Taktiğin içinde pres ve sıkı markaj uyguladığında oyuncular yanlış adama markaj uygulayabiliyorlar ya da yine maç içinde oyuncu komutlarından tek tek oyunculara belirli bir adamın markajını vermeniz gerekiyor ama pres komutunu oyuncu komutlarından sadece belirli bir rakip için veremiyorsunuz, böyle bir seçenek yok oyuncu komutlarında.

Maç içindeki hızlı taktiklere gelince, eğer bunları maç başladıktan bir süre sonra uygularsanız, oyun bunu maça yapılan taktik bir hamle olarak algılayıp oyuna daha çok etki ediyor, FM zaten oyuna yapılan hamlelerle kazanılan maçlarla ün yapmış bir oyun. Ben FM'de tek bir taktik yükleyip de maçı öyle kazanmanın mümkün olmadığını düşünüyorum ki sıradan takımlar bile sizi rahatlıkla yenebiliyor, maç içinde veya maçtan önce mutlaka bazı hamlelerinizin olması gerekiyor. Hatta bunlara, maç öncesinde formsuz oyuncularınızda yapacağınız konuşmaları da ekleyebilirsiniz. 2017 yılına kadar bu sistemde oynadım ve son yılımda 25 maçta 24 galibiyet aldım, oyunu sildim. Yeni oyun açar mıyım bilmiyorum.