-
açıklamalar için öncelikle teşekkür ederim.
''Rep fazlaligi oldugunu sanmiyorum cunku ozellikle bu tip transferleri etkileyen World Reputation icin gayet net kriterlerimiz var ve hemen hemen her oyuncu icin bu kriterlerin en alt kademesinde bu reputation degerleri veriliyor.''
bu benım aklıma gelen ilk sebepti. Dediğinizden çıkardığım türkiyenin rep'i doğru ayarlandı bunda bir hata yok.
''Cetin'i Kasim ayinda U18'de izlemeniz ilginc cunku en son U18 macini (o zamanki adi ile DSGL) Cetin 12 Mayis 2008'de oynamis.''
İzlediğim maç floryada a2 takımı ile u-18 arasında idi. 2 devrede de değişik kadrolar çıkmıştı. Hatta Gs altyapının başına Jan Derks'i bir gun once getirmişti ve o da maçı izliyor ve müdahalelerde bulunuyordu. Umarım açıklayıcı olmuştur.
''Berkin ozelinde yorum yaparak baslamak istiyorum. Mumkunse Berkin'in 27-28 yasindaki profilini gosteren bir ekran goruntusu alin. Oyunun baslangicindan bu zamana kadar hangi takimlarda ne kadar oynadigini ve ne basardigini gosteren bir ekran goruntusu de alirsaniz iyi olur.''
sizin iyi niyetle cevaplamanızı sorunlarımıza çare bulmanızı saygıyla karşılıyorum. Ancak daha önceki yazılarda tello ornegınde oldugu gibi her futbolcu ozelınde acıklama yapmak bu sorunu cozmuyor. Çunku her futbolcuya zorlama cevaplar bulunuyor kanaatındeyım. En azından sunu soylemekte fayda var sızde berkın bayerne bende reale gıttı. Sizce bunlar olağan durumlar mıdır? Ben zaten tello yada berkın ozelınde bu sorunu tartısmak ıstemıyorum bu anladıgım kadarıyla bı suru kısıde gerceklesen bı problem, burda tahmınen oyunun sıstematıgınde bır problem var.
''Arda icin de ayni durum gecerli. Eger arastirma nedeniyle bir adet naturel mevki secme zorunlulugumuz olmasa, belki de hem AML hem de AMC Arda icin naturel olurdu. Ama bir tercih yapilmasi gerekli. Bu tercih de Arda'nin AML, AMC hem de AMR'de hemen hemen esit seviyede oynayabilmesi seklinde ayarlandi. Ne de olsa Arda, ozellikle bu yil, hem ortada, hem sag hem de sol kanatta nerede ihtiyac olduysa oynadi ve basarili oynadi.''
''Daha once yazmistim. Aydin solda oynadigi ve iceriye kat ettigi zaman oynadigi oyunu, sag acik oynadigi hic bir zaman oynayamadi. Evet sag acik olarak cikti. Ribery diye bir oyuncu var (yanlis anlamayin, Aydin ile Ribery'yi karsilastirmiyorum). Bu Ribery denilen oyuncu yillarca sag acik oynadi. Galatasaray'a geldi, sag acik oynadi. Ama ilginc bir durumdur ki Ribery oyunda naturel sol acik. En iyi oynayabildigi mevki olarak sol acik belirlenmis yani. Aydin'i da solda daha etkili buldugumuz icin AML=20, AMR=19 yapildi.''
Aydının sol açık olarak ligde basarılı olamadıgı (sag acık olarak da bi kaç maç haric) aşikarken ve ligde sol acık ve sag acık olarak maç içinde değiştiği maçları izlemiş biri olarak Aydının sol acık natural olmasını aklım hayalım almamakta. Kusura bakmayın ama aydının sol acık natural olması tartısılır sey degıldır.
Arda konusunda gelırsek bende sahsen ardanın amc olarak daha basarılı olabılecegını dusunuyorum.ancak bu sadece ardanın yeteneklerı goz onune alnırak aklımda olusan bır fıkırdır. ve henuz ıspatlanmamıstır. ardanın kendı beyenatıda kanatta oynamanın daha iyi oldugudur. (Bkz:http://www.tff.org/default.aspx?pageID=286&ftxtID=4217)
Şimdi tek bir tercih olması durumunda ardanın amc natural yapılması ne kadar uygundur. Dedğiniz gibi keske 2 tercih yapılma hakkı olsa amc aml natural olsa ancak mademkı 1 tercıh hakkı var bunun amc 'de kullanılması rasyonel bır tercıh deıldır. Ve kusura bakmayın ama herturlu olayı tartısırım oyuncu ozellıkler hatta transfer hatası vs acıklaması akla mantıka uygun seyler olabılır dıe dusunurum ama aydın ve arda konusu bence cok buyuk bır hata ve ekıbınızı bu konuda sorgulasanız ıyı olacagı kanısındayım.
''Mustafa icin yazdiklarinizi yakistiramadim.''
bu konuyu uzatmayacagım.benım ıcın bıtmıstır.
''Bakiniz. Hakan Balta'dan daha kaliteli ve daha genc bir sol bek'e sahip olmasina ragmen Lyon yedek bekletmek icin Hakan Balta'yi aliyorsa, burada sorunu ben arastirmada aramam.
Tottenham gidip Tello gibi bir oyuncuyu yedek olsun diye 8 milyon Euro'ya aliyorsa, burada sorunu ben arastirmada aramam.
Servet'den daha iyi 4 tane stoper'i olan Man Utd gidip Servet'i satin almak istiyorsa, burada sorunu ben arastirmada aramam.
Baros'u isteyen Chelsea'nin 3 tane cok daha iyi santraforu ve cok gelecek vaad eden diger 2 santraforu varsa, Barcelona'nin 3 tane cok daha iyi santraforu varsa, Milan'in 4 tane cok daha iyi isantraforu varsa ve buna ragmen Baros'u istiyorsa, burada sorunu ben arastirmada aramam. Ozellikle Baros'a bakarsak, kendisinden daha iyi 82 tane santrafor var veritabaninda. Bunlardan 51 tanesi Baros'dan daha genc.
Gecmiste yurt disindan teklif almis Sercan Yildirim, Abdulkadir Kayali, Muhammet Demirci gibi oyuncular genc yaslarinda ayrilip onemli takimlara transfer olmadiysa suc sadece oyuncularin yeteneksizliginde degil.
Cozmek esasinda kolay. CA ve PA'lari kisar, oyuncularin transferinin onune gecilir rahatlikla. Bu sefer de siz memnun olursunuz, Turk oyunculara yeterince deger verilmiyor, Turkiye veritabani kotu diyenler tekrar hortlar.
Iki ucu...''
Tello, berkın sorularının cevapları burda. Acıklayıcı cevabınız ıcın tessekkur ederım.bu cevabınıza dayanarak ben bu soruların cevabını official forumda aramaya calısacagım.
turk oyuncuların ca pa ları konusunda ıse sıze hak verıyorum burda kımseyı tatmın etmek mumkun olmayabılır. ben abartı bulurken bazıları dusuk bulabılır ancak daha oncekı oyunlardan cok buyuk farkı olmadıgını gozlemlemekteyım ve eskı oyunlarda bu sorun olmadıgına gore bunun kaynagı ca pa olmadıgı acık.
Syg.
Mesaj Yetkileri