Originally Posted by
Walter Sakana
Bende şuan takımıma en uyan taktik olduğu için 4-2-3-1 asymetric kullanıyorum. Dizilime ve oyuncu rollerine bağlı kalmak zorunda değilsin. Mesela sol iç MC'yi sağ iç MC'ye - ML'yi AML'ye - sol iç AMC'yi sağ iç AMC'ye ve AMR'yi MR'ye çekerek aynı dizilimin sol açıklı versiyonunu yapabilirsin (madem Farfan'ı sattın).
Bu taktik takıma oturduğu zaman çok avantajlı bir taktik. Çünkü rakip hangi dizilimle çıkarsa çıksın, defansif olarak tüm alanları kapatabiliyorsun. Hem kanat oyuncularına, hem AMC'sine ekstra bir önlem almana gerek kalmıyor. Ama tabi oyuncularına doğru rolleri vermen gerek.
Ben kendi takımıma uyguladığım rol dağılımını yazayım, mantıklı gelirse sende dene:
GK- Sweeper Keeper-Defend (ofansif oynadığında)
DR/DL- Full Back-Automatic
DC- Center Back-Defend
DMC- Anchor Man-Defend
ML- Wide Midfielder-Attack
MC- Center Midfielder (yada Box to Box)- Support (ara pas ve uzaktan şutlar açık)
AMR- Winger-Attack
AMC- Trequartista-Attack
FC- Target Man (yada Poacher)-Attack (forvetin özelliklerine göre doğru rol seçilmeli)
Kadrona göre:
GK- Neuer
DR- Hoogland'in profilini bilmiyorum, defansif oynayacağın maçlarda Otamendi'yi kullanabilirsin.
DL- Pander
DC- ofansif oynayacağın zaman daha çabuk ve önsezisi iyi olanlar, defansif oynayacağın zaman markaj, pozisyon alma, hava topu ve fizik gücü yüksek olanlar.
DMC- Annan (kesin)
MC- Hitzlsperger (uzaktan şutları aç)
MR- Sabri
AMC- Rakitic (Trequartista olarak verimli olmazsa Attacking Midfielder-Support rolüyle dene)
AML- Hazard (Hazard AMR'de daha iyiyse Sabri'nin yerine ML)(Hazard'ı inside forward olarakta kullanabilirsin)
FC- Kuranyi
Tavsiyem; Annan'ı kesin ama kesin DMC'de ve Anchor Man olarak oynat. MC oynatmayı düşünme.
Rakitic ile Hazard'ın ikisini birden oynatmak istediğine göre ve Rakitic hız olarak kanatta yetersiz kalacağı için AMC olarak Rakitic, AMR yada AML olarak ise Hazard'ı oynatabilirsin.
Aslında kadrona göre kanatsız ve tek forvetli dizilimler daha uygun görünüyor. Mesela 4-1-2-2-1 yada 4-3-2-1 gibi... Ama açıkçası o taktikleri bende pek tutmuyorum.