1 ile 30 arası toplam 1701 sonuç

Konu: FM 2010 Türkçe Yolda mı?

Hybrid View

Nesil
    2003

Konu sahsen benim icin kapandi ancak ozellikle ceviri ile ilgilenen adminlere getirilen bir elestiriye cevap yazmak istiyorum.

Vieri ve VolkanBaros yillardir Turkce'nin olmasi icin mucadele eden, kendi ozel hayatlarindan calarak bu isi yuruten kisiler. Ustelik Turk FM severlerden hemen hemen hic destek almadan yuruttuler bu isi. Eger FM cevirisini yapmaya devam edecek zamanlari, istekleri varsa eminim devam ederler. Ama unutmamak gerekli ki bu iki arkadas/agabey de bunu bos zamanlarinda yaptilar hep. Hic bir karsilik da almadilar. Hatta ceviri yapmak icin yardim eden cevirmen arkadaslara maddi destek olmak icin verdikleri cabalar baslarini derde bile sokabilirdi.

Son 6 ayda Vieri ve VolkanBaros'un acaba bu forumlarda kac mesaj attigini gordunuz? Belki birisi saglik nedenleri ile buraya giremiyor. Belki birisi isinde terfi etti ve isleri cok yogunlastigi icin zaman ayiramiyor. Belki birisi evlendi ve ozel hayati izin vermiyor artik. Belki birisi isini kaybetti ve internet baglantisini kapatmak zorunda kaldi. Belki birisinin cocugu oldu ve her aksam bebek ile ilgilenmek zorunda. Belki ailesinin bir ferdi rahatsizlandi. Bunlari goz onunde bulundurmadan ozellikle bu iki Turksportal adminine kizmayi hic dogru bulmuyorum.

Turkce'nin SI tarafindan yapilmasi bu nedenle onemli idi. Bu isi bos zamaninda yapan kisilerin yerini, bu isi SI'dan para karsiligi yapacak kisilerin almasi Turkce cevirinin hem zamanli bir sekilde hem de cok daha kaliteli bir sekilde cikmasini saglayacakti. Turkce'nin cikmasinda istikrar saglanacakti. Bugun satin alan, belki de gelecek 10 yil FM'in Turkce olmasindan faydalanabilecekti.

Ama maalesef hemen hemen kimse bunlari dusunmedi, dusunmek istemedi. Gecen sene kac tane satildigina takildi insanlar. Kac kisinin oynadigi bilgisine takildi. Satislarin takibine takildi. Kazik yemekten korktu. Kazik yeme korkusundan, kazanacaklarini gozardi etti. Belki de kazanilacaklar yeterince onemli degildi. Onun muhasebesini yapabilecek durumda degilim acikcasi. Eminim herkesin satin alma veya almama konusunda kendine gore gecerli bir nedeni vardir.

Tipki SI yandasligi ile suclanan adminlerin, Turkcelestirmenin artik SI tarafindan yurutulmesini/finanse edilmesini istemesinde, gecerli bir nedeni oldugu gibi.
    Last edited by perpetua : 21.Ocak.2010 at 10:17

Mesaj Yetkileri