İstanbul BB.
Trabzonspor
Berabere
Çeyrek finalde isteiğim takımlardan biriydi Trabzonspor.İstanbul'da turu atlayacak skoru alırlar..
Bu turda ilk maçta as takımı sürmesede forma şansı olmayanlara forma verse çünkü lig ve kupa maçlarıyla baya yoruldu oyuncular kadro hiç değişmiyor. gerçi alternatif oyuncuda yok ya takımda.
Trabzonspor,İBB'yi genellikle yeniyor.Bu seferde öyle olacaktır.Yenemese dahi bir beraberlik alıp tur için avantaj yakalayacaktır.
Gelirken ne getirilir ki giderken ne götürülür?
iLk 11'ler;
İBB
Hasagiç
Serhat
Cesario
Efe
İskender
Tum
Mahmut
Rızvan
Gökhan
Barbosa
Tevfik
TRABZONSPOR
Onur
Ömer
Giray
Egemen
Cale
Serkan
Selçuk
Colman
Engin
Alanzinho
Umut
Stad çok temizmiş ya.Bende dedim rüzgar+soğuk+kar baya zor maç olur diyodum.Üst verdik bakalım.
Bomboş tribünlere oynanıyor. Tamam stad kapasitesi büyük ama kupa daha iyi pazarlanabilir.
Belediye güzel bir gol attı aslında.Yardımcı hakemde pozisyonu iyi takip etti.Pozisyonda gol zaten.
Tevfik çıktı Abdülkadir girdi.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Nasıl bir penaltı bu anlamadım ben valla![]()
Umut kaçırdı.Ama Cale attı şimdi
![]()
toplam 14 sarı kart var maçta şuan![]()
Son dakikalarda baya zevkli geçti.1-1 bitti.Umut penaltıyı atsa belki üst olurdu ama.Kahretsin.
Varya sırf kavga olur diye izledim bu maçı gerçektende öyle olduGerilim dolu bir maçtı dosluk (!) içinde bitti
![]()
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Trabzonspor tur için daha avantajlı konuma geçti.Güzel bir maç oldu.Umut penaltıyı kaçırdığında dedim İstanbul Bşb kazanacak ama Cale'nin golüyle Trabzon yarı final vizesini Avni Aker'de ki maça taşıdı.Son dakikalar çok keyifliydi.İstanbul BŞB'de Tevfik-İskender ikilisini beğendim.Abdülkadir oynadığı süre içerisinde iyi şeyler yapmaya çalıştı.Kumaşı çok iyi ama bu 1.5 sene içerisinde bu takımda fizik gücünü çok iyi bir şekilde geliştirmesi gerekiyor.
Bu ne ya buna maç diyenin gözü çıksınResmen tekvando müsabakası.Hakem ipin ucunu kaçırdı herşeye faul verdi.herşeyin sorumlusu Tun du.Enegin ve Alanzinho yerden kalkamadı ne zaman faul olsa kesin Engin'dir dedim ya.
Ama yinede iyi oynadık yine kaçırdık belkide Selçuk maçın başındaki karşı karşıya kaldığı pozisyonu atsa maç daha farklı olurdu ordada solla vurdu neden sağ ayakla vurmadı şaşırdım.
Teo bir pozisyonda atabilirdi ama kaleci iyi kapanmıştı.Kaleci iyiydi İBB'nin.
Bu kadarına da: P E S !
İBBSpor'un hocası Abdullah Avcı'dan inciler
Önce ligtv.com.tr'nin haberini olduğu gibi verelim:
Avcı'dan Engin'e sert tepki
İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Trabzonsporlu oyuncu Engin'e sert tepki göstererek, oyunu provoke etmekle suçladı.
Engin gibi oyuncuları ''ayağa kaldırmamak'' gerektiğini ifade eden Avcı, ''Allah bana böyle oyuncularla çalışmayı nasip etmesin. Rakibi provoke ediyor, yaptığı hareketlerle oyuncuları rakip taraftarın önüne atıyor. Hakemlerin böyle oyunculara dikkat etmesi lazım. Oyunu güzelleştirmek, Türk futboluna bir şeyler katmak adına bazı şeyleri ayırt etmek lazım'' dedi.
Avcı, maçla ilgili değerlendirmesinde ise özellikle ilk yarıda iki takımın da pozisyonlara girdiğini kaydederek, şunları söyledi: ''Biz 1-0 öne geçtik. Rakibin paslaşmalarında topu kapıp iyi atağa kalkabilseydik, farkı açabilirdik. Maç berabere bitti. Bizim için inanılmaz bir tecrübe oldu. Oyuncularım beraberliğe üzülüyor. Bu takımım adına gelişme oldu. Bu beni mutlu ediyor. 180 dakikanın ilk ayağı bitti. Şansımızı sonuna kadar sürdürüyoruz. Kaybedersek de üzülmem, ancak rövanşı en iyi şekilde oynayıp, kazanmak istiyoruz'' diye konuştu.
Şimdi gelelim işin özüne:
Sn. Avcı öncelikle bu maçta oyuncularına taktik ve oyun planı dışında ne söyledi merak ediyoruz; zira oyunun özellikle ikinci yarısının her anında kışkırtıcı hareketler yapan bir takım vardı sahada.
İBBSpor lig maçında 6 gol yerken, futbolu güzelleştirmeye çalışmış; ama bunun faturasını çok ağır ödemişti. Belli oluyor ki bu maçta futbolu güzelleştirmenin para etmediğini anlamış.
İBBSpor geçtiğimiz sezon Eskişehir'de de çok farklı bir mağlubiyet almıştı. O maçta da Engin'i istenmeyen adam ilan eden Avcı, bir hocaya yakışmayacak şekilde, rakip takımın bir oyuncusuyla uğraşıyor. Oysa ki maç içinde Tum'un tüm hareketlerinden belli oluyordu ki, Tum kurgulanmış bir şekilde Engin'e sertlik yapıyordu.
Hakemin gözünün önünde olan olayda, yerdeki Engin'e tekme atan Tum, sarı kart görürken, Engin de buna itirazdan sarı kart gördü.
Avcı'nın meslektaşı Şenol Güneş'e de saygısı yoktu. Zira Şenol Hoca Diyarbakırspor maçında ağır tahrik altındaki Engin'i oyundan alarak gerilimi düşürmek istemiş ve böylece önemli bir silahından mahrum kalmıştı. Avcı, Güneş'e bu maçta da aynı şeyi yaptırmaya çalıştı. Bu sefer Şenol Hoca zarif hareketi rakip takımın hocasından bekledi. Beklenti boşa çıktı.
Abdullah Avcı tüm futbol kamuoyunun olduğu gibi bizlerin de değer verdiği bir hoca. Onun bazı şahsi problemlerini sahadaki oyuna yansıtmasını yadırgadığımızı ve ona yakıştırmadığımızı bilsin.
Eğer büyümek istiyorsa, küçük oyunların aktörü olmasın.
Biz kendisini önemsiyoruz; kendisi de kendisini önemsesin.
Bir de "Allah böyle oyuncularla çalışmayı nasip etmesin" dediğinde, yedek kulübesinde yanında oturanlara da DİKKATLİCE bir baksın!
Biz Arif Erdem'i gördük sanki!
--------------------------------------------
Ne kadar doru bir yazı bu böyle.
Çağın Buluşu: Fight Club
Madem oyununla başedemiyorsun, öyleyse VURACAKSIN!
Trabzonspor'un Güneş ile birlikte yeniden doğuşu ve sergilediği güzel futbol yanında aldığı önemli skorlar rakiplere yeni yollar aratmaya başladı.
Bu yol Dİyarbakır'da ilk laboratuvar çalışmasının ardından, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda uygulandı.
Çalışmada pilot bölge olarak Engin Baytar kullanılıyor şimdilik.
Maç içinde Engin'den gerekli verimliliğin alındığı görülünce, diğer bölgelerde de çalışma yoğunlaştı.
Kupa Çeyrek Final ilk maçında İstanbul B.Belediyespor'un oyuncuları maçı bir dövüş kulübüne çevirdiler. Hem Trabzonsporlu oyuncuları, hem de maçı izleyen bizleri gerdiler.
Hakemlerin bu manasız sertlik karşısındaki tutumları ise içler acısı.
Diyarbakır'da "deneyimli" hakem Abitoğlu'nun yaptıklarından sonra, "deneyim kazanma" yolunda yürüyen hakem Yankaya'nın verdiği fırsat ile Belediyesporlu oyuncular planlı bir sertlikle maçı çığırından çıkardılar.
Adı çıkmış sekize futbolcumuz Engin üzerine oynadılar; yetmedi tüm takımla komple kavgaya başladılar. Sayısız sarı kartın çıktığı maçta, hakem eyyamcılığını ise Umut'a ikinci sarı kartı veEmeyerek gösterdi.
Belli ki kendisi de adaletsizliğin farkındaydı.
Futbolcularımıza sesleniyoruz:
- Aman dikkat: Dolduruşa gelmeyin! Daha yapacak çok işiniz var.
-----------------------------------------
Nerden de akıllarına geldi![]()
İBB Zaten bu Ligin en sert takımLarından. Oyun pLanLarı geçen yıLLarda ki Sivasın daha sert oynayan haLi. İLeri de iki tane hızLı adamı var, arada sarkarsa atıyor, işte Tum`a bir hava topu geLirse atıyor feLan.
16 tane sarı kart, Kırmızı kart yok. İLginç.
Last edited by eXcitinG : 04.Şubat.2010 at 15:24
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Bende öyle dedim abi dedim bu maçta kırmızı olmassa saçmalık olur diye.
Bursaspor maçında 3 kırmızı kart görmüşlerdi.Sert oynayan takım ama Trabzonspor'dan da kırmızıyı hakedenler vardı.
Su IBB gibi takimlara da iyi takim, A.Avci'ya da buyuk hoca demiyorlar mi, anlamak imkansiz. Ne bir atak organizasyonu var, ne sistem var. Tamam yana ve geriye kisa pas, kendi yara alaninda rakibi bekleme ve kisisel beceriden veya sansa atilacak gol uzerine kurulu bir takim. Hele 4 buyuklerden biri oldu mu tamamen defansif oynuyorlar, resmen futboldan sogutuyorlar.....