Originally Posted by
malakaci
"HİDDİNK ÇOK İYİ BİR HOCA"
Gerard ile Lampard İngiliz Milli Takımı'nın başına kimin geçmesi gerektiğiyle ilgili isim söylüyor. Ben söyleyince "Arda'nın haddine değil" oluyor. Benim haddime değilse, hiç kimsenin haddine değil. Ama Hiddink de çok iyi bir hoca ve kariyeri ortada.
Türk futbol modelinden söz edilecekse, her zaman oynamayı düşünen bir takım olmalıyız. Çünkü biz savunma yapmayı çok iyi beceremiyoruz. Biz topa sahip olarak savunma yapmalıyız. Hep oynayan ve hücum eden bir takım olmalıyız.
40 maç yenilmeyen bir Genç Milli Takımımız vardı. 1987 grubunda inanılmaz oyunculara sahiptik. O takıma bakıyorsunuz, bugün sadece 2-3 tanesi oynuyor, sadece 1-2 tanesi ilk on birde yer alabiliyor. Böyle bir yerde bütün suç çocuklarda mı?
Sorun çocukların kişisel gelişimini sağlayamamakta. Biz İngiltere'de, Hollanda'da, Fransa'daki gibi büyümüyoruz ki. Dertlerle, sıkıntılarla büyüyoruz. Yardım etmezseniz, kötü oynama fırsatı vermezseniz bu çocuklar çıkamaz.
Manisaspor'dan geri dönüşümde Gerets'in şans vermesi ve benim o şansı ilk seferinde iyi kullanmam var. Belki o ilk şansı iyi kullanamasaydım ben de bugün olmayacaktım. Bu ülkede çocuklar böyle kayboluyor işte. Ama sorarsanız hep hocalarımız haklı.
Çok yetenekli çocuklar göz göre göre gidiyor. Antrenörlerin kaç tanesi çocuklara özel antrenman yaptırmış? Kaç tanesi mental bir antrenman yaptırmış? Kaç tanesi bir psikolog getirmiş? Kaç tanesi tahtada 1 saat boyunca pozisyonunu, oyununu anlatmış?
"4-4-2'NİN NASIL OYNANACAĞINI YENİ ÖĞRENDİM"
Ben 4-4-2'nin nasıl oynanacağını Milli Takım'da yeni öğrendim. Fransız çocuklar, Benzema'lar, Hatem Ben Arfa'lar bunları 15 yaşında biliyordu. Sonra beni onlarla kıyaslıyorlar. Beni onlarla niye kıyaslıyorsunuz ki?.