-
Kardeşim deplasmanda kazanmak için dedikleri gibi rakibin gücüne göre oyunu kur.. Benim taktikte kontr-atak sürekli açıktır.
Oyun mantalitem: Geniş alan, Hızlı Oyun, Uzun yada direk pas.. Bu şablonla rakiplerini kontratak ile avlayabilmen mümkün. Zaten deplasmanda istisnalar hariç hep baskı kuran takım karşı taraf oluyor. Ne kadar güçlü kadrom olursa olsun ev sahibi çok baskılı oynuyor.
O nedenle ben Anadolu takımlarıyla oynarken normal taktikte 4 Defans (Stoperler geride çakılı, 2 bek hafif ileriye çıkabilir), 1 DM (Bu kendi bölgesinde kalmalı defansif mantalite..) 2 AML VE AMR bunlar forvete yakın olmalı. MR ve ML mevkinde değil AML ve AMR mevkiinde duracak ve kanatları kullanacak. Eğerki bahsettiğim gibi oynarsan bu iki kanat senin herşeyin. Krivets var bende süper iş yapıyor sağda.. Ve forvetlerin attığı goller %90 kanat ortalarından.. 1 MC yada AMC 2 forvet kullanıyorum.. Bu şablonu deneyebilirsin.. Dediğim gibi bir kaç maç yap.. Hazılık maçı yap yeni oyun aç deneme yap sonra kayıtlı oyununa uygula..
-------------FC--------ST--------------
-----AML---------------------AMR----
------------------MC--------------------
-----------------DM--------------------
---DL-------DC------DC--------DR---
Eğer Gençlerbirliği, Kayseri, Bursa gibi güçlü takımlarla oynuyorsam böyle çıkıyorum. Çünkü hemen hemen aynı kefedeyiz. Oyuncularım aynı kapasitedeki takımları bu taktikle yeniyorlar. Büyük takımlarlada bu taktikle oynuyorum ama hiç kazanamıyorum çünkü güçlüler. Açık futbol oynuyorum ama kaybediyorum.. Sen ne yapacaksın FC'yi çıkarıp tek ST ile oynayacaksın onun yerine DM alırsın yada 2 MC yapıp birini AMC gibi birinide DM gibi kullanabilirsin.. Bence tamamen taktikle ilgili bir sorun bu..
Mesaj Yetkileri