o senin dediğin eskidendi arkadaşım. görürsün 15-20 seneye kalmaz durum "pkk istese türkiye diye bişe kalmaza dönücek. az kaldı. Belki 15-20 sene biraz abartı ama büyük ihtimalle en az 35-40 sene içinde Kürdistan kurulcak.Tabi inşallah bunlar olmaz o ayrı. Ama 15-20 sene içinde PKK artık Türkiye'nin başa çıkamayacağı bir problem haline gelecek. Ve bağımsızlıklarını resmen isteyecekler.Originally Posted by ozangulsah
Ama PKK'nın bu hale gelmesinde en büyük pay bundan önceki hükümetlere aittir. Pkk bu kadar büyümeden gerekli önlemin alınması lazımdı. Ama ozamanki devlet ve ordu ne yaptı? İlk önce Pkk'yı diğer istemediği etnik grupları temizlemekte kullandı. Sonra da baktı PKK tehdit oluşturuyo Güneydoğudaki insanların hepsini pkk dan saydı. onlara hiç bir maddi manevi destek vermedi. bu sefer aslında pkk'nın ekmeğine yağ sürmüş oldu. insanlar devletten umudu kesip pkk'ya ümit bağladı haklı olarak. ve pkk'yı desteklediler. Ya abi askerlerin geçmişte ordaki türk-kürt vatandaşlara çektirdği şeyler inanılmaz boyutlarda. babamın bi arkadaşı vardı askerde eskiden gidiyolarmış kürt vatandaşların evlerini sorgusuz sualsiz basıp ellerinde ne kadar tabanca-silah tüfek bıçak varsa hepsini alıyolarmış, aynı günün akşamı yine aynı evleri basıp vay efendim siz silah kaçakçılığı yapıyosunuz, sizi pkk'ya yardım ederken görmüşler...ve bunun gibi bissürü uyduruk sebbeplerle adamları öldüresiye dövüyolarmış. hatta bazı köylerde pkk üyeleri olduğu duyulduğu zaman filan direk köyü tepeden tarıyolarmış tabi bunun yüzde 98'i suçsuz insanlar.daha sayamadığım bissürü şey.. adam naapsın tüm bunlardan sonra bide ben türk vatandaşıyımmı desin ama ne oluyo tabi bunlar hiç gündeme geliyomu yokk. gelse de zaten 2 gün sonra o gazetecinin cesedini bulursunuz.
yani diyceğem kimse sütten çıkmış ak kaşık değil. ama hiç kimse sorumluluk almıyo. Ayrıca hala da bu böyle. Pkk kendi televiyonunu kuruyo kimse müdahale bile etmiyo. Bizde bu vidyoda görüldüğü gibi hemen provakasyonlara gelebiliyoruz. çünkü biz aklımızı kullanmayı bilmiyoruz. Hemen işi şiddete vuruyoruz. pkk da bunu çok güzel kullanıyo yani. o video da neden olayın başı yok biliyomusunuz? muhtemelen o vidyoyu ekleyen pkk yandaşı ve tüm avrupalılara bizi kötülemek için kullanıyor vidyoyu. biraz aklımızla hareket etsek belki iş daha kolay hallolabilir