İsimini hatırladım google a yazınca hikayesinide ekleyemeden duramadım canım abisi
Peter Prospar
İşte CM serisinde "bug" olduğundan şüphelenilen bir başka yiğit. Oyun başladığında Lübnan'ın Al Ansar takımında top koşturan, Trinidad Tobago'lu bu arkadaşın bir kere yaşı konusunda oyunun veri tabanında yanlışlık yapılmıştır. Prospar CM 98/99 versiyonunda, gerçekte 30 yaşında olmasına rağmen 21 yaşında gösterilmektedir. Bazen 18 yaşında başladığı da görülmüştür. Zira kendisi 1969 doğumludur. Daha ilginç olanı Prospar'ın 1996 yılında forma giydiği Trinidad&Tobago'nun United Petrotrin takımı öncesinde nerede olduğu, ne yaptığı da belli değildir ve bu konuda güvenilir bir veri bulmak çok zordur. Zaten oyunun bir sonraki versiyonunda bir anda 31 yaşına gelmiş ve kafaları karıştırmıştır. Ancak bilinen odur ki, Ortadoğu'ya yönlendirdiğiniz scout size, Prospar adında özellikleri çok yüksek olmayan, finisihing'i 10-11 civarında dolaşan (daha düşük olduğu da görülmüştür) Peter Prospar adında bir Trinidadlı'yı önerir. Alıp takıma koyduğunuz anda da maç başına 1 gol atan bir canavara dönüşür. Prospar'ın fiyatı 4-5 bin dolar civarındadır. Belki de CM efsaneleri içinde kendisi hakkında en az veri toplanabilecek adamlardan birisidir. İnternet üzerinde ne bir resmi ne de videosu mevcuttur.
Gerçek hayattaki Prospar hakkındaki bilgilere ise belirttiğimiz gibi 1996 sonrasında ulaşıyoruz. 1997 yılında Petrotrin'den Lübnan Ligindeki Al Ansar takımına (arması yukarıda) transfer olmuş ve ilk sezonunda şampiyonluk yaşamıştır, üzerine 22 golle gol kralı olmuştur. Bunun üzerine de CM 98/99 versiyonunda kendisine yüklenilmiştir ama yaşı saptırılmıştır. Prospar 1999'da Al Ansar ile tekrar şampiyon olmuş ve 13 gol atmıştır. İzleyen sezonlarda ise performansı hafiften gerilese de takımda sürekli yer almış, 35 yaşında Beyrut'un bir başka takımı Al-Akha'a Ahley Beirut'a transfer olmuştur. Daha sonra da ülkesinde San Juan Jabloteh, futbola başladığı United Petrotrin takımlarında oynamış. 38 yaşında Al-Mabarrah takımıyla Lübnan'a geri dönmüş ve gollerini sıralamaya devam etmiştir. Geçtiğimiz sezon 40'ına dayanmışken Racing Beirut'un yolunu tutmuştur. Kendisi şu an 41 yaşına yaklaştığı günlerde bu takımda futbol hayatını sürdürmektedir. Sanal alemde, bir editör hatasıyla meşhur olan bu adamın ünü efsanelerde kalmıştır.
Kaynak:
http://vliegendenederlander.blogspot...r-prospar.html
Buradan başka ilginç isimler ve akibetlerinede ulaşabilirsiniz.Tam göz gezdiremedim ama öyle gibi gözüküyor.
CM EFSANELERİ 2: KURNIAWAN
Öncelikle, serinin ilk halkasına gönderdiğiniz 68 yorumla, beni seriyi 2024'e kadar sürdürme mecburiyetinde bıraktığınız için teşekkür ediyorum. Ben bu seriyi bitirene kadar bu adamlar toprağa karışır. Neyse başladık bir kere. Devam ediyoruz. Serinin ikinci bölümünde güneydoğu Asya'ya, Endonezya'ya ulaşacağız. İster İrlanda Ligi'nden Shelbourne'u alın, ister Belçika Ligi'nden Anderlecht'i, ister İtalya'dan Milan'ı, ister ABD'den Los Angeles Galaxy'i. Oyun başlar başlamaz yapılacak ilk iş 20.000 dolar bonservis ödeyerek gidip, Endonezya'nın Pelita takımından Kurniawan Dwi Yulianto isimli cengaveri almaktır. Kurniawan adeta keşfedilmeyi bekleyen bir elmas gibidir. 20'li yaşların başlarındadır. Pelita kulübü açgözlü değildir, 20.000 dolara tav olurlar. Kurniawan'ın daha da gözü toktur. "Endonezya'dan kurtuldum" felsefesiyle gol bonusu, ücret artışı veya minimum serbest kalma maddeleri istemez. Aylık 1.000 dolara bile tav olduğu görülmüştür. Antrenman aksatmaz, sakatlanmaz, wants to move a bigger club sendromuna kolay kolay girmez. Finishing'i 20 olan bir AM C/F idir. Forvet arkasında oynar, forvette oynar, kanatta oynar. Topu ayağına aldığı zaman da rakip kaleye gönderir. Kulübüne sadıktır. İyi penaltı atar, iyi frikik atar. Konferans Ligi'nden alınmış bir Halifax Town'ı dahi, Şampiyonlar Ligi finaline taşıyan bir adamdır. Ha satılmak mı istendi, en az 10 milyon euroya okutulur. Böyle mübarek bir adamdır.
Gerçek alemdeki, Kurniawan'ın hayatı ise, aynen Maxim Tsigalko gibi, sanal alemdeki kadar parlak olmamıştır. Kurniawan resimden de anlayacağınız gibi, çelimsiz, sıska bir adamdır ki lakabı "sıska" anlamına gelen "kurus"tur. Sampdoria altyapısından yetişmiştir. 18 yaşında İsviçre'nin FC Lucenre kulübüne transfer olarak burada 2 yıl oynamış, artık fizik güçsüzlüğünden mi bilinmez, sakatlıkları müzminleşince ve yabancı kuralına takılınca, üzerine bir de gece hayatı alışkanlığı eklenince ülkesine gönderilmiştir. Yani sanaldaki hali daha sabıkasızdır. Daha sonra da o coğrafyadan hiç çıkmamıştır. Ülkesinde 8 farklı kulüpte top koşturmuş, 60 kez milli olmuş ve 33 golün altına imza koymuştur. Bugün 33 yaşında. Halen futbol kariyerini, Endonezya Ligi takımlarından Persela Lamongan'da sürdürüyor. Endonezya futbolunun Avrupa kupalarındaki ilk temsilcisinin kariyeri, maalesef bilgisayar hafızalarında kalmıştır.
Not düşelim, Kurniawan, oyunda, vatandaşı Miro Baldo Bento ile transfer edildiğinde, hem atmakta hem attırmakta, Bento'yu da yıldız oyuncu haline getirmektedir.
Bu da aynı blogtan.Hoş bir hatıra olsun dedim![]()