Arkadaşlar, ben özellikle defansı ileride kurup rakibi boğmak istiyorum. Stoperlerim ne yavaş ne de hızlı. Sürekli arkaya adam kaçırıyorum. Defans oyuncularınız maximum hızda olacak ki Micah Richards, Perea gibi ancak bir işe yarasın. Ama rakip santrforlar sizin stoperlerinizden bariz ağırsa ki bu çok düşük bir ihtimal o zaman kulalanbilirsiniz.
Benim size bir tavsiyem var. Rakip 2 santrforla ya da tek santrforla oynuyorsa mutlaka stoperlerinizden birini en etkilli santrfora yakın makaj yaptırın. Diğeri zonal takılmalı.
Rakip tek santrfor 1 amc ile oynuyorsa 2 stoperden biri adam biri zonal oynamalı. Markingi yüksek olan bir dm nizi amc ye musallat edin. Rakibi her türlü yavaşlatırsınız. Bir de eğer rakip 4-2-2-2 gibi bir taktik lşe oynuyorsa siz beklerinizi wb olarak oynatın ki rahat rahat yüklensinler. Hatta aml ve amr lerinizi amc olarak oynatırsanız wing backleriniz çok geniş alan bularak rakip orta saha oyuncularını üstüne çekerler. Sizin orta sahanız da kalabalık olduğu için rakip orta sahada da adam eksiltildiği için çok daha rahat pas yapıp sonuca gidebilirsiniz.
[CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]