-
Vederson'un oynadığını gördüğümde bu kadar sevindiğimi hiç mi hiç hatırlamıyorum ama düm yazmıştım Vederson oynar muhtemelen, inanmıyorum sakatlık haberine diye.
Galatasaray forvet almayarak, Fenerbahçe defans almayarak veda etmiştir avrupaya. Bunların suçlusu da teknik adamlardır bence. İstediler de alınmadıysa, yine sözlerini dinletemedikleri için suçlular.
Bugün devamlı oynamayan, Bekir, Önder, Deniz, Selçuk, Vederson sahadaydı. Sahaya çıkan takımı eleştiremeyiz çünkü elde kalanlar bu, maça hızlı başlayıp, gol bulup sonra skoru koruma planı da doğruydu.
Tabi burada ortaya mantelite sorunu çıkıyor. Yediğimiz golün öncesine gidelim, serbest vuruş kazanıyoruz, Vederson topun başına geçiyor, maçın bitmesine 5 dakika kalmış, sana 1-0 yetiyor, zaman geçirmek için oynuyorsun ama bu pozisyonda ne yapıyorsun takım olarak? Göndermişsin oyuncuların çoğunu ceza sahasına ve Vederson içeriye dolduruyor. Yahu çok mu zor orada Vederson topu kısa kullanıp korner direği tarafına topu sıkıştırmak, nedendir bu kadar adamla ileri gidip, gol aramak?
Vederson isabetsiz kullanıyor, Lille oyuncusu topu kapmış, kendi sahasında, orada sarı kart görme pahasına oyuncuya faul yapması gerekirken yapmıyorlar ve topu bizim sahaya taşıyorlar. Orada Bilica geç kalınmış faulü yapıyor. Sonra yenilen gole ise hiç şaşırmadım.
Değişiklikler de bir yere kadar doğruydu, Semih top tutmak için ileride daha erken alınabilirdi. Uzama ihtimalini düşünüldüğü için Alex'i çıkaramadı yoksa Deniz yerine Alex çıkıp Cristian girebilirdi ama seçimler başkaydı ne konuşsak boş.
Bu takım mücadele ettiğinin karşılığını ne zaman almaya başlayacak merak ediyorum? Müsait pozisyonda gol atamadığı için maçı kaybetmemize neden oldu diye eleştirilen Güiza, bugün Alex'e al da at dedi ama Alex atamadı. Demek ki, futbolda olabilecek şeyler bunlar, şimdi Alex'e mi yüklenelim?
Türk futboluna defans yapmayı öğretecek bir lazım yoksa alınacak oyuncu kim olursa olsun, takımlarımızda, milli takımımızda bu sorun değişmeyecek.
2 takımımızın veda etmesi ise, yöneticileri ve teknik adamları bence rahatlattı, biri yoluna devam etse, diğeri daha çok eleştirilecekti, şimdi lige dönüyoruz diyecekler, hafta sonu alınabilecek galibiyetlerle bu maçlar unutulacak.
Şu turda üzüldüğüm şey, elenilmeyecek bir takım olmayan Lille'e elenmek oldu. Bunun da en önemli nedeni olarak devre arası takıma defanstakviyesi yapılmaması olarak görüyorum. Geçmiş olsun...
Mesaj Yetkileri