Originally Posted by cenk1905
Cevabı yine buraya yazayım da paylaşım olsun....Öncelikle oyunu oynarken sıkılmadıgımdan emin olabilirsin çünkü ligde 2maçta "0" çektimBilmek farklı birşey,uygulamak farklı
Soruna gelince biraz zor bir soru ...Çünkü 4-3-3 diye tabir edilen taktikde senin de dediğin gibi 4-5-1 dizilişine geçiliyor top rakipteyken...Yani saldırırken kanatlardan inen forvetler, savunmada da beklere yardım ederek kanatı 2 adamla kapatıyorlar...Aynı zamanda orta alanda 3 oyuncuyla kapatıldıgı için göbekten hücum da zorlaşıyor... Şimdi şöyle biraz düşünürsek taktikte en zayıf nokta olarak AML ve AMR mevkisine yerleştirilen 2 oyuncunun bulunduğu kanatlarda görev yapan bekleri bulabiliriz... Tabiki normal hücum anlayışıyla hücum edersek o forvetlerin de yardımıyla o bekler kanatı kapatırlar. Ancak "kontra" sistemde ve kanatlardan hücum seçeneğini seçersek ve biz de dizilişimizde kanat oyuncusu kullanırsak kontralarda o bekleri yalnız yakalayabiliriz. Yani 3 tane diri oyuncudan oluşan ortasahadan hücum etmek yerine kanattan hızlı hücumlarla çizgiye inerek yapılan ortalarla gol bulabiliriz... Bunu sağlamak için de ileri uçta iyi kafa vuran bir oyuncunun olması da şart tabiki....

hep kazanmakta sıkar. benım bı sorum olucak daha dogrusu gorus almak istiyorum. fm2010 da avrupanın butun kalbur ustu takımlar oyunda 4-5-1 gercek hayatta 4-3-3 tabır edılen taktık ıle oynuyorlar. acaba bu taktıkgın zayıf yanlarını cozebılsek ona gore bı dızılıs sıstem belırlersek cok guzel olur dıye dusunuyorum. fakat bu nasıl bır dızılıs olur sizce? sımdıden tesekkur ederım
Bilmek farklı birşey,uygulamak farklı
Alıntılı Yanıtla