Çok ama gerçekten çok sert ve kaliteli bir maç oynandı... Kimse aradaki 16 sayılık farka aldanmasın... Mersin çok iyi ve sert basketbol oynayan bir takım...

15-16 sayı kadar öne geçtiğimiz maçta bir ara geriye düşmemize rağmen, o anda koç alan savunmasına geçti ve bu kumar tuttu... Çünkü alan savunmaları her zaman bir risktir...

Çember altında uzunlarımız hücumda çok verimsizdi... Nevriye ve Hoffman ofansta döküldü adeta... Sutton Brown'da onlardan farklı değildi... Mersin baskı yaparak oraya düzgün pas inmesine engel oluyor... Uzunlar çember altında topla buluşamıyor ve verimsiz oluyor... Çok top kaybı yaptık...

Ama sahada öyle bir Penny Taylor vardı ki, bu maçı istiyorum dedi ve aldı. Mersin savunması ne yapsa, ne etse ona engel olamadı. Ona Esmeral ve bazı bölümlerde Powel eşlik etti. Penny son birkaç haftadır durgundu; enerjisini bu kritik maça saklamış. İyi ki... Yoksa halimiz perişandı.

Çok üst düzey bir mücadele oldu sahada. Mesela dün Darüşşafaka-Fenerbahçe maçı, erkek basketbolu olduğu halde bu maçın yarısı kadar olsun sertliğe sahne olmadı. Çoğu erkek maçından kat kat kaliteli bir mücadele oldu. Her iki takımı kutluyorum. Artık %99 bir ihtimal normal sezonu lider bitirmeyi garantiledik. Sırada önce haftaya oynanacak Türkiye Kupası var; daha sonra ise playofflara motive olma zamanı.. Gerçi bu arada normal sezonun bitmesine daha dört maç var ama bir problem olacağını sanmıyorum. Zaten iki galibiyet halinde resmen liderliğimiz tescillenecek. Bu arada bir Beşiktaş deplasmanımız var...

Tabii; normal sezonu nerde bitirirsen bitir, basketbolda aslolan playofflar... İnşallah oyuncularımız bu şuurla playofflara her maçta vites yükselterek girecek ve sonunu getirecektir.