Vaart Diarra'dan çok daha önemli ve teknik bir oyuncu ama inanılmaz istikrarsız. Diarra fizik gücü ile oynayan, daha düz bir oyuncu.
Beşiktaş'ın sık yaptığı oyuncu transferleri, Del Bosque meselesi ciddi bir borsa kaybı yaşattı, bu işin gerçeği.Mustafa Denizli kadro istikrarı yakaladıktan sonra biraz toparladı ama Fenerbahçe ve Galatasaray'ın isim transferlerinin gerisinde kaldı Beşiktaş.Dolayısı ile oyuncu takımı tanımak istemiş olabilir, Real Madrid'den ayrılmak yürek ister, akıllı bir futbolcu ayrılmak istemez zaten. Vaart hala borsası olan bir oyuncu, hedefleri varsa Premier League'e de gitmek isteyebilir. Ayrıca pek 5M€ yıllık önerildiğini de sanmıyorum, öyle bir şey olsa herkes parayı tercih eder zaten ama bu Bjk'ın iç dengelerini de bozabilir.Vaart verimsiz olursa o paranın hesabını sormaya başlar basın, bunun altından kalkma riskini alabilecek bir yönetim görmüyorum ben, günü kurtarmak zorundalar.
Alex'in olduğu bir kadroda DM daha pasör olmalı, Diarra çok düzdür de Selçuk'ten da kötü değildir yapmayın![]()
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Sercan Yıldırım Fenerbahçe´de
F.Bahçe 2012 yılına kadar Bursaspor ile sözleşmesi bulunan Sercan Yıldırım´ın transferinde mutlu sona ulaştı. Yeşil-beyazlı kulüp ile bonservis ücreti olarak 9 milyon euroya el sıkışan sarı-lacivertliler‚ sezon sonundan itibaren geçerli olmak üzere golcü oyuncuyla da 5 yıllık sözleşme imzalayacak. Sercan´a Mehmet Topuz´un aldığı yıllık ücret verilecek
Sezon sonunda 3 yabancı yıldızı kadrosuna katmak için yurt dışında çalışmalarını sürdüren sarı-lacivertliler‚ yerli futbolcu transferinde Bursasporlu Sercan Yıldırım´ın işini bitirdi. Avrupa´da birçok ünlü oyuncu ile temasları basına yansıyan F.Bahçe‚ geçen sezon kadrosuna katmak için girişimlerde bulunduğu ancak transferini gerçekleştiremediği Bursasporlu Sercan konusunda tüm pürüzleri gidererek transfer sezonu açılmadan ilk önemli transferini gerçekleştirdi. Türkiye´den Beşiktaş ve Galatasaray´ın yanı sıra Avrupa´da bir çok kulüple adı anılan 1990 doğumlu olan golcü oyuncunun transferi için sarı-lacivertlilerin Bursaspor ile bonservis konusunda anlaşmaya vardığı belirtildi. F.Bahçe´nin 31 Mayıs 2012 yılına kadar yeşil-beyazlı kulüp ile sözleşmesi bulunan golcü oyuncunun transferi için bonservis ücreti olarak 9 milyon euro ödeyeceği kaydedildi. Bir haftadır başkan Aziz Yıldırım´a yakın çevrelerinin Sercan Yıldırım ile birlikte olduğu ve kulübünden sonra golcü oyuncu ile de anlaşmaya varıldığı ifade edildi. F.Bahçe´nin 20 yaşındaki golcü ile sezon sonundan itibaren geçerli olmak üzere 5 yıllık sözleşme imzalayacağı ve bu transfer karşılığında Sercan´a‚ Mehmet Topuz´un aldığı yıllık 4.5 milyon TL verileceği öğrenildi. F.Bahçe ile Bursaspor kulüplerinin Sercan Yıldırım´ın transferini lig bitiminden sonra kamuoyuna duyuracağı iddia edildi.
yenişafak-Ahmet Bıyıklı
(/s)
Forvetten önce kenar adamına ihtiyacımız var. Bursaspor'dan Volkan Şen ve/veya Ozan İpek daha yerinde transferler olur bizler için. Tabi bu sene Avrupa Kupalarına katılacak bir Bursaspor bu 3 oyuncusunu satarmı bilinmez. Şahsen resmi açıklama olmadan hiç bi transfer inanmıyorum.
Şu oyun yapısında Sercan'ın Fenerbahçe'de ilk 11'de oynayabileceğini sanmıyorum. Yedek kulübesi için de yönetim 9 m €yu gözden çıkarmaz. Sercan'ın 9 m € edecek bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum. Transfer döneminde muhtemelen ilgileniriz ama parada anlaşılamaz. Yerli forvet olarak Mevlüt bizim için çok önemli bir transfer olurdu ama maalesef o şans kaçtı.
Mahmut Özgener 6+2 uygulamasında değişikliğe gidilebileceğini açıklamıştı. Bu yaz transfer döneminde bu uygulama değiştiğinde yerliler olmazsa olmaz statüsünden çıkabilir.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Sercan geniş alanda iş yapabilen bir oyuncu.Fenerbahçede Guiza ile yakın oyun stilleri var. TAkıma uzun boylu dar alanda da iş yapabilecek forvet alınmalı. Kezman-Guiza dan sonra heralde aynı hataya düşmez yönetim.
Sercan'ın peşinden bu kadar koşacağına,F.Bahçe Mustafa Pektemek'i alsa çok daha iyi olur bence.Hemde çok daha ucuz bir bedele biter transfer...
Mustafa,Sercan'dan daha komple bir forvet.Sercan'ın Mustafa'dan iyi olan tek yönü süratı.Fiziği,tekniği,son vuruşları,hava hakimiyeti,soğukkanlılığı ve devamlılığıyla Mustafa büyük takımlarda iş yapar...
M.Pektemek ile G.Saray anlaşmıştı sanırım. En azından öyle bir söylenti vardı bi ara.
Sercan'ı forvet olarak kullanacağını zannetmiyorum ben Daum'un. Eğer ki transfer olursa tabii, o varsayım ile konuşuyorum.
İnside Forward olarak kullanır sol açıkta. Süratinden yararlanır. Tuncay gibi bitiriciliği pek iyi olmayan bir oyuncu Sercan çünkü.
9 milyon euroya avrupadan en kral forveti getirirsin... mehmet topuz olayinda hata yaptilar sercanda da ayni hatayi yapmasinlar..
Umarım Sercan haberi doğru değildir.Bu sistemimizde Güiza'dan bile daha kötü bi performans sergiler.Önceki msjlarda Amauri haberi yazıyor.O bize ilaç olur işte.
- Rıdvan Dilmen : "Brezilya Milli Takımı'nın sol beki fazla oynayamıyor Fenerbahçe'de, sebep?"
- Aykut Kocaman : "Brezilya Milli Takımı'nın sol bekinin bunu düşünmesi lazım."
Bence bu sene önemli olan bi noktada gökhan gönüle bi alternatif oyuncu alınması.Onun yokluğunda oranın oyuncusu diyebileceğimiz bi adam yok bence.Bide artık bu Güiza gitsin yaa iyi adam olabilir gol kralıda olmuş olabilir ama fenerin topçusu olmadığını düşünüyorum.
Bence Sercan çok gereksiz olur Sercan Bursa'da bile gol atmıyor,attırıyor...Sercan'ı alacağına daha kaliteli bir forvet al..Atıyorum Mevlüt,Gignac çok faydalı olur Fener'in sisteminde..Arkadaşın dediği gibi Fenerbahçe'ye 1 sağ bek lazım A.Dereli gibi..![]()
Sercan'i istemem ben sahsen.O kadar degerde bir futbolcu oldugunu dusunmuyorum..Birde bizim 2 tane kanat oyuncusuna ihtiyacimiz var..Forvete'de Guiza gonderilip Avrupa'dan iyi bir isim alinabilir..
Cristian gönderilip yerine daha iyi bir ön libero alınmalı kesinlikle. Hala Selçuk oynuyor ve kabul edelim ki Cristian'dan çok daha iyi performans sergiliyor. Forvete de Gignac ne güzel olurdu be![]()
![]()
Cristian ve Bilica umarım sezon sonu gönderilir.Genelde aynı isimler söyleniyor taraftarlar arasında, transfer olunması istenilen futbolculardan ama ben daha çok ülke olarak bakıyorum İtalyadan, Almanyadan yada Fransa'dan alınmalı.Fizik ve karakter itirabiyle bence bu bölgede istikrarlı bi şekilde oynayabilecek ve sağlam oyuncular mevcut.Bilhassa Fransa Liginde Essienvari Afrikalı sağlam ön liberolar var.Stoperde Lugano ile anlaşabilecek daha dengeli biri olmalı, benim aklıma milli takımdan arkadaşı Godin geliyor.Yada stoper İtalyan olsun, çamurdan olsun![]()
- Rıdvan Dilmen : "Brezilya Milli Takımı'nın sol beki fazla oynayamıyor Fenerbahçe'de, sebep?"
- Aykut Kocaman : "Brezilya Milli Takımı'nın sol bekinin bunu düşünmesi lazım."
Krasiç haberleri gün geçtikçe artmaya başladı. Aylardır eğer bu haber yazılıyor ve manşetlerden duyuruluyorsa gerçeklik payı olabilir. Umarım bu transfer gerçekleşir.![]()
adrian mutu haberleri de var ama basında değil.
(/s)
Mutu Fenerbahçe'de söylentileri var umarım gerçekleşmez.
Aykut Kocaman'da Mutu'nun 2 macini izlemisti galiba sezon ortasinda.. Romanya milli macini izlemeye gitti diye haberler vardi.. Gelirse cok yararli olur, cok yönlü bir hücum oyuncusu..
Futbol iyi, karakter kötü.
antu'da, antu'nun kurucusu ve admininden aynen alıntı yapıyorum.
Neyse kişisel yorumlara yorum yapmayacağım.
Yönetimle aram kötüdür‚ hatta hala özür beklerim yapılan haksızlığa onu da geçtim.
Ama bu transfer bence Aziz Yıldırım yönetimi süresince yaptığı en iyi yabancı transferlerden biridir (Van Hoijdonk‚ Anelka‚ Alex‚ Lugano).
Mutu uyumlu bir futbolcudur. Zamanında kokain olayı oldu‚ o geçti‚ artık yok. Tecrübeli oyuncu‚ bir hatayı kaç kere yapar? Bir musibet bin nasihattan iyidir derler. Hasan Şaş dopingten o kadar ay yedi‚ şimdi bilir kişi. Bu konulara takılmayın‚ sonuçta Milan Baros´un da kokain partilerinde fotolarını gördünüz.
Fenerbahçe´nin neye ihtiyacı var tek forvette? Topu saklayabilen‚ topu taşıyabilen‚ son vuruşu yapabilen bir adama. Bunların toplamıdır Mutu.
Dediğim gibi‚ zaman herşeyi gösterecek. Aldığım bilgi bugün 12 sularında işin resmiyetinin tamamlandığı ve haber için beklendiği. Geri dönüşü yoktur‚ olmasın da zaten.
Mutu bizi mutlu eder.
(/s)
Mutu bilmem kaç ay men cezası almamış mıydı?
Bu adam 9 ay ceza aldı, 2 ayı geçti 7 ay daha var nasıl yararlı olacak bize.
Mayıs,Haziran,Temmuz,Ağustos,Eylül,Ekim,Kasım. Aralık başında cezası bitiyor. Yarım sezonu gözden çıkarmamız gerekiyor bir kere.
Ne olur bilemem. Semih ve Gökhan Ünal bizi Aralığa kadar idare edebilirmi onuda bilmiyorum ki Semih'in takımda kalıp kalmayacağı belli değil.
Mutu, 8. yabancımız olur; ama mutlaka bu cezaya Fenerbahçe yönetimi itiraz edecektir. Ben cezanın bir kaç ay daha azalacağını düşünüyorum. Elimizde patlayabilecek bir bomba aldık. Ben bu transfere karşıyım.
Ben Fenerbahçe'de çok fazla yabancı ile yolların ayrılacağını hatta Ali Bilgin ve Semih'in takımdan gideceğini düşünüyorum. Krasiç'inde takıma dahil olacağını düşünüyorum.
Aykut Kocaman iyi ki geldi. İlk kez transferleri sezonun ilk antremanını yapmadan bitireceğiz. İlk kez tam olarak hazır bir şekilde sezonu açacağız.
Son söz olarak; Uğur'u kaybedeceğimiz bir transfer oldu.
İnşallah doğru değildir Mutu haberleri...