Bende bundan bahsediyorum olaya ters yönde yaklaştım.

Şimdi Fenerbahçe'nin futbolu, Bursaspor'un futbolu, seyirci sayısı, işlevi, teknik kadro, takımın dışında bireysel yapılan işler, hakem, yayıncı kuruluş bunların hepsi maçın tamamını oluşturan şeylerdir.

Yani Fenerbahçe'de Özer'in müthiş pasından bahsedebilirim. Hakemin vermediği golden bahsedebilirim. Fenerbahçe'nin anlık bir esmesiyle nasıl 3-0'ı yakaladığını anlatabilirim. Yayıncı kuruluşu anlatırım. Alex'in düşmesini anlatırım. Özer'in orta alanda çalım atarken kendisini yere atmasını anlatırım. Düşmana yapılmayacak faulleri anlatırım. Bunların hepsi maç yorumudur.

Yayıncı kuruluştan bahsedince herkes eleştiriyor. Takımlarla ilgili yorum yapılıncada maç gölgeleniyor deniyor. Buna hitaben sırf maçın oyununu konuşacaksak yayıncı kuruluşuda anlatmak maçın gölgelenmesi için mi yapılıyor dedim..

Galatasaray'ın transferine başarısız, yapması kolaydır demek ayrıdır bu gölgelemektir. Fenerbahçe'nin Bursa önündeki oyununda birşey yok Bursa kötüydü ondan skor böyle oldu denirse bu gölgelemektir. Transferlerin katkısını olumlu/olumsuz konuşmak veya maçın herhangi bir ayrıntısını olumlu/olumsuz konuşmak gölgeleme değildir.

Yoksa hem Lig Tv hem Trt bu işi bilmiyor zaten burası ayrı konudur.