-
05.Haziran.2006, 13:14
Son üç sezonda 29 asist yapmış bir oyuncu Ümit Özat.. (orta sahada oynadığı maçlarda var..) Herkes Ümit Özat’ın sağ ayaklı olmasına takmış durumda.. Önünde de Tuncay gibi savruk bir oyuncunun oynadığını da unutmayalım.. (sol bekte denen oyunculardan bazıları.. Petkov, E.Albayrak, Fabiano, Deniz, Ali Güneş, M.Hanefi vs.. vs..)
Fenerbahçe'nin transfer edeceği (edecek mi belli değil aslında..) solbek2in Ümit Özat'tan daha yararlı olup olmayacağını göreceğiz. ama bu kadar eleştirilen Ümit'e önyargılı bakmazsak ne kadar iyi oynadığını görebiliriz..
Ve sürekli yinelenip duran “Ümit Özat ağır” cümlesi.. Evet Ümit Özat bir Serkan çabukluğunda değil bunu kabul ediyorum ama Ümit Özat ofansa sürekli çıkan bir bek.. İbrahim Yattara’ya bir panelde “en çok zorlandığınız defans oyuncusu kim” diye sormuşlardı.. O da “Ümit Özat” dedi.. En son oynanan Trabzonspor maçında Yattara Ümit Özat’ı çalımlayıp golün ortasını yaptı.. Şimdi bu atak sol kanattan geldi diye eğer hatalı Ümit’se zaten ortada bir sorun var demektir.. Yattara’yı bire birde eşleştirebileceğiniz bir savunma oyuncusu zaten yok..
Sağ kanatta onu durdurmak istiyorsanız mutlaka bekinizin kademesine ya sol açığınız ya da stoperiniz gelecek.. (stoperin gelmesi daha tehlikeli bir durum..) Tuncay top çalıyor, mücadele ediyor fakat dikkat ederseniz çıkışlarda kaptırdığı toplar hep tehlike oluyor.. Zaten F.Bahçe oyun sistemi olarak Ümit’i kullanmaya çalışan bir yapıya sahip. Ümit Tuncay’la yer değiştirip ileri çıktığı anda top kaptırılırsa zaten bu durumda Ümit kademesini kaybetmiş oluyor..Anlatamaya çalıştığım savrukluk bu..
Ben hala Türkiye’de Ümit Özat’tan iyi bir sol bek olduğuna inanmıyorum.. (sağ ayaklı olmasının bir sorun olmasını zaten hiç anlayamadım..) Bu arada Tümer zaten sol açık oynarsa o kanadı düşünemiyorum bile.. (R.Carlos’un da geldiğini hayal edelim. R.Carlos- Tümer.. Defansı olmayan bir kanat.. )
F.Bahçe yeni sezonda bir sol bek alırsa Ümit’ten ne kadar fazlası olacak?? Bekleyelim ve görelim..
Mesaj Yetkileri