Uygulamada standart olmamasının sebebi birazda şu Anıl. Yönetim elbette ortak bir karar alıp uygular ama bu avatar değiştirme hadisesi anlık bir olaydır. Yani işlem yapılır ve sonra bilgilendirilir diğer yönetici arkadaşlar. En azından benim zamanımda öyle oluyordu. Avatar değiştirme yetkisi de sadece Üst Yöneticiler ve Adminlerde mevcut. Bu insanların da hepsinin hayata farklı bir bkış açısı var. Mesela Aydın'a kalsa hiç bir avatar kalkmaz ama konunun içinde DisCo olunca o avatar sorunludur ve kaldırılır. (Burada DisCo ve Aydın ismi sadece örnek olması açısından verildi) Yani standardı tutturamamanın nedeni de biraz bu. Kimisi olaya bir tarafından bakar, kimisi diğer tarafından.

Peki çözümü nedir? Çözümü aslında çok basit. Kaldırılan avatarlar için kaldıran kişinin mutlaka bir açıklaması vardır. Buna karşı ama bak şu da vardı kaldırmadınız diyorsanız emin olun ki görünmediği için kaldırılmamıştır. Rahatsız olduğunuz ya da forum kurallarına uymadığını düşündüğünüz imza, avatar, mesaj neyse bunlar yöneticilere bildirir ya da şikayet butonunu kullanırsanız ancak bir standart sağlanabilir diyebiliriz. Aksi halde yönetici gördüğünü kaldırır yine, siz isyan edersiniz.

Bu işte bir orta yol ya da standart bulunacaksa bu işbirliği ile olur ancak. Nacizane benim tecrübelerimden de yola çıkarak fikirlerim bu yöndedir.