1 ile 21 arası toplam 21 sonuç

Konu: Finalin Yeri Belli Oldu

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Default Finalin Yeri Belli Oldu

TFF Yönetim Kurulu, 48'inci Ziraat Türkiye Kupası finalinin 5 Mayıs Çarşamba günü Şanlıurfa GAP Arena'da oynanmasını kararlaştırdı.

Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanacak final maçı, geçtiğimiz Aralık ayında hizmete giren Şanlıurfa GAP Arena'nın ev sahipliği yapacağı ilk final olacak.

2009-2010 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası mücadelesine her ikisi de gruplardan başlayan Fenerbahçe ve Trabzonspor, kupanın 48 yıllık tarihinde ilk kez finalde karşı karşıya gelecek. Trabzonspor şimdiye kadar Ziraat Türkiye Kupası'nı 7 kere kazanma başarısı gösterirken, Fenerbahçe bu kupayı 4 kez müzesine götürdü.

26 bin 400 metre karelik büyüklüğe ve 8 parkurlu atletizm pistine sahip Şanlıurfa GAP Arena, 30 bin kişilik kapasitesiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun en büyük stadı olma özelliğine sahip.

TEKNİK ÖZELLİKLER

- Şanlıurfa GAP Arena 30 bin koltuk kapasitesine sahip.

- Çim saha ölçüleri: 68x105 m.

- 2'si takımlar için olmak üzere toplam 4 adet soyunma odası bulunuyor. Stadyum genelinde diğer sporlar için de kullanılmak üzere toplam 18 soyunma odası yer alıyor.

- Stadyumda 100 kişi kapasiteli basın toplantı salonu bulunuyor.

- Soyunma odaları, koridor boşlukları, temsilci ve hakem odaları gibi tüm birimler UEFA standartlarında yapıldı.

- Güvenlik kontrol odası ile TV ve radyo yorumcuları için özel oda yer alıyor.

- Stadyumun tribün bölüntü bariyerlerle ayrıldı.

- Turnikelerin düzenlenmesi ile seyircilerin acil bir durumda sahaya çıkmasını sağlayacak merdiven ve kapıların yapımı tamamlandı.

- Stadyumda paratoner ve engelli tribünü bulunuyor.

Sporx
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Ne gerek var kardeşim ya yapın olimpiyatta dolsun 70bin kişi izleyelim zevkli güzel bir maç.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

stadın tek kötü yanı sahaya oldukça uzak olan kale arkası tribünleri gibi duruyor...
    Screw you guys, I'm goin' home

Bence İsabet Olmuş Türkiye Sadece İstanbuldan İbaret Değildir. Artık Anadoluya Yaygınlaşmalı Bu Tür Etkinlikler.

Bu Arada Bende Gidebilirim Belki Bu Maça Antep Üzerinden. Mayıs Ayında Bir Antep Yolu Gözüküyor Bize

En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Kupa finallerinin alışılmış şehirlerden farklı yerlerde oynatılmasından yanayım. Şanlıurfa güzel olmuş bence. Van, Hakkari, Artvin, Sinop, Nevşehir, Edirne, Muğla vb. gibi üst liglerde takımı olmayan şehirlere ver final maçlarını. Maçların oynanacağı stadlara da -ihtiyacı vardır muhakkak- yapılır biraz düzenleme. Hem o şehirlerde bir futbol heyecanı yaratırsın, hem de bu maçlar nedeniyle o stadların eksiklikleri bir nebze olsa giderilir. İstanbul, İzmir, Ankara'da oynatmasınlar mümkünse.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2007
    Yer
    Diyarbakır

Çok iyi olur Şanlıurfa'da oynatılması...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

İyi olmuş.. Bi işe yarar bari yapılan bu olimpiyat tarzı stadlar..

Nesil
    2008
    Yer
    Denizli - İzmir

Denizlide yapsanız olmicak sanki .
    Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Olimpiyat stadında ve İzmir'de oynanmamasına sevindim... Son yıllarda oralarda o kadar çok final yitirdik ki; psikolojikman 1-0 geride başlıyoruz adeta...

35 yaşına geldim sayılır; kupa nedir bilmiyorum... Ben altı veya yedi yaşındayken almışız ama hatırlamıyorum... Kaybedersek çok üzülmem... Kazanırsak sevinir miyim? Elbette; ama kupa zaferlerine ne kadar sevinildiğini bilmiyorum... Herhalde lig şampiyonluğunun tadını vermez...

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

Gereksiz bir karar olmuş.Urfa yerine Şükrü Saraçoğlu seçilseydi daha iyi olurdu.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Quote Originally Posted by nekop View Post
    Gereksiz bir karar olmuş.Urfa yerine Şükrü Saraçoğlu seçilseydi daha iyi olurdu.
    Evet FB kendi sahasında oynasaydı

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

Quote Originally Posted by RaSenGan View Post
    Evet FB kendi sahasında oynasaydı
    Final maçı olduğundan 25 bin Fenerbahçeli 25 bin Trabzonsporlu olurdu.Normal lig maçlarındaki havayı bulamazdı Fenerbahçe..

Nesil
    2007
    Yer
    Raccoon City

Bizim mukemmel stadi uzaklara yapalim mantigimiz maalesef Urfa Gap stadindada aynen devam ediyor , stad i urfa ya gittigimde gormustum 2-3 sene evvel tabi ozaman insaat halindeydi ,

stad sehire cok uzak ve hehangibir toplu tasima araci gitmiyordu ozaman su anda buyuk ihtimalle kupa maci olucak diye otobus falan kaldirirlar ama igilterede yada diger ulkelerde oldugu gibi stada seyircilerin kolayca ulasimini saglikcak metro yapimini ya beceremiyoruz yada kimsenin umrunda degil

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Bence güzel bir karar.
    So what?
    Saike

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Trabzon için biraz uzak olmuş ama ordaki insanlarıda anlayın biraz. Adamlar belkide senede 1 kere takımlarını izleyecekler. Değişik yerlerde yapılması her zaman iyidir.

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Bence bu statta kale arkasından maçı izlemekle evde izlemek arasında fark yok.

Nesil
    2007
    Yer
    Nilüfer / Bursa

Işıklandırma daha tamam değilmiş. Tamamlanmayan bir stada Kupa Finali verilmesini doğru bulmuyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Fikstüre Bak..

Quote Originally Posted by KaPaLı View Post
    Trabzon için biraz uzak olmuş ama ordaki insanlarıda anlayın biraz. Adamlar belkide senede 1 kere takımlarını izleyecekler. Değişik yerlerde yapılması her zaman iyidir.
    çok uzak değil aslında Erzincan-Tunceli üzerinden 14 saat civarı..Samsun üzerinden 24 saat

Fenerbahçe'ye , İstanbul'a daha uzak..tabi Fenerbahçe'nin sadece dogudaki taraftarı doldurur orayı ama burada takımın nereye baglı oldugu önemli oluyor galiba..

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Fenerbahçe ile Trabzonspor takımları arasındaki Ziraat Türkiye Kupası final maçıyla ilgili toplantı, Futbol Federasyonu'nda yapıldı.

Şanlıurfa GAP Arena'da 5 Mayıs'ta oynanacak Ziraat Türkiye Kupası final maçının hazırlık toplantısı, federasyonun İstinye'deki binasında gerçekleştirildi. Milli takımlardan sorumlu yönetim kurulu üyesi Levent Kızıl ve TFF Genel Sekreteri Ahmet Güvener'in ev sahipliğindeki toplantıya Fenerbahçe ve Trabzonspor kulüplerinin temsilcileri, Şanlıurfa Belediye Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yöneticileriyle TFF yetkilileri katıldı.

Toplantıda, final maçı için GAP Arena'da ve Şanlıurfa'da yapılan hazırlıklar görüşüldü.

Bu arada, final maçının bilet fiyatları da belli oldu. TFF Yönetim Kurulu'nun bugün yaptığı toplantıda, bilet fiyatları kale arkası için 10 lira, maraton tribünü için 20 lira, numaralı tribün için de 30 lira olarak belirlendi.

AA
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

final maci icin cok uygun fiyatlar...

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Final fiyatlarına bak yahu Olimpiyatta olsa kale arkası en az 50 olurdu