"F.Bahçe şova yönelik transfer yapıyor"
Galatasaray Kaptanı Hakan Şükür ve Almanya'nın Herta Berlin takımında forma giyen milli futbolcu Yıldıray Baştürk, tatil yaptıkları Antalya'da kaldıkları otelin düzenlediği barbekü partisinde biraraya geldi.
Galatasaraylı futbolcu Hakan Şükür, Herta Berlin'de forma giyen Yıldıray Baştürk, Konyasporlu Tayfun Türkmen, bu sezon Konyaspor'dan ayrılan Tayfun Seven ve Fenerbahçeli Kemal Aslan, Titanik Otel'de düzenlenen barbekü partisine katıldı. Kızları ile birlikte tatil yapan Hakan Şükür, barbekü partisi öncesinde çocukların ilgi odağı oldu. Çocuklar, kaleye geçen golcü futbolcuya gol atabilmek için birbiriyle yarıştılar.
Galatasaray'da az ve öz transferler yapılacağını ifade eden Hakan Şükür, "Yapılacak olan transferler çok önemli. Yönetimin takdir ettiği oyuncular üzerinde çalışmalar devam ediyor. Finansal durum ortada zaten. Sanıyorum, makul mantıklı birkaç transfer yapılacak. Geçen seneki özgüvenle bu sene inşallah başarılı olacağım. Çünkü inanmış bir kadromuz var. Bu sene de başarılı olacağımızı ümit ediyorum. Bu sene farklı kulvarlar var. Bu yüzden zorlu bir dönem geçireceğiz. İnşallah üstesinden geleceğiz. Forvetimiz hakikaten çok kaliteli ama forvetten ziyade bunları besleyecek oyuncular alınacak. Geniş yelpazeli bir mücadeleye gireceğiz. Avrupa Ligi, Türkiye ligi, Türkiye kupası oynayacağız, dolayısıyla kadronun kalabalık olmasında fayda var. Ortaya, sol tarafa güzel transferler olursa başarılı olabiliriz diye düşünüyorum" dedi.
"FENERBAHÇE ÇOK BASİT HATALAR YAPTI"
Fenerbahçe'nin transfer politikasını da değerlendiren Hakan Şükür, "Fenerbahçe daha çok şova yönelik transferler yapıyor. Futbol ekip ruhu ile oynanan bir spor. Ne kadar yıldız oyuncu alırsanız alın, ekip ruhunu sağlamak zorundasınız. Fenerbahçe geçen sezon sistem takımıydı, çok basit hatalar yaptılar. Bu bizim de işimize yaradı ve bütün zorluklara rağmen şampiyon olduk. Yıldız futbolcunun ülkemize gelmesi tabii ki güzel. İnşallah kaliteli bir lig yaşarız. Yıldıray Baştürk şu anda Almanya'da oynamak istiyor. Transfer ile ilgili bir şey konuşmadık. En azından Almanya'da futbola devam edeceğini biliyorum. Sergen, ikinci lig takımına giderken finansal yönden düşünmüş olabilir. Son dönemleri. Kendisi çok kaliteli bir oyuncu ve insandır. İnşallah orada da başarılı olur. Kendisinin saygı duyulacak bir futbol yeteneği var. Aziz Yıldırım'ın geriye dönme konusu kendi tasarrufudur. Bizim onlarla ilgili bir şey söyleme lüksümüz yok. Hiçbir zaman söyleyemeyiz. Türk futbolu için önemli şeyler yaptı. Camiası, kendisi nasıl değerlendirir bilemiyorum" diye konuştu.
Türkiye'den bir takıma transferi ile ilgili söylentilerin olduğunu ifade eden Yıldıray Baştürk ise, "Ben şu anda tatildeyim. Yakında Almanya'ya döneceğim. Oynamadığım maçlar vardı. O yüzden biraz daha antrenmanlara erken başlayacağım. Türk Milli Takımı çok başarılı futbolculardan kurulmuş durumda. Fatih hocamız da bu yetenekli futbolcuları değerlendiriyor. Türkiye'den çeşitli kulüplerden transfer teklifi var. Türkiye'den istenmem beni sevindiriyor. Bu sevildiğimi gösteriyor ve bu benim için büyük onur fakat Almanya'da 1 sene mukavelem var. Seneye ne olur bilemem. Şu anda herkes Dünya Kupası'na kilitlendi. Benim favorim Brezilya" şeklinde konuştu.
Yaptıkları açıklamanın ardından futbolcular, barbekü partisine katıldı. Futbolcular, özellikle otel personelinin ilgi odağı olurken; gecenin sonunda futbolcularla otel personeli hatıra fotoğrafı çektirdi.
07.06.2006
Kaynak : İHA