Her Efes maçında olduğu gibi öldüm öldüm dirildim.. İnanın; maç bitti, yorgunluktan yere yığıldım..Üzerimden bir ton yük kalktı..Artık bu maçları kalbim kaldırmıyor.. Şu anda midem ağrıyor..

Geçen yıl başlayan kabustan sonra Efes'e karşı kazanmak o kadar güzel ki.. Her iki takım oyuncuları da inanılmaz savaştı,mücadele etti.. Bu azmi,bu hırsı euroligde gösterseler karşılarında Zalgiris gibi takımların durması mümkün olur muydu? Ben bu eurolig standartlarının bile üzerinde maçı bize yaşattıkları için her iki takıma teşekkür ediyor; kendi takımımı ayrıca kazandığı için kutluyorum..

Kaya Peker her Fenerbahçe maçında olduğu gibi bize karşı hayatının maçını oynadı.. (Dün Hüseyin Beşok'ta Telekom kariyerinin en iyi maçlarından birini yine bize karşı oynamıştı..) Bir ara Efes'in toplam sayısı 32 iken, bunlardan 17'si Kaya Peker imzalıydı..Tanjeviç'in milli takıma almadığı herkes hıncını bizden çıkarıyor..

Hakemler düdükler konusunda standart yakalayamadı..Özellikle Gordon Griçek'e çaldıkları kasti faul olacak şey değildi ve çemberimizde beş sayı görmemize neden oldu..Bu karar maçın kırılma anı olabilirdi.. Ama maçın bitimine 8 dakika kala Rakoçaviç'in farkı Efes lehine 10 sayıya çıkaran üçlüğü soktuktan sonra dönüp kendisini savunan Ömer Onan'a sportmenlik dışı birşey söylemesi ve hareket yapması akabinde gelen teknik faul bizim yeniden maça dönmemizi sağladı..

Tanjeviç beni şaşırttı.. Tek bir şablona saplanıp kalmadı..Ergin'in her hamlesine karşı bir hamleyle yanıt verdi..Elimizden kayıp giden birçok maçta olduğu gibi boş gözlerle bakıp durmadı.. Bugüne kadar canımızı o kadar acıttı ki,bu defa da hakettiği halde ben onu tebrik etmiyorum..

Bu kadar sert bir maçın kavgasız bitmesi iki takımın da oyuncularının iyi niyetinden.. Sanırım Ergin artık geçen yıl olduğu gibi provakatif demeçler vermeyi bıraktığı için oyuncular da sadece sahadaki basketbola odaklanıyor..

Çok harika bir maçtı..İzlemeyenler basketbol adına çok şey kaçırdı.. Bir kere salonun atmosferi harikaydı..Efesli ve Fenerbahçeli taraftarlar iç içe oturmuş,tıklım tıklım bir salon,basketboldan keyif alan bir topluluk,küfürsüz, kavgasız bir coşku..Ama ne coşku.. İşte basketbolun ihtiyacı olan seyirci profili bu..Salonlarda futbol holiganlarına yer yok,olmamalı..Onları da tebrik ediyorum..