi, yüz paketi yüklü. Belki bu benim şansıma da denk gelmiş olabilir. Bende Vista kullanıyorum.